Annan syn på straffvärdet för våldtäkt


Man läser ofta i Svenska media om påfaldende låga straff, för våldtäckt o misshandel, som utdöms av de Svenska domstolarna. Här i Malaysia har domstolarna en helt annorlunda syn på vilka straff som är lämpliga för våldtäckare!

Våldtäckare-rånare får 85 år och 35 piskrapp

Men Mohamad Nurhadi Othman, 25, är lycklig, eftersom han bara kommer att behöva avtjäna 20 år.

Han erkände sig skyldig till sexuella brott inför domstolen. Mohamad dömdes till 20 år i fängelse och få åtta slag av piskan för att våldtagit offret.

Han dömdes också till 15 års fängelse och fem slag av piskan för att ha tvinga offret att utföra oralt sex på honom. Han stal två armband och en ring, samt pengar  från offret. För detta belönas han med tio år i fängelse för varje delhandling av rån samt 12 slag av piskan. Men de olika straffen löper samtidigt, så han klarar sig undan med del längsta, som är 20 år.

TheStar


9 responses to “Annan syn på straffvärdet för våldtäkt

 • Kenth Andersson

  I ett land där brottslingar har ett skyhögt högre människovärde än brottsoffren och övriga hederliga medborgare så utdöms inga straff att tala om och landet som avses är naturligtvis de kriminellas paradis Sverige !

  Gilla

 • Kallle7

  Vänligen stava rätt, våldtäkt utan bokstaven ”c”
  https://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A5ldt%C3%A4kt

  Gilla

  • Nisse

   Gud så tröttsamt det är med alla ordpoliser som ska tillrättalägga hur andra skriver eller påpeka felstavningar. Men har man inte själv något vettigt att skriva kan man ju alltid klaga på andra.

   Patetiskt är bara förnamnet!

   Gilla

   • X

    Vi borde sluta kräva att invandrare ska lära sig god svenska. Gud så tröttsamt med alla ordpoliser… det är ju inte så att enhetlig stavning skulle bidra till att man kan lägga fokus på innehållet istället för på formen eller något…

    Gilla

  • Kenth Andersson

   Ett och annat stavfel !
   Vilket välfärdsproblem, inte undra på att Sverige är på på väg ner i avgrunden.

   Gilla

 • Joy

  Jag är trött på att läsa alla brösttoner om hur människor ska tas, allra helst svarta och araber. Det finns vettigare sätt än att gasta om piskningar, kastreringar och annat våld.

  Gilla

  • Nicklas

   Han vill nog påvisa vilken himmelsvid skillnad på straff det är mellan Sverige och gängse Babbeland. Här i Sverige blir man ju snarare uppmuntrad än avskräckt till att göra brott.

   Gilla

  • FjärranÖsternRedaktionen

   Lessen om jag gjort dig upprörd JOY.
   Men om du läser en gång till så ser du att jag berättar o vad som utdöms här i Malaysia. Vilket inte skall tolkas som att jag tycker att motsvarande straffsatser skall införas i Sverige.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: