Cirka 10 grader fel

Portugals ”Metrologiska  Office” har dragit tillbaka sin förutsägelse om att temperaturen i landet kan nå 50ºC – det  hetaste som någonsin registrerats i Europa – för några dagar sedan så reviderades prognosen ner med 10 grader.

I ett uttalande var IPMA-prognoserna som publicerades på webbplatsen på tisdag ”överskattad” för regionen Melides och Vila Nova de Milfontes, särskilt staden Sines, där temperaturen   där temperaturen förutspåddes att nå 50ºC på torsdagen och 46 ° C på fredagen.  Den felaktiga prognoserna var resultatet av en ”statistisk metod” som tillämpas på numeriska modeller. Man säger nu att de faktiska temperaturerna som förväntades för dessa dagar är mellan 40 ° C och 42 ° C.

Länk

FjärranÖsternRedaktören noterar att inga av de Svenska PK media som slog upp ”50 grader i Portugal” hittills har kommit med någon slags rättning, fast Portugals metrologiska kom med ett tillrättaläggande redan i tisdags.

8 thoughts on “Cirka 10 grader fel

  1. Att det blir över 40° i inlandet på Iberiska halvön under augusti månad är fullt normalt.
    SVT är desperata nu när deras parti ligger under 4% spärren.
    Fram till valet nu kommer vi att bombarderas med ”klimatnyheter/katastrofer”

  2. Varför pratar ingen om hur förra sommaren var när man hela tiden försöker koppla årets värme till klimatförändringar?
    Sommaren 2017 var usel! Kylig är bara förnamnet men det vill inte media rapportera om för nu gäller det ju att flytta fokus från frågan om migration till klimat för att hjälpa MP.

  3. Idag är det 45 grader í vissa delar av Spanien och Portugal och det kan väl bli varmare om nu prognoser måste vara så exakta på graden.

    Stor risk för skogsbränder med den värmen och torkan.

  4. Nä skulle Media rätta sina felaktiga uppgifter, då går det
    ju inte ihop med att det är klimatförändringarna som är
    orsakade av människor?

  5. Normalt brukar denna hetta drabba 1 månad tidigare än i år. 40 grader är närmast en normal temperatur i regionen. Det onormala är snarare att det regnat mindre än vanligt.
    Dock måste denna vädertyp existera i typ 100 år innan man kan tala om ”klimat”-skifte.

Kommentera