Stäng

Det grymtar vid husknuten

MITT I NATUREN. Det är varmt ute och inne, fönster och dörrar står öppna på torpet och i teven låter Lotta på Liseberg. Det verkar dock inte bekymra grannarna som bor i skogen. De grymtar och bökar under körsbärsträdet nästan varje kväll tills jag kör bort dem och det syns på mornarna att de har varit på plats flera gånger under natten. 

Egentligen stör de inte men herr Pettersson blir inte glad när de förstör gräsmattan och jag misstänker att den oäkta hustrun kommer att bli minst sagt smågrinig den dagen de ger sig på hennes köksträdgård med tomater, gurkor, paprikor, krusbär, chilifrukter, rabarber, meloner, ärtor, örter och allt vad hon odlar. Då blir det nog krig. I går kväll var det elva stycken på besök, tre vuxna och åtta små.

Tyvärr blir bilderna lite oskarpa, dåligt med ljus och på fri hand

 

 

16 reaktioner på “Det grymtar vid husknuten

 1. De bökar bara där det finns matläckra bitar. Kanske fallfrukt under körsbärsträden. Eller rötter de gillar. Men finns det larver, mask eller annat gott, så tar de detta. Köksträdgården är sannolikt rätt säker t v, såvida det inte finns mask, larver etc förutom grödan. Men varför inte sätta upp ett ”viltstängsel” med 3 rader av tråd, som är elektriska typ boskapsstängsel runt köksträdgården? Kultingarna hoppar sannolikt inte så högt, även om de vuxna kan hoppa.
  Lycka till!

 2. Det mest spännande som jag har här i Skåne är ett svalpar i ett gammalt vagnslider som har lyckats att föda fram 5 ungar, alla flyger nu.
  De skall träna inför resan till Afrika, tänk så skickliga de är ……..det är annat än ……………?

 3. Akta dej de går som med den sveska flyktingpolitiken snart har du hela släkten där Ryktet går

  1. Torleif :
   Om du jämför med tamgrisar så är de små, en del tex galtar kan vara rejält stora, min uppfattning om vildsvin och de jag ser på min tomt stämmer bra med bilderna.
   Det är som människor om du rör på dig så håller du kroppen i trim.Stackars tamgrisar har inget utrymme att röra sig på !

 4. Fin mat.
  Bjud in någon engagerad marklös jaktungdom att vaka några nätter så fyller de frysen med högkvalitativt 100% ekologiskt kött åt er helt gratis.

  1. Finns på nätet de ljuvligaste recept på vildsvinsdaube, kan rekommendera.
   Serveras ofta framåt hösten, en höjdpunkt för oss på landet.

  1. Jörgen :
   Polisen i annat EU-land förklarade för mig varför jag hade fått inbrott mitt på dagen………men ni måste förstå , ”de kriminella vill inte ”arbeta”på obekväma arbetstider”, det är nu 40 år sedan, inget har ändrats.
   Bekanta hade inbrott medan de sov, ”mannen i familjen sa till polisen, om jag hade vaknat och förpassat typerna till de sälla jaktmarkerna, vad hade hänt då” ?
   Polisen svarade…….. ”om vi funnit honom i rännstenen så var det slut på historien”.

 5. Kan du inte ansöka om en licens för jaktgevär ? Stenbock har inget över för dessa odjur,när de som nu blir likt invandrade parasiter,för närgångna ! Med åren blir de som med zigenarna. Besök av alltfler klaner…

  1. Pettersson :
   enligt jägare så kan dock dessa vilda ( innehålla trikiner) därför säger jag se upp !
   Men ber Dig att inte sända dem ”norrut” vi har nog med ”vildsvin” här !!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: