Stäng

Dagens Nyheter tar samhällsansvar. Informerar om eldningsförbud

 

Är ni inte nöjda med DN:s förklaring så…

Eldningsförbudet innebär: att det råder förbud mot allt uppgörande av öppen eld utomhus, även i iordninggjorda eldstäder på marken om dessa inte har godkänts av räddningstjänsten.

Eldning med träkol och briketter är tillåten i camping-/trädgårdsgrillar på ben eller motsvarande anordning för matlagning som inte kan överföra värmen till brännbart underlag, under förutsättning att försiktighet iakttas.

Vid eldningsförbud råder även förbud mot användning av pyroteknisk utrustning utomhus.

Undantag från generellt eldningsförbud kan göras av kommunen.

 

14 reaktioner på “Dagens Nyheter tar samhällsansvar. Informerar om eldningsförbud

 1. I Sverige tycks det lättare bli stora katastrofer av skogsbränder när vi har torka. Varför verkar Finland klara sig utan stora skogsbränder? Har de inte haft ungefär samma torra varma klimat? Vad är det Finland klarar, som inte Sverige klarar? Det känns, som att svenska ansvariga myndigheter hela tiden försvarar hur tillräckligt och bra det fungerar i Sverige trots evakueringar och uppbrunna bostäder. Man hör även att beredskapen i dag är sämre än den var branden 2014 i Västmanland.

 2. I framtidens Sverige går det kanske istället att via böneutrop få ut budskap om katastrofer eftersom det nog inte lär finnas så många kyrkklockor att ringa i !

 3. DN; ”Tredje världskriget har brutit ut, Stockholm jämnat med marken!” – lös en prenumeration för att läsa mer… Läste tidigare här idag om att SVT börjat med nyhetspresentatörer som inte behärskar svenska, och P1 har blivit så manipulativ och ensidigt PK att kanalen ej går att lyssna på längre, så hur skall viktig samhällsinformation kunna nå ut till befolkningen egentligen?
  Det blir väl som vanligt ”alternativmedias” ansvar att hålla befolkningen upplyst med korrekt information.

   1. Ja bäst att passa på och ringa i kyrklockorna så länge de finns kvar i det allt mer avkristnade Sverige !

  1. Det har varit så länge nu att om man vill ha reda på sanningen så kan man med gott samvete sälja tv-apparat och radio, samt sluta upp att köpa Svensk lögnpress och bara läsa Petterssons blogg.

  1. Tyvärr är det nog bara på svenska, allt annat är nog bara rasistiskt. För vill dom som ej kan läsa svenska elda så ska dom få göra det.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: