Stäng

Tycker inte SVT att vårt språk är värt att uttalas korrekt?

MEDIA. Att SVT gillar mångfald på allt utom åsikter vet vi, men det här känns löjligt. Nyhetsuppläsare som knappt hanterar det svenska språket. Borde inte det vara ett minimikrav?

Och varför är inte inslaget textat? 

-Pettersson säger att SVT och många andra har en vidrig människosyn. De ställer lägre krav på utlänningar än infödingar. Tror SVT att invandrare är dumma i huvudet?

Twitter

26 reaktioner på “Tycker inte SVT att vårt språk är värt att uttalas korrekt?

 1. Har inte sett nyheter på vare sig Stalin 1 eller Stalin 2 på åratal, och så lär det förbli, vill inte utsätta mig för en mentalhärdsmälta.

 2. Det är möjligt att denne nyhetsuppläsare småningom kan bli mediamässig under ledning av logoped och språklärare. Att han inte är redo att gå ut i etern med hänvisning till den undermåliga artikulationen, står ställt bortom alla tvivel och vi anar att det politiska etablissemangets främsta propagandavapen, SVT, med denna uppvisning önskar inbilla tittarna att det är deras eget fel om de inte förmår tolka uttalet.

  Sveriges Vänstertelevision missar icke ett tillfälle att pådyvla folket
  multikulturalismens dysfunktionella koncept, eller att skuldbelägga de som anser sig ha goda skäl att anföra klander mot det allestädes närvarande och fan så påträngande värdegrundsdiktatet.
  Andreas.

 3. Ja det är faktiskt irriterande när nyhetsuppläsare inte
  riktigt kan svenskan. Nyheterna blir på något sätt
  sönderhackade när man skall fundera vad som
  egentligen menas.

 4. Det var bättre förr. På Sven Jerrings tid så krävde Radiotjänst rikssvenska för hallåor och nyhetsuppläsare.

  1. Ja, några andra hallåor än rikssvenska fanns ju inte att anställa på den gamla goa icke mångkulturella tiden som nu är ett minne blott!

 5. Detta är ju bara början Snart e svenskan ett andra språk Men de e så här i världen.de som man beställer de får man förr eller senare

 6. Snart få vi väl Svenskar och andra i Sverige levande Européer från den civiliserade delen av Väst Europa gå på SFI och lära oss Nybörjare ”Rinkeby Svenska”för integrationens skull.

 7. Vi vet ju alla att man blir hemmablind, sedan många år har jag tillbringat några veckor i en lite kustidyll i Skåne.
  Den här sommaren är annorlunda . jag har ett av mina fönster mot gatan och på grund av värmen har det varit öppet nästan ”non stop”.
  Har aldrig sett så många svarta och bruna som talar tungomål som är för mig helt främmande.
  Kommer aldrig att någonsin besöka deras länder, jag orkar faktiskt inte med att se och höra dem !

 8. Nästa år så läggs licensen på skatten.
  Då får vi ca 5000 socialfall att ta hand om.
  Ja så många är de på svt/radio.
  Undra hur många år de kommer få fortsätta leverera skit, utan att skattebetalarna får ställa krav.

  De borde väl märka snart, att de flesta av oss har slutat titta för många år sedan.
  En liknelse.
  Jag betalar 110:-/mån för en tidning.
  Direkt när jag får den i brevlådan så slänger jag den i soptunnan. Det är ju absurt!

  1. Låt de 9000 st. illegala och amnesti beviljade skäggbarnen ta över SVT, och göra om den till en ren islamisk propaganda tv, där de kan predika koranen och få alla svenskar att underkasta sig den ljuva, fredliga och humana läran.

   Låt idiotin få ett slut !

   VAL 2018…FÖR FÖRSTÅND !!!

 9. Vi svenskar passar som hand i handsken alla de lycksökare som väller in i vårt land.
  En liten notis men så glasklar, jag köade för att betala idag och det var fem personer framför mig, tog det lugnt och väntade då kom en fet svartmuskig gubbe och började skrika på kassören…….” ta in fler till kassorna”.
  Det gick trögt och nästa gaphals var en svartmuskig kvinna som krävde detsamma, sedan kom ännu en svart och gapade lika högt han.
  Då tänkte jag …det är så sant att ”det gnisslande hjulet får det mesta fettet” ! ”The squeky wheel gets the grease ” !

 10. Det SVT gör i slutändan är väl att visa att mångkulturen inte fungerar i media, så nu kan dom återgå att anställa vitt vänsterfolk med deras värdegrunder igen

  1. Minns att man skrattade gott när man såg dessa två herrar i svartvit TV, naturligtvis helt otänkbart att sända detta program idag det skulle utbryta revolution i politikernas stackars utsatta mångkulturella ghetton !

 11. Svenska med brytning skulle ju vara den nya rikssvenskan, det sa dom ju i en propagandavideo för några år sedan. SVT har väl bara följt anvisningarna.

 12. Grammatiken var under all kritik. Uttalet var svårt att förstå, man fick verkligen anstränga sig. Men det är Sverige av idag, allt är ett enda skämt. Vi svenskar är experimentdjur i mångkulturen. Det är bedrövligt och jag blir sorgsen.

  1. PÅ P4 Kristianstad lokalradio vimlar det av riktiga svenskar som talar någon konstig variant (inte skånska) fel böjningar och konstiga uttal. Förr i tiden har jag för mig att radiopratare fick genomgå röstprov innan de anställdes, det gäller inte längre. Somliga har skärande hemska röster och andra stönar ähhh mellan var tredje ord en del verkar vara pryande 14 åringar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: