15 thoughts on “Med snipa i sommarnatten

 1. Fin film. Var ute med roddmotorbåten med mina gamla päron igår… retar mig lite på hur mycke pengar det verkar finnas. Verkar som stockholmarna är här i blekinge. O undviker landbacken där det av ganska uppenbarliga skäl inte redit går att leva.

 2. Detta är det Sverige som vi uppskattar natur, inte anlagda bränder av vettvillingar vi inte vet något som denna tokregering och de föregående släppt in i vårt land.

 3. Underbart Petterson.
  Att stäva i en ljum sensommarnatt med dunkandet från motorn som ackompanjemang är otroligt avslappnande.

 4. Vi hade en norsk ombyggd fraktbåt som sommarhem under några år, tändkulemotor och en underbar känsla.
  Jag vågade aldrig att starta motorn och min man lyckades med nöd och näppe stoppa farkosten i en trång hamn då backslaget inte fungerade…..han vrålade ”jag siktar på det billigaste”.
  Vi hade tur en sandbank stoppade oss.

  • De som blev våra båtgrannar efter mycket slit för att få skeppet av sandbanken var ett gäng glada danskar som bjöd på styrketår och lovade oss grillad korv.
   De glada gossarna hade en liknande båt och gick ner i kölsvinet för att hämta grillbitarna, hade vi inte varit så hungriga så hade vi kanske avstått.
   Med stora leenden så inspekterade de korvarna och såg då att korven införskaffat en ”päls” under förvaringen.
   Inga problem, de tvättade noggrant läckerheterna i hamnens vatten, grillade det hela hårt och ja vi lever än.

 5. Ett rogivande motorljud, dock så vänjer jag mig aldrig till de ljusa sommarnätterna, trots att jag vuxit upp med ljusa sommarnätter.
  Det är ju praktiskt i båt med ljuset, dock så får jag ingen ro.
  Varma mörka nätter som i augusti, längtar.

Kommentera