De Röda pilarna visar upp sig


GOTT OCH BLANDAT. Royal Air Force Aerobatic Team, mer känt som The Red Arrows, ”Röda plarna” bildades i början av 1960-talet för att bli RAF:s ansikte utåt. De är kända för sina formationer och precisionsflygning samt att använda färgade ångspår som lämnar röda, vita och blå spår över himlen.

Röda pilarna fick sitt smeknamn, eftersom planen de använder är målade i övervägande röd färg. Teamet flyger för närvarande BAE Systems Hawk T1 jet och kan flyga så lågt som 30 m i hastigheter upp till 1000 km per timme.

Röda pilarnas piloter är ofta de högst kvalificerade och erfarna i Royal Air Force och flög förra året uppvisningar i 57 länder.


One response to “De Röda pilarna visar upp sig

  • Tokige Torsten

    Ni fattar ju inte att det är för att sprida kemikalier för att styra vädret i ångorna! Ni ska alltid lyssna på Pernilla Hagberg (MP) om ni är är osäkra! Det är ju barium, strontium o uran i ångorna!

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: