Från en flykting till en annan

Bianca Muratagic kom till Sverige som flykting under kriget på Balkan. Hon har skrivit ett öppet brev till Fatemeh Khavari, afghanskan som kom hit från Iran.

Det öppna brevet skrevs på Facebook med raderades av censuren Facebook lagt sig till med. Dock finns brevet att läsa på den här sidan och några valda meningar ur detta:

”Ni ställer krav på Sverige men vill inte att några ställer krav på er…//…Det är ett hån! Ett hån mot alla laglydiga, hederliga flyktingar och invandrare som gör sitt yttersta för att bidra genom att arbeta över tid och ha flera arbete samtidigt när vissa grupper ställer sig över rådande lagar, kräver mer och mer av Sverige”

10 thoughts on “Från en flykting till en annan

 1. Dra ner byxorna och vad kanske man hittar då. Afghaner ljuger om så mycket och varför inte om kön… de är världsbäst på att ljuga och bedra andra människor

 2. Flyktingarna som kom på 40 och 50 talet ville lära sig svenska, ville arbeta.
  Det kanske beror på vilken ”kultur” man kommer ifrån om man vill bidra till samhället eller bara ställa krav.

 3. Men för FAN, sluta med att använda facebook, det är ett verktyg för att kontrollera människor och deras åsikter !
  Fattar inte att Pettersson använder facebook för inloggning…

 4. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  För alla som befinner sig i Sverige gäller först som främst att ställa upp på de krav som ställs.
  De som kräver utan motprestation gör endast en slät figur.

 5. Men Balkan fick ju fred, men även de från det kriget har stannat kvar. Den otäcka stämning som finns i Sverige nu blev tydlig i samband med den invandringen. Våld, skolorna kunde inte möta deras behov etc etc. Våra pensionspengar togs för att finansiera deras liv här. Förtidspensionerna slog i taket. Så jag har inte mycket till övers för den tidens invandrare, tyvärr. Jag anser inte att bara för att man arbetar är man integrerad och ’svensk’ eller vad de nu har för argument för att just de har de rättigheter de inte vill ge andra invandrare.

  • Jag håller inte riktigt med dig. Bara jobb räcker kanske inte, men kombinationen icke subventionerat jobb + goda språkkunskaper + laglydighet utgör ett alldeles utmärkt skäl att behandla invandrare som har den bättre än invandrare som inte har den. Vi gör ju viss skillnad enligt den dimensionen till och med på svenskar, tänk fängelse vs inget fängelse för svenska kriminella / icke kriminella.

  • ”Gamla tiders” invandrare fyllde i alla fall inte fängelserna över en natt…

 6. Fatemeh Khavari infriar ju inte ens sina löften att bygga landet med hjälp av sina tiotusentals ljugande landsmän som befinner sig olagligt i Sverige utan uppehållstillstånd och med utvisningsbeslut taget av Migrationsverket och Migrationsdomstolarna …

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2017/09/vi-bygger-landet.png

  https://peterharold.files.wordpress.com/2018/02/sb-fatemeh-byggjobbare.jpg

  Regeringens bostadspolitik har redan fått effekten att bostadsbyggandet börjat sjunka och kommer fortsätta sjunka även år 2019 trots att det redan råder skriande bostadsbrist i Sverige som hela tiden förvärras.

 7. Ord och inga visor, dessutom från en flykting. F. Khavari bryr sig nog inte över om hon får läsa detta från Bianca, hon står enligt eget förmenande högst på stegen redan.

 8. Bra skrivet Bianca, hoppas årets tiggare F- Kakavari bryr sig om vad andra tycker…

Kommentera