”Valet kommer att hackas – var källkritisk”


VALET 2018. Sverige bör räkna med att rysk underrättelsetjänst försöker påverka riksdagsvalet – samt regeringsförhandlingarna efteråt, skriver Expressens ledarskribent Linda Nordlund. Även om vårt valsystem är robust, kommer ryssarna försöka undergräva förtroendet för politiker, så split mellan grupper och försöka få svenska väljare att stanna i soffan, skriver Nordlund.

Varför? Jo, för att Sverige ligger i Rysslands ”intressesfär” samt att ett svagt Europa leder till att landet får större manöverutrymme, skriver Nordlund. ”Det har aldrig varit viktigare att vara källkritisk än nu”.

-Pettersson är inte så orolig för rysk påverkan. Däremot för svenska mediers påverkanskampanj. Vi kan vara övertygande om att medier som Expressen, Aftonbladet, SVT, SR, TV4 kommer att göra vad de kan för att undergräva förtroendet för vissa politiker och partier.

Minns ni denna löpsedel från en ”opartisk” tidning…

En neutral och opartisk löpsedel publicerad valdagen den 19 september 2010 som Anna Dahlberg låg bakom. Eller den nedan dagen efter EU-valet 2014. Expressen borde skämmas för att skylla på ryssarna.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


13 responses to “”Valet kommer att hackas – var källkritisk”

 • Conny Lundberg

  Reblogga detta på Life, Death and all between och kommenterade:
  Ödesval för Sverige; överleva eller gå under!

  Gilla

 • Danne

  Valet, eller rättare sagt valen, har under många år varit hackade. Det har påverkats av lobbyister och intressegrupper som sidsteppar det demokratiska tillvägagångssättet.
  Det förr största partiet, sossarna, har byggt upp organisationer vars trådar sträcker sig långt in i maktens korridorer.

  Men att som nu aktivt motarbeta motståndarna med metoder som påminner om Sovjet, Kina, Kuba, Venezuela och andra totalitära nationer genom historien. Det handlar inte om vad moståndaren har för argument utan handlar bara om rödkletning där man misstänkliggör genom att påstå att de är odemokratiska, nazistiska och rastistiska.
  Hitintills har inga fakta framkommit utan det har handlat om att, som i det här fallet SD, inte haft samma åsikter om invandringen och hur samhällets uppbyggnad ska se ut. Högst demokratiska åsikter och viktiga sådana eftersom det handlar om landets framtid.

  Idag används gemensamma medel och allmänna verksamheter till att sprida ”fake news”. Det som sker är olagligt eftersom våra skatter inte får användas till att gynna någon.

  Just idag kan vi se det i pride. En intresseorganisation som delvis finansieras genom skattemedel men som inte åläggs ett demokratiskt synsätt. De som inte har samma åsikt om invandringen nekas att delta och mobbas på ett naivt sätt. Samtidigt tillåts poliser, militärer och andra yrkesgrupper att delta i uniformer, vilket är förbjudet.
  En polis i uniform deltog i reklam för ett politiskt partis reklam för några dagar sedan. Det konstaterades då att det inte är lagligt, men tydligen gäller olika regler för olika åsikter.

  Mycket av det som idag finansieras och lyfts fram är organisationer som drivs av en agenda. Ingen förnekar alfabetssexuella att ha sina åsikter, men de ska inte vara norm och genomsyra hur samhället styrs.
  Vi ser att de organisationerna är kidnappade av vänstern och att agendan är densamma, att driva på invandringen.

  Liked by 1 person

 • Barracuda

  Ryssarna tycks inte vilja promenera omkring i Sveriges gyttja av dålig politisk moral, de vill inte få så mycket som ett stänk på sina vackra rubashkor.
  (rubashka = skjorta med färgbroderier, del av rysk national dräkt)

  Gilla

 • Enoughisenough

  Svenska politiker, EU-byråkrater och MSM undergräver förtroendet så duktigt själva. Behövs inga ryska underrättelsetjänster för den sakens skull.

  De flesta av oss vuxna människor klarar alldeles utmärkt av att själva välja vad vi vill tro på och förespråka.

  Skall jag nu ändå bli undermedvetet påverkad av någon ”främmande makt”, väljer jag alla dagar i veckan att hellre påverkas av både Putin och Orban framför Saudiska oljeschejker eller George Soros.

  Liked by 1 person

 • Presstöd nej tack

  Faller på eget grepp som oseriös och helt irrellevant. Låt de fortsätta med skvaller förtal blandat med övrigt skräp. Ingen orkar längre bry sig vad MSM agerar menlös propaganda megafon till den korrumperade makten. Snart klipps navelsträngen och alla bidrag till dessa opartiska dygnspridare och då är lekskolan slut.

  Liked by 1 person

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Mycket underhållande!
  Vad denna Nordlund kallar för källkritik
  kallar jag för åsiktsstyrning och skrämseltaktik, där presumtiva SD-väljare eller anhängare av de övriga oppositionspartierna antas stödja Europafientliga krafter och därmed göda en inbillad och demokratiföraktande högerextremism.
  Den politiska prostitutionen är fullkomligt oöverträffad, då globalismens ägda hålldamer söker mana till besinning genom att ingjuta skräck med hänvisning till den ryska björnen.
  Andreas.

  Liked by 1 person

 • Björn

  Snacka om överdriven rysskräck! F.ö. anser jag att vad Expressen skriver är lika intressant som att se målarfärg torka.

  Liked by 1 person

 • Kapten Bölja

  Intressant då man jämför journalister och afrikanska val.

  Bägge skyller på manipulerade val så fort fel kandidat vinner.

  Liked by 1 person

 • Valter

  Politikerna har lyckats undergräva sin trovärdighet för åtskilliga år sedan, helt utan Putins inblandning.

  Liked by 1 person

  • Argus

   Putin och Trump har höga förtroendesiffror på varsitt håll. Betydligt högre än de flesta västerländska politiker kommer upp i.

   Liked by 1 person

 • Grune

  Om det finns något land som försöker manipulera det Svenska valet så är det Amerika med sin ledare Trump ( mannen som startade det tredje världskriget).

  Gilla

 • Emil

  Vore mycket dumt att stanna i soffan, det går nämligen rätt bra för AFS ser det ut som. Tänk er att få se chocken och tårarna spruta ur programledarna och andra extremister på valnatten i TV-sändningarna….får gåshud av välbehag över blotta tanken…https://blottettlitetstra.wordpress.com/2018/08/05/ar-afs-redan-over-4/

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Behöver inte vara källkritisk, vet vad AFS står för och lägger definitivt rösten där !

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: