S lovade: Vi ska ha lägst arbetslöshet i EU

VALET 2018. Inför valet 2014 lovade socialdemokraterna ledare Stefan Löfven att om S tar makten efter valet 2014 ska arbetslösheten bli lägst i EU inom sex år. – Det är ett väldigt ambitiöst mål som kräver en kraftfull politik, säger S-ledaren.

Nu är det snart dags för val igen så hur går det med socialdemokraterna och Stefan Löfvens löfte?

När Stefan Löfven valdes till ordförande för Socialdemokraterna i Göteborg i april 2013 var det som en motsats till företrädaren Håkan Juholt. Bort från äventyrligheter och improvisationer. Tryggt framåt mot det klassiska målet.

”Vi ska nå lägst arbetslöshet i EU, det är det förpliktigande delmålet, men vi ska åt full sysselsättning. Det mina vänner, det är socialdemokratisk politik”, slog Stefan Löfven fast.

Det året låg arbetslösheten i snitt på 8 procent i Sverige, och hela EU på 10,9. Tyskland var bäst med 5,2 procent. Av de 28 medlemsländerna låg Sverige på tionde plats.

Viss, arbetslösheten har sjunkit i Sverige, nu är den nere på 6,2 procent, men den sjunker ännu mer i många andra EU-länder, trots avsaknaden av socialdemokratisk politik.

Nu är Sverige med socialdemokratisk politik nere på sjuttonde plats i EU, en stor del av detta beror på dem som skulle rädda våra pensioner. Den höga asylinvandringen är en katastrof, men inte hela svaret, Tyskland som också tagit emot många invandrare har en arbetslöshet på 3,4 procent.

Expressen

-Pettersson säger att vi har inte råd med fyra år till av socialdemokratisk eller allianspolitik…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

15 thoughts on “S lovade: Vi ska ha lägst arbetslöshet i EU

 1. Arbeten som förr utfördes av våra barn, som med denna första anställning introducerades på arbetsmarknaden, har politikerna m.hj. bemanningsföretag lagt rabarber på och delat ut till sina nya skyddslingar.
  Våra barn kommer sent in i arbetsmarknaden och staten finansier huvuddelen av lönen åt de nya medborgarna och arbetsgivarna gnuggar händerna och tackar för den billiga arbetskraften. Fy skäms Netto, Lidl, IKEA och en mäng andra statliga och kommunala inrättningar.

 2. S är bra på att:
  – Lova
  – Tillsätta utredningar
  – Skylla ifrån sig
  – Höja skatter
  – Ljuga om sina motståndare

 3. Av alla hundratals löften som Stefan Löfven strött omkring sig
  är det bara ett han hållit, SKATTEHÖJNINGAR!

 4. sjuklöverns löften är lika mycket värda som en snöboll i helv*t*t!

  En röst på sjuklövern är absolut en förlorad röst. Jag har inget förtroende överhuvudtaget för den misär de skapat i vårt land Sverige. En röst på sjuklövern är ett fortsatt vanstyre.

  SD2018

 5. Att hävda att arbetslösheten ska sjunka samtidigt som man laddar landet med människor som inte efterfrågas på arbetsmarknaden är som att säga att vi ska släcka ut all hunger och samtidigt lägga alla pengar på att köpa otjänligt föda.

  Man vill sänka ett värde men agerar för att höja det. Fullständigt urblåsta.

 6. Har man i dessa siffror skalat bort subventionerade arbeten?
  Använder man samma metod i alla EU länder för att beräkna arbetslöshet?

  • Bara under det första året och är inskrivna på AF räknas som arbetslösa.
   Därefter hamnar de i arbetsmarknadspolitiskaprogram.
   När den gamla beryktade Fas 1 – 2 – 3 är helt borta.
   Siffrorna blir helt missvisande när inte samtliga som är inskrivna räknas med.

   En variant att få ner arbetslösheten är att korta ner dagarna under det första året som de går arbetslösa.
   Vips får de ner arbetslösheten.

 7. Löven skall ha tillstånd att öppna munnen vid två tillfällen.
  1. När han skall äta.
  2. När han är hos tandläkaren.
  Resten av tiden skall den vara stängd.

 8. Det är väl som det brukar, man räknar med att folk skall ha glömt gamla vallöften som aldrig infriats, det kan nog till och med vara ganska praktiskt när folk faktiskt också glömmer vad som lovats i föregående val då man kan lova samma sak om och om igen och därmed kan vinna röster på samma fråga i varje val utan att behöva göra något åt det.

 9. I en undersökning som universitetet i Lausanne utförde åt Eurostat för några år sedan konstaterades att Sverige hade de största skillnaden i sysselsättningrad mellan infödda och utom-EU-medborgare. Det berodde inte på att dessa utom-EU-medborgare var sämst inom EU, det var några länder som var sämre, utan att infödda svenskar har högsta sysselsättningsnivå i EU.

  Repatriera mera!

 10. Ofta när jag läser citat av Löfven tänker jag att den som citerar slarvat och missat eller satt orden i fel ordning och att det är därför det är så osammanhängande. Sen lyssnar jag på honom i någon intervju och kommer på igen att det är så han pratar.

Kommentera