Våldtog, bet och spottade – åklagaren begär 10 års utvisning


BROTTSLIGHET. Den 37-årige ”rumänen” misstänkt för en överfallsvåldtäkt i dagsljus greps efter att en polis känd igen signalementet från ett tidigare fall. Kvinnan blev med våld nedtvingad på marken och utsatt för en våldtäkt, enligt åtalet. När hon försökte ta sig loss bet mannen henne i handen två gånger så att hon fick sår och blåmärken. När hon försökte ropa efter hjälp höll mannen för hennes mun.

Polisen kunde dock inte hitta mannen men med hjälp av det signalement som kvinnan gav kunde en polisman koppla ihop händelsen med ett olaga hot och ofredande som skedde i Solna redan i januari.

”Rumänen” hotade då en kvinna och spottade henne i ansiktet. Något som ledde till att mannen satt anhållen under några dagar.

Det var en uppmärksam polis som såg likheterna i signalementet mellan våldtäkten i Ulvsunda och händelserna i januari. När vi tittade närmare på det såg vi att det stämde väl överens. Det var ett bra polisiärt arbete, säger åklagaren Tomas Mattsson.

När rumänen togs in fick polisen en DNA-träff som stämde överens med överfallsvåldtäkten i Ulvsunda. Polisen fortsatte att gå igenom fler liknande fall och kunde snart misstänka 37-åringen för ytterligare brott.

Den 16 mars, bara två veckor innan överfallsvåldtäkten, hade två tonårstjejer anmält att de blivit ofredande och antastade på Drottningholmsvägen i Stockholm. Enligt åtalet kramade mannen tjejerna, knuffade in dem i ett hörn och höll kvar minst en av dem där.

Nu ställs mannen inför rätta. Åklagaren vill bland annat se 10 års utvisning.

– Det är utifrån brottets allvar. Jag menar att han ska dömas för en våldtäkt. Då brukar det vara minst tio års utvisning, säger åklagaren Tomas Mattsson. Mannen nekar till brott.

-Pettersson menar att åklagaren inte ska behöva begära utvisning, det ska vara obligatoriskt och på livstid. Det förhoppningsvis långa fängelsestraffet ska avtjänas hemma. Dessutom har ”rumänen” en historia av stölder och snatterier bakom sig, ut, ut, ut…

TIDIGARE 2018-04-05.  Rumänsk tiggare häktad för våldtäkt i Bromma

BROTTSLIGHET. Den 36-årige EU-migranten Ion Gabriel född 1981 och medborgare i Rumänien samt i behov av tolk har häktats på sannolika skäl för den uppmärksammade våldtäkten i dagsljus i Ulvsunda i Bromma. 

-Pettersson spekulerar och gissar på att det rör sig om en så kallad zigenare och inte en rumän.

Solna tingsrätt mål nr B 2807-18.

Om Bromma på bloggen…

TIDIGARE 2018-03-30. Kvinna överfallen och våldtagen i dagsljus

BROTTSLIGHET. En kvinna har blivit överfallen och våldtagen på en gångväg i ett industriområde i Bromma kl.17, rapporterar flera medier. En stor polisinsats med bland annat hundar pågår i området.

Kvinnan pratade i telefon med sin syster när överfallet skedde och bad henne larma polisen.

-Pettersson undrar om alla hämningar släppt på de nya. Tättbefolkat i dagsljus och som vanligt verkar kvinnan ha varit blind eftersom vi inte får något signalement.


6 responses to “Våldtog, bet och spottade – åklagaren begär 10 års utvisning

 • Ove

  Vi ska stå upp för EU och ”öppna gränser” säger Stefan Löven! Att dessa köpta politiker skulle se konsekvensen av sin politik ska vi inte räkna med, de är köpta psykopater och har aldrig haft ett riktigt jobb!

  Gilla

 • age

  En av de ”fina” individerna som
  ska stenas på torget!

  Gilla

 • ossie

  Zigge Z i toppform.

  Gilla

 • Joy

  Tyvärr slank en masteruppsats som daltade med romer igenom på ett svenskt universitet, jag var med på opponeringen som åhörare. Det är ett par år sedan nu. Det var en romsk ung kvinna som försvarade deras rätt att vara i Sverige och tigga. Ville motbevisa de argument som framförts för att de inte ska vistas i Sverige.

  Det var rent osmakligt att lyssna på hennes snyfthistorier i akademisk tappning. Opponenten frågade om hon själv var rom eftersom hon hade ett så snävt perspektiv. Uppsatsskribenten blev sur och snäsig. Jag tyckte det var den bästa fråga som kunde komma upp. Som man ropar får man svar. Hon hade bara lagt fram ‘bevis’, inte mer. Det är bedrövligt att universiten inte kan ha ett kritiskt perspektiv. Lagar sätts åt sidan i Sverige, och det är helt okej, bara man är rom. Ofattbart!

  Gilla

  • Joy

   Jag var tvungen att närvara annars hade jag inte blivit godkänd. Hade jag vetat inriktningen på uppsatsen hade jag nog bevisat en annan opponering, men man har inte oändligt med tid vid examen.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: