SSU:are och Palmevän: Därför röstar jag på SD

VALET 2018. Varför kommer jag att rösta på Sverigedemokraterna i höst? Det handlar inte huvudsakligen om frågorna rörande invandring och integration. Det bottnar i en allmän men djupt liggande psykologisk reaktion över att välfärden i Sverige urholkats under de senaste åren, skriver Jonas Thornell, före detta högskolelärare i psykologi inom Polis- och Vårdutbildningar, numera frilansande kulturarbetare på Aftonbladet Debatt.

Sverigedemokraternas numera omfattande stöd från oss som tidigare röstat på andra riksdagspartier har förklaringar att söka i form av allmän besvikelse, snarare än genuina sympatier för deras särpräglade politik med invandrarfrågor som huvudfokus.

En av de främsta faktorerna bakom mitt eget missnöje gentemot nuvarande och tidigare regeringar bottnar alltså framför allt i sveket mot de ekonomiskt svaga grupperna i samhället.

En annan källa till missnöjet är en rad maktskandaler i samhället, inte sällan manifesterat genom uselt ledarskap för statliga myndigheter samtidigt som de åtnjutit rekordhöga löner.

I extremfallen söker sig vissa individer till kriminella grupperingar just på grund av att det etablerade samhället svikit och inte erbjuder trygghet och rättssäkerhet samt en dräglig grundekonomi som det går att leva på.

Jag är inte så säker på att det blir bättre i Sverige med SD i regeringsposition, men med så svaga alternativ kommer jag ändå att lägga min röst på dem. Som gammal SSU:are och Palmevän tar det dock emot – tro inget annat.

Jonas Thornell, före detta högskolelärare i psykologi inom Polis- och Vårdutbildningar, numera frilansande kulturarbetare.

-Pettersson säger att det är kloka ord. Givetvis vet ingen om det blir bättre med Sverigedemokraterna i regeringsposition, men alternativet?

Vi har en statsminister som vill prata välfärd i stället för migration! 

Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt. Det finns i grunden bara en stor fråga: migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort, även om Stefan Löfven försöker. 

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, pensionerna, brottsligheten, allt!

När ska politikerna och journalister fatta det? Eller fattar de men är för fega att ta tag i problemet. Det planeras att till år 2025 byggas 700.000 bostäder. Få tror att det lyckas, men om det lyckas räcker det bara till dagens behov och 2025 är vi vi många fler om inget görs.

Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

Stöd bloggen…

16 thoughts on “SSU:are och Palmevän: Därför röstar jag på SD

 1. Detta är väl ett indicium på att SD är ett vänsterparti? Öppen svenskhet osv…
  Lägg ned välfärd för alla aliens så flyttar de hem igen. Tror ni aliens ens stannar 1 vinter här utan bostadsbidrag om polis o rättsväsende fungerar?

 2. Lägg ned välfärd för alla afrikaner så flyttar de hem igen. Tror ni de ens stannar 1 vinter här?

 3. Läste artikeln på Aftonblaskan nyss och jag blir inte ett dugg förvånad över att fler och fler vaknar upp det som förvånade mig var vart nånstans jag läste det.

 4. Men SD vill ju inte ha någon återvandring. De vill ha någon typ av assimilation och då har de ett sisofysarbete framför sig. Åratal av våldtäkter och mord, svenska fängelser är som hotell. Där får man träffa andra muslimer och hata väst. Utvisning efter fängelset blir det ju inte något av, de funkar ju inte. SD kommer aldrig att ta tag i det, de är för mesiga och trötta.

  Det finns ingen gyllene medelväg framåt för landet.

 5. Att detta blir publicerat måste bero på semestertider. Info till vikarier måste ha falerat totalt.

 6. Det hade känts mycket bättre om Sverige hade haft folkomröstning om invandring, skola, vård och arbetsmarknadsåtgärder 1992. Nu har politiker gjort om Sverige utan att fråga befolkningen. Sverige är som ett helt annat land än Sverige var 1988. Det går inte att dra klockan tillbaka. Man undrar hur Sverige kommer vara om 30 år????????

  • Jag håller med dig, men misstänker att valresultatet kan vridas och tolkas lite hur politikerna vill . Tex vill ni svenska folk ta emot 20 kvotflyktingar ? Svar ja. Sedan blev det 20 000.

  • Sedan misstänker jag att politikerna inte har insett vilket ansvar det medför eller borde medföra att ta emot 160 000 på ett år , både gentemot de tidigare invånarna i landet och de nya. Resultatet är tydligt och inte till fördel.

   • Bra skrivet! Det känns som en del har glömt bort att människor som redan bor i Sverige och folk som kommer har rätt till ett värdigt liv-man lever bara en gång.

    Det är inte meningen att människor som arbetar inom vård, skola, socialen och polisen ska gå på knäna och bli utbrända. Det är inte meningen att arbetslösa ska tvingas vara på helt meningslösa åtgärder. Vi i Sverige kan inte påverka hur det är i andra länder men däremot kan vi påverka hur det är i vårt land.

 7. Politiker och partier som vill begränsa demokratin och som inte respekterar alla väljares röster i ett val. Ska naturligtvis inte få ett fortsatt stöd i kommande val.

  De partier som ingick DÖ, ska naturligtvis väljas bort som alternativ. Inget snack om den saken. Förutom KD, som då på ett tidigt stadium drog sig ur, samt såg till att DÖ skrotades.

  Decemberöverenskommelsen (ofta förkortat DÖ) var en formell överenskommelse mellan sex av svenska riksdagens åtta partier och ett resultat av regeringskrisen i Sverige 2014.

  Avsikten var att stänga ute Sverigedemokraterna från inflytande genom att regeringspartierna och den största politiska oppositionen, Alliansen, kom överens om att ledaren för den största partikonstellationen skulle släppas fram som statsminister samt att minoritetsregeringar var garanterade att få igenom sin budget.

  Decemberöverenskommelsen träffades den 27 december 2014 och var tänkt att gälla till valdagen 2022 (nästan 8 år), men upplöstes formellt redan den 9 oktober 2015, drygt nio månader efter att den träffats, efter att Kristdemokraternas riksting röstade för att lämna den.

  Sara Skyttedal, ordförande i KDU, uttryckte redan samma dag som överenskommelsen offentliggjordes, kritik i sociala medier. Så Sara och ungdomsförbundet drev tidigt frågan att DÖ skulle rivas upp. Så KD tog sitt förnuft tillfånga och lämnade DÖ efter en omröstning på deras riksting i oktober 2015.

  Rösta för en levande demokrati och lägg ingen röst på partier som vill begränsa den. Precis som riksdagspartierna S, MP , C , L och M gjorde efter förra valet och ville göra fram till år 2022.

 8. Hela det urdumma etablissemanget 7-klövern har fortfarande inte begripit att det inte handlar om MÄNNISKOR utan om PENGAR.
  Invandringen kostar så enormt mycket pengar så det blir inte en ettöring kvar till allt annat som t.ex. sjukvård, skola, äldrevård, polis, försvar, infrastruktur, och övrig välfärd.
  Vi Svenskar har i årtionden krävt en omfördelning av skattepengarna, men etablissemanget som tjänar miljoner vill inte lyssna på det örat, utan fortsätter sin mycket lukrativa import av analfabeter som visat sig mycket givande för deras plånböcker.

Kommentera