Mordbrand mot kyrka

BROTTSLIGHET. Det började brinna kraftigt i Sankta Marias syrisk-ortodoxa kyrka i Norrköping strax efter klockan 02.00 natten till måndagen.

30 brandmän från sju stationer är på plats för att släcka branden, rapporterar flera medier. 

–  Vi misstänker att branden är anlagd och har inlett en förundersökning om grov mordbrand eftersom branden verkar ha börjat på utsidan av fasaden och det finns ingen naturlig förklaring till det, säger Tor Sirelius, vakthavande befäl vid polisen i region Öst.

Klockan 03.40 var branden under kontroll. Inga personskador har rapporterats.

NT.se

-Pettersson vet inte vad som hänt men det är inte första gången den syrisk-ortodoxa församlingen i Norrköping drabbas av otrevliga saker.

Jag har heller inte hört statsminister Löfven uttala sig om branden. Det gör han tydligen bara när moskéer brinner.

Invandrare dömd till tolv år för mord

Klanfejden och morden på Bassam och Naim Touma

6 thoughts on “Mordbrand mot kyrka

  1. Hade nu detta istället handlat om en stridslednings-central(eller en s.k. moské), så blev nog inte väntan allt för lång innan den flaggviftande dagisgruppen kom till undsättning. Det skulle bli Brandtal, Manifestationer, Rasistspöken och allt skulle naturligtvis vara dikterat av SD. För så brukar det ju låta när mussarna tänder på sina egna lokaler.

  2. Kyrkbränder har i alla tider alltid väckt en speciell känsla av olust och bestörtning !
    Idag eller framöver kanske det är eller blir annorlunda i det s.k trygga och heligt mångkulturella Sverige när det gäller kyrkbränder ?

Kommentera