Förklara detta?

En medelålders kvinna våldtogs förra veckan i centrala Nyköping. Förövarna var flera unga män.

Den våldtagna kvinnan har lämnat ett signalement på våldtäktsmännen, men polisen väljer att inte gå ut med detta. Förklaringen är denna…

Okunnig som jag är, måste jag ställa frågan.

Ett vittne är väl en person som bevittnat något? Hur kan ett vittne påverkas av ett publicerat signalement om vittnet ifråga sett händelsen och de som deltagit i den?

Nu kanske jag har förutfattade meningar, men kan förövarna tillhöra de gäng som hänger i centrala Nyköping under sena kvällar? I sådana fall har jag mina aningar…

SN

UPPDATERAT: Södermanlands Nyheter rapporterar idag att gruppvåldtäkten aldrig ägt rum. Det är sådant som kallas Fake News när de sprids på sociala medier.

 

31 thoughts on “Förklara detta?

 1. Ja nog kunde de väl avslöja vilken hudfärg dessa marodörer hade…Om de sedan hade något afrikanskt eller arabiskt läte,är ju likgiltigt !
  Att de tillhör barnaskaran som 7-klövern importerat,framgår ju redan av brottet.

 2. Det är dax att sätta upp foto o namn på dömda marodörer eller misstänka, deras signalement. Polisen gör inte sitt jobb

 3. Kanske polisen menar att man inte går ut med signalement eftersom att vittnen kan påverkas att rösta på SD?

 4. Tycker signalement är till för att just få hjälp från allmänheten.
  T.ex. om en bil varit med i ett rån inte säger man att ”polisen söker efter en bil, allmänheten uppmanas kontakta polisen om de ser en bil”. Nä, de går ut med så mycket information om bilen som möjligt. Färg, typ eller märke etc.

  • Om den enskilde polismannen säger som det är FÅR HAN/HON BYTA YRKE, dvs. polisen får sparken.

 5. Är det begåvningsreserven som har hand om detta fall? Det primära för att lösa ett brott är väl att identifiera och få tag i gärningsmannen.
  Vad skall man med ett vittne till när man inte fått tag i en misstänkt gärningsman?
  För att identifiera och gripa en gärningsman (som förmodligen har vissa karakteristika) är det väl lämpligt att ta hjälp av allmänheten genom att ge ut ett signalement så att man i alla fall har ett hum om vad man skall titta efter.

  Summa summarum verkar det som om polisen inte VILL lösa detta. Att rusa före i processen och säga att vittnen kan påverkas INNAN man ens har en misstänkt att konfrontera ett eventuellt vittne med är endast – absurt..

  Detta beslut är nog inte fattat på särskilt ”låg” nivå. Det är därför väldigt illavarslande att begåvningsreserven tydligen sitter på beslutande funktioner inom polisen.

  • Om polisen säger såhär så betyder det säkert att polisen vet vem brottslingen är men vill av hänsyn till att han är invandrare inte ta fast honom.

 6. Man prioriterar rättssäkerheten för de kriminella gärningsmännen före brottsoffret. Ett nytt bevis på en obegriplig prioritering. Vad håller svenska myndigheter på med? Finns det en röd tråd att följa upp för nyfikna granskare? Korruptionshärva?

 7. De stackars missförstådda våldtäktsparasiterna kan ju bli kränkta om signalement skickas ut och deras identitet avslöjas !
  Dagens svenska politiskt korrekta och toppstyrda dialogpolis är en ren ynkedom och stor skam för det lilla som finns nu kvar av det gamla fina Folkhemmet !

 8. ”Eventuella vittnen kan påverkas om signalementet kommer ut” = väljarna kan förledas att rösta på SD om signalementet kommer ut…

 9. Snälla!
  Gnäll inte på våra poliser!
  Gnäll på de som håller gruppen som ska garantera våra pensioner om ryggen!
  Gnäll på socialdemokraterna som skrivit kontrakt med Muslimska Brödraskapet 1999 om att bidra till att islamisera vårt fosterland!
  Gnäll på dem (SÄPO?), som inte startar en undersökning om det är det största landsförräderiet
  i modern tid!

  • Inte ens när dom grillar korv med kriminella och går i pridetåget?
   Eller jagar fortkörare och skiter i våldsoffer..
   Nej väljer du att stanna i kåren står du även för kårens värderingar

   • Den som lägger sin röst på 7-klövern lägger också sin röst på ökad grov kriminalitet och minskad välfärd i Sverige. Så det är deras fel att Sverige går allt snabbare mot att utraderas från världskartan som suverän stat.

  • Nog är det i mångt polisens eller organisationens fel De finns yttte befäl o inre befäl o talespersoner i parti o minut När de har hänt nånting så ska de knackas dörr de ska upprättas anmälningar hit och dit de ska väntas på tekniker talespersonerna skall kontaktas för att berätta vad som hänt De låter ju effektivt men tar för mycket resurser o bovarna har vid dehär laget stuckit långa vägar I finland finns de normalt i en patrullbil en äldre o en yngre konstapel Dom har rätt att uttala sej om unfersökningarna är i ett sådant skede att man kan göra de om de hänt ett brott Dom gör ju kanske anteckningar men skriver rapport efter sitt pass Man sparar värdefull tid o kan sticka efter bovarna Jag har en kompis som e polis i finland och där går de en historia om två killar som träffas och den ena berättar att jag gar både goda och dåliga nyheter åt dej Ta först den dåliga nyheten jo polisen söker dej Ojdå vad e då dom goda nyheterna Jo de e svenska poliser

 10. Bortförklaringarna blir mer o mer Absurda från Polisen, bara
  för att det inte ska komma fram , det som alla vet, att det är
  våra så kallade Pensionsräddare som i grupp utför dessa
  våldsdåd. Förr i tiden var allmänheten Polisens bästa spanare,
  fast då handlade det om inrikes födda, Svensk rättsskipning
  är ett grovt skämt!

  • Ja, kompetenta icke PK-poliser behövs men inte minst färre brott !
   Dagens svenska kriminella anarkisamhälle skapat efter 40 år av okontrollerad massinvandring upphör inte om poliskåren består av 100.000 korvgrillande kramgoa bakbundna dialogpoliser istället för som idag 20.000.

 11. Polisen är lika korrumperad och genomfalsk som media och arabregimen! Därför döljer dom fakta!

Kommentera