Nytt krig på gång mellan Israel och Hamas?


MELLANÖSTERN. Arabiska krypskyttar har avlossat skott  från södra Gaza mot israeliska soldater på andra sidan gränsen. Israel och Israel har svarat med kraftiga angrepp av stridsvagnar och flyg idag. 

Den senaste tiden har också otaliga ballonger och pappersdrakar med tändanordningar skickats ut ur Gaza. Vid ett tillfälle landade en av dessa på en lekskola.

Islamiströrelsen Hamas, som styr Gazaremsan, har bekräftat att tre medlemmar av rörelsens militärkommando har dödats. Dessutom uppger sjukvårdskällor att en fjärde person skjutits ihjäl vid en demonstration vid gränsen.

Israels försvarsminister Avigdor Lieberman varnar för ”mycket tuffare” svar mot den palestinska islamiströrelsen Hamas. Israel premiärminister Benjamin Netanyahu ska enligt israeliska medier ha sammanträtt med regering och militärchefer om eskaleringen.

Lieberman berättade för FN:s sändebud för fred i Mellanöstern, Nickolay Mladenov, i ett telefonsamtal att Israel ”kommer att reagera hårt och från och med nu ligger allt ansvar på Hamas ledarskap. Om Hamas fortsätter att starta raketer kommer resultatet att bli mycket värre än vad de tror. Ansvaret för alla skador och förlorade liv kommer att ligga på Hamas. ”

Israeliska Haaretz direktrapporterar

-Pettersson misstänker att ett nytt krig är nära. Hamas har hållit på och jävlas i över tre månader utan att FN eller Wallström protesterat mot deras brandbomber och raketer…


11 responses to “Nytt krig på gång mellan Israel och Hamas?

 • Ingmar Silfvast

  Man får inte heller glömma att sverige finansierar Hamas med stora summor tack vare fru Wallström eller e hon kanske fröken Wallström knappast har någon velat gifta sej med spektaklet Stackats karl i så fall

  Gilla

 • Tony

  Margot Wallström och den i övrigt handlingsförlamade regeringen är som små tysta möss så länge Israel inte svarat kraftfullt, men när det väl händer, då kommer kritiken mot Israel givetvis?
  Sen är det väl konstigt att skolor och lekskolor o sjukhus verkar ligga i dessa delar där Hamas håller på med sina provokationer mot Israel,
  men detta är ska rikta kraftig kritik mot Israel för att dom försvarar sig, just för att hållningslösa nationer som Sverige ska börja att oja sig.
  Konstigt folk palestinier, andra människor skyddar i första hand sina barn,
  men Palestinier verkar att använda dem som mänskliga sköldar?

  Gilla

 • ulrik

  Vad hjälper fred i mellanöstern, nu har vi dom här.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Kan inte Israel för en gångs skull visa var skåpet ska stå och lära Hamas och andra ociviliserade vett och etikett och hur man ska uppföra sig ?
  Kanske anser Israel att deras motståndare är totalt obildbara men världsmästare i stenkastning.

  Gilla

 • pommern999

  av vilken anledning vill inte israel ha fn observatörer vid gränsen? kan det vara så att det blir svårare att genomföra alla övergrepp?

  Gilla

 • Kent

  Margot Wallström hahaha ha ett enda stort fiasko och skämt.

  Gilla

  • Mr Jordan

   Ja, hon är speciell. Jag vet inte hur hon lyckas älska globalismen, Palestina och samtidigt hata Israel. Hon är fantastisk. När dyker hon upp i Skavlan? Det programmet skulle jag kunna tänka mig att se!

   Gilla

   • Tony

    Skavlan har jag inte sett sen hans oförskämda beteende mot Jimmie Åkesson, där han verkligen visade att bakom den falska leende masken dolde sig en verklig skitstövel.

    Det beteende har han inte visat upp mot någon annan deltagare, vare sig före eller efter.

    Gilla

 • Mr Jordan

  Utanför ämnet. TV4 ägnade typ en timmes tid, i morgon-TV, åt att babbla om Telias köp från Bonnier; skogsbränderna fick stå åt sidan. Flera analytiska tyckare, från såväl studio som sommarstuga, fick chansen att uttrycka sig om den finansiella aspekten och påverkan på börsen. Hur SVT ska utnyttja detta framöver återstår att se; staten äger 37 % av Telia. Mikael Damberg lade ut dimridåer och försökte låtsas som om han hade makt och vilja att stoppa affären. Han tyckte att ett eventuellt statligt monopol över nyhetsrapportering skulle kunna bli ett problem. TV4-personalen spelade oroliga för framtiden, hur ska detta bli? Vad tror ni, detta borde vara värt att gräva i?

  Gilla

 • Sleven

  Att de inte drar igång ett totalkrig och avgör saken en gång för alla istället?
  Så fick man verklig fred i mellanöstern och det vore bra för oss också.

  Gilla

  • Gus

   Att släcka alla brandhärdar där är omöjligt, det dyker upp nya på ett ögonblick, Bättre att förhandla, avstycka ett område mot Medelhavet till Palestina. 1 mil ingenmansland mellan staterna, effektiv gränsövervakning.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: