Rektor Hamid är i Afghanistan

ÅTERVANDRING. Hamid Zafar, är då och då med på bloggen, han är också känd som Rektor Hamid efter sitt arbete på en mångkulturell skola i Göteborg. 

Steget Efter

Hamid är också skribent och van Afghanistan resenär. Hamid reser regelbundet tillbaka till det land hans föräldrar flyttade ifrån och dit där de som utvisas omgående blir mördade enligt asylaktivisterna.

Terese Verdun skriver bra om saken på TwitterOm vistelse i Afghanistan är lika med en säker död så måste jag säga att jag beundrar rektor Hamid som nu är där. Jag har aldrig sett en död person skriva så mycket bra.

Hamid Zafar rapporterar från Afghanistan, paradoxernas och kontrasternas land och att långt ifrån alla har råd med varorna på bilderna men att utvecklingen går oerhört fort.

Hamid skriver om städerna, shopping, om det studenthem han hjälper till med, om den afghanska landsbygden där man fortfarande brukar karez, ett urgammalt kanalsystem för transport av färskvattnet. Det är ett imponerande system. Man gräver kanaler ca 30 meter under marken ofta i flera kilometer. Lutningen gör att vattnet rinner ner i ett flöde och att vattnet är kallt när det kommer fram.

Hamid skriver om afghaner som älskar sin hembygd och inte vill lämna den trots vedermödor och oroligheter på vissa håll och tittar på fotbolls-VM på storbilds-TV.

Följ gärna Hamid på en av hans c:a 15 länder till landet där man blir mördad direkt, det är intressanta rapporter om Afghanistan där 35 miljoner människor lever och har sina hem.

Här #enafghanistan och Rektor Hamid

Bilderna har jag lånat från Hamid…

 

12 thoughts on “Rektor Hamid är i Afghanistan

 1. Steget efter, verkar vara insiktsfullt och sarkastiskt. Det borde väl tas bort eller förbjudas.

 2. Konstig att man har sagt att man blir hotat men ändå åker man tillbaka till Afghanistan för att hälsa!

  • Själslig död kanske? Det finns många sätt att dö på numera, i massinvandringens vokabulär. Men det är aldrig någon fara för svenskar, vi ska klara och överleva allt!

 3. Kan det vara så att muslimer följer sin egen
  lagbok, koranen och struntar i vilka lagar och regler vi ”otrogna” har?

  Kan det vara så att de följer budskapet;
  ”Islam ska ta över världen, inte delar av den,
  utan hela. Och om så behövs, med våld.”

  Kan det vara så att muslimer, som vi bjuder
  ”all inclusive” i vårt fosterland, följer koranen
  och ser oss som sina fiender?

  Kan det vara så att när alla vi, i vårt fosterland,
  inser detta faktum är det för sent?

  Som jag brukar säga: När det är för sent är det
  redan för sent!

  Vi måste kanske göra något redan nu?

 4. Det finns väl ingen invällare som inte får bidrag för att klara sitt uppehälle och i det ingår semester till det farliga hemlandet. Alla har semester i det nya bidragslandet så alltså är det en rättighet att få bidrag till semester.

Kommentera