Stäng

Afghan hotade läkare som inte ville ge sjukintyg, döms till skyddstillsyn

BROTTSLIGHET. Den 25-årige mannen nekades sjukintyg av läkaren. Det gjorde honom så upprörd att han hotade att utsätta henne för våld. Nu åtalas han på flera punkter.

Det var i oktober förra året som mannen, i närvaro av en annan person, ska ha sagt att han skulle kunna döda läkaren om han inte fick något sjukintyg. Hotet förmedlades till läkaren och var av sådan karaktär att läkaren kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin egen säkerhet. Mannen som förnekar brott misstänks för hot mot tjänsteman. Enligt åklagaren begick mannen gärningen med uppsåt.

Han åtalas även för våldsamt motstånd efter en incident på vårdcentralen Marieberg i december förra året. I samband med att en patrull skulle avvisa honom från platsen krängde han med kroppen för att förhindra poliserna i sin yrkesutövning. Vid samma tillfälle ska mannen även ha varit påverkad av hasch eller annat cannabispreparat varför han även åtalas för ringa narkotikabrott. Han förnekar våldsamt motstånd men erkänner ringa narkotikabrott.

Ovanstående från Corren.se, tyvärr hittar jag inget om vem mannen är eller domen i tidningen men…

-Pettersson ser att Shahwali Malang är född och uppvuxen i Afghanistan, och har under långa perioder bott i Pakistan. Kom till Sverige som ”ensamkommande” 2009 och fick PUT samma år. Familjen bor kvar i Afghanistan. Hade inte gått i skola när han kom hit. Kan nu läsa och skriva och har ”nystartsjobb”. Lider av psykisk ohälsa och uppges ha haft spel- och narkotikamissbruk mellan 2013-2017. Ger uttryck för antisociala attityder och värderingar.

Citat ur yttrande från Frivården: ”Malang uttrycker vid ett flertal tillfällen en mycket stor sorg, besvikelse och ilska över att han blivit orättvist behandlad av det svenska rättssystemet och svenska myndigheter i allmänhet.”

Malang har alltså hotat att döda en läkare som gör sitt jobb två gånger och får skyddstillsyn i flathetens land.

Linköpings Tingsrätt Dom B B 3706-17

Brott som den tilltalade döms för
1. Hot mot tjänsteman, 17 kap 1 § 1 st brottsbalken
2016-10-24 — 2016-10-25 (2 tillfällen)
2. Våldsamt motstånd, 17 kap 4 § brottsbalken
2016-12-28
3. Ringa narkotikabrott, 1 § 1 st 6 p och 2 § narkotikastrafflagen (1968:64)
2016-12-28

Påföljd m.m. Skyddstillsyn. Särskild föreskrift: Shahwali Malang ska genomgå den psykiatriska vård och behandling som frivården finner lämplig.

Det står inget om utvisning, trots att Shahwali Malang är Afghansk medborgare. Malang mår dåligt, han trivs inte i Sverige, är besviken på svenska myndigheter och anser sig orättvist behandlad.

Jag är ingen psykolog, men inser att det bästa för Malang är att åka hem till sin familj i Afghanistan, det borde vi kunna hjälpa honom med, jag hittade en enkelbiljett till Kabul för 5.500 kronor…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

7 reaktioner på “Afghan hotade läkare som inte ville ge sjukintyg, döms till skyddstillsyn

 1. Han kommer säkert ha ihjäl någon oskyldig i sin närhet. Då kommer ingen ställas till svars. Media kommer utmåla honom till offer och sedan är det bra med det.

 2. Shahwali Malang, afghansk medborgare, med spel- och narkotikamissbruk, kommer inte att vara lycklig oavsett om han befinner sig i Afghanistan eller Sverige. Han kommer att fortsätta vara hotfull och begå brott och dömas till skyddstillsyn, ev med föreskrift om behandling… Människor i Sverige, i synnerhet kvinnor, kommer däremot att vara mycket tryggare om Shahwali får åka tillbaka dit han är medborgare efter kommande domar!

 3. Först analfabet knarkare, sedan halvanalfabet knarkare hotar en läkare ? En LÄKARE som suttit många, många år på bänken i högskoleaulan för att bli den han/hon är idag !! Oacceptabelt, otillåtligt !
  Malang och övriga solkiga sociala spillror, skräp och lort vill styra världen ! Vakna, gott folk !!

 4. ”biljett till kabul för 5500:-” Vem har påstått att han ska flyga? Som pilot så skulle jag vägra att ta med denne man ombord, han är en säkerhetsrisk för alla i hans närhet.
  Låt honom gå till kabul, jag såg ett par beg. gymnastikskor på loppis för 5: paret..

  1. ”Janne”!
   Uppskattar din inställning!
   Hoppas att vi blir många till valet som känner samma uppskattning.

   Dessutom inger du en trygghet som pilot.
   //age

Kommentera

%d bloggare gillar detta: