Stäng

När byggs gaskamrarna

VALET 2018. Som ni vet vill regeringen Löfven förbjuda rasistiska och nazistiska organisationer i vårt land. Jag vet inte om han tänker på Ra(S)ister & Nazi(S)ter i sitt eget parti, eller om han tänker alls. 

Steget efter är bra, mycket bra men det hjälper inte. Sveriges socialdemokrater fortsätter att stödja Fatah med miljarder i bistånd.

Nedanstående inlägg är en repris från 27 november 2012. Lika aktuellt idag.

Av Julia Caesar

I det längsta har det funnits något slags gräns för vad media publicerar. Visserligen högst tänjbar. Men ändå. Låt oss kalla den Skamgränsen. Inför valet 2010 luckrades den upp betydligt. Nu är den med råge passerad på ett sätt som ger mig kalla kårar längs ryggraden. Proppen har gått ur, alla fördämningar har brustit. Nu flödar det oförfalskade hatet fritt, med alla samhällsinstansers goda minne. Journalisterna stenar sitt eget folk – och ingen enda av dem ställer sig upp och säger STOPP – nu får det vara nog!

I Länstidningen, socialdemokratisk dagstidning i Östersund, framställs Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson på bild som en kackerlacka. Bakom honom står en skadedjurssanerare iförd skyddsklädsel och gasmask och sprutar dödande giftgas ur ett aggregat märkt med samtliga sju andra riksdagspartiers partisymboler.

Symboliken kan inte bli tydligare. Oliktänkande ska utrotas. Sverigedemokrater är skadedjur som ska dödas med giftgas. Målsättningen är klar: partiet ska utplånas med vilka medel som helst. Hatet spränger alla gränser. Jag kan inte påminna mig att jag någonsin tidigare har sett en svensk partiledare avbildas som skadedjur som ska utrotas. Olof Palme och Torbjörn Fälldin och flera andra svenska politiker karikerades friskt på sin tid. Men aldrig någonsin med ett inprogrammerat hot om ond bråd död.

 

De historiska parallellerna är fasaväckande

Länstidningens bottennapp är inte satir. Det är ren och oförfalskad ondska som flödar från ledarsidan. De historiska parallellerna är fasaväckande. De enda förebilder som teckningen kan förknippas med är nazisternas hatbilder av judar på 1930-talet. Bilderna banade vägen till gaskamrarna i Auschwitz, Sobi Bor och Bergen-Belsen och avrättningen av miljoner judar, utvecklingsstörda och psykiskt sjuka. Ska vi 70 år senare gå den vägen igen? Ska hatet mot oliktänkande legitimera utrotning? Har vi ingenting lärt sju årtionden efter en av världshistoriens största massakrer?

“Värsta exemplet på människoförakt”

Teckningen är gjord av Kjell Nilsson-Mäki och illustrerar en svamlig och intellektuellt undermålig ledare av Ida Nilsing. Efter lördagens publicering har Länstidningen stormats av hundratals arga och upprörda kommentarer och mail. I ett brev till tidningens chefredaktör och ansvarige utgivare Lennart Mattsson skriver en läsare:

“Jag har inte sett något värre exempel på människoförakt någonstans i Sverige under hela mitt liv. Länstidningen Östersund ska inte med ett enda ord kritisera ett parti som vill ha politiska debatter eftersom Ida Nilsing och ni på Länstidningen vill gasa ihjäl och fysiskt förinta sverigedemokrater – sannolikt därför att ni inte klarar att ”ta debatten”.

Ni vill hellre mörda människor än att debattera med dem. Vem är det som har gjort teckningen? Vilken politisk hemvist har en person som vill gasa ihjäl andra?

Vad beror det på att ni inte kan prestera en ledare som innehåller något läsvärt? Saknar ni personal? Finns det inga normalbegåvade människor på tidningen? Eller är ni så blodtörstiga att ni valde den värsta person ni kunde hitta att skriva ihop den intetsägande texten?”

Länstidningen: “Vi är stolta”

I dag bemöter Länstidningen proteststormen genom att uppge sig vara “stolta över att kunna erbjuda våra läsare något annat än intetsägande porträttbilder på politiker som håller presskonferenser.”

“Vi är också stolta över att vara en av få morgontidningar som håller traditionen med tecknad politisk satir levande. På lördagens ledarsida var Jimmie Åkesson ritad som en kackerlacka som skulle bekämpas av en skadesanerare, utsänd av övriga riksdagspartier. LT:s tecknare Kjell Nilsson-Mäki har förklarat att han med teckningen ville visa hur de gamla etablerade partierna, trots idoga försök, har misslyckats med att bekämpa Sverigedemokraterna. Med denna förklaring blir illustrationen rimlig. Men, och häri ligger problemet, illustrationen och texten har två skilda ärenden, vilket gör att helheten blir otydlig och öppnar för missförstånd –särskilt om man vill missförstå.”

Överlever på skattebetalarnas välvilja

Länstidningen är en av de många socialdemokratiska dagstidningar som går med brakförlust. Tidningen klarar inte att överleva på att sälja sina produkter som allt färre vill köpa. LT överlever på skattebetalarnas välvilja i form av statligt presstöd. I år har tidningen fått 16 861 000 kronor i driftsstöd och 361 950 kronor i distributionsstöd. Sammanlagt 17 222 950 kronor. Drygt 17 miljoner i statligt stöd för att producera dödshot mot ledaren för ett demokratiskt invalt riksdagsparti.

Länstidningens skandalbild markerar ett oroväckande skifte i medias förhållningssätt. Proppen har gått. Det här är signalen till en brutal upptrappning av våldet mot och hetsjakten på alla som sympatiserar med Sverigedemokraternas politik. Eller röstar på SD för att de övriga sju partierna med sin ignorans av för landet livsviktiga och avgörande frågor inte ger dem något annat val. Nu ska det vara fritt fram inte bara för dödshot mot SD:s partiledare. Det är hög tid att förfölja de 5,7 procent eller 340 000 väljare som röstade på SD i valet 2010, tycker musikkritikern Po Tidholm i söndagens SR “Godmorgon världen”.

“Det stora problemet är väljarna”

Han anser att svenska skribenter och debattörer har “hållit igen” i två år men nu äntligen vältrar sig i kraftuttryck och livliga adjektivstinna beskrivningar av SD efter Expressens framstående insatser.

“Det finns plötsligt en energi och glädje i debatten och en allmän lättnad” noterar Po Tidholm. Nu återstår bara ett problem, och det är stort:

“De enda som går fria är väljarna. Det känns lite fegt. Ändå är det ju de som har ställt till det på det här viset. Förekomsten av ett främlingsfientligt parti blev ju inte ett demokratiskt problem på allvar förrän medborgarna bestämde sig för att rösta in dem i församlingarna.”

Det är “de vanliga svenska väljarna, som – om man ska tro aktuella mätningar – i allt högre grad känner att SD har svar på deras frågor” – som enligt Po Tidholm är problemet.

“Statistiken gör gällande att SD-väljarna oftast är lågutbildade arbetslösa män, bosatta på landsbygden. Vilket i sin tur gör dem lite jobbiga att klaga på, eftersom de flesta mediamänniskor, varav nära nog hundra procent är vita, urbana medelklassmänniskor, trots allt har lite ångest inför sin maktposition, boendeort och socioekonomiska status. Klassklyftan är helt enkelt lite för vid.”

“Folk är jävligt korkade”

Själv anser sig Po Tidholm ha frikort genom sitt val av boendeort. Han bor på landet i Trönödal i Söderhamns kommun i Hälsingland. Där fick SD 11,6 procent av rösterna i valet 2010 och var därmed “den mest SD-infekterade norr om Blekinge” med Tidholms ordval. Efter mycket grubblande har han kommit fram till att det är enklast för honom att förhålla sig till den här politiska verkligheten med lite professionell distans. “Men i grund och botten är jag less och förbannad och tycker att folk är jävligt korkade” säger han.

“De där som pruttar högljutt under middagen”

“En lärdom som gick att dra efter Ny Demokratis framgångar var ju att det fanns en ansenlig mängd svenskar som av olika anledningar vill vara de där som pruttar högljutt under middagen, förstör stämningen med smaklösa vitsar och utnyttjar sin rösträtt till att djävlas med det så kallade etablissemanget. Ska dessa personers åsikter plötsligt respekteras bara för att de råkar vara företrädda i parlamentet?”

Så klämmer Po Tidholm till med slutsatsen som tränger på och måste fram:

“Så vart vill jag komma? De hårda orden borde i rimlighetens namn riktas även mot dem som har röstat fram de här jönsarna.”

Mer giftgas mot oliktänkande!

Tack, där satt den. Mer förakt mot “lågutbildade arbetslösa korkade män bosatta på landsbygden”! De slipper alldeles för lindrigt undan. Buss på korkskallarna bara! Mer förföljelse, mer hat! Fram med kanonerna mot “de där som pruttar högljutt under middagen, förstör stämningen med smaklösa vitsar och utnyttjar sin rösträtt till att djävlas med det så kallade etablissemanget”! Mer giftgas mot oliktänkande kackerlackor!

Det Po Tidholm och andra i den svenska PK-eliten fruktar mer än något annat är att Sverigedemokraternas politik håller på att vinna anhängare i betydligt större grupper än de korkade männen i glesbygd; akademiker, intellektuella, författare, journalister, läkare, poliser, sjuksköterskor, socialarbetare, tjänstemän, skådespelare, konstnärer. Det är inte riktigt lika lätt att öppet förakta och vilja gasa ihjäl människor som tillhör samma samhällsklass som man själv som att spy förakt över pruttande lågutbildade arbetslösa män bosatta på landsbygden.

Det Länstidningen och Po Tidholm gör är inte bara att sänka sig ner till gyttjebrottningens nivå. De dödar dessutom det demokratiska samtalet. Utan samtal kan demokrati inte existera. När orden tar slut och bara hatet återstår, då är vi mycket illa ute.

Nu undrar jag bara en sak: när byggs gaskamrarna?

Af Julia Caesar

21 reaktioner på “När byggs gaskamrarna

 1. Man bör förresten se Tidholms snack om de ”lågutbildade bondska männen” i ljuset av den högutbildade Anders Borg som stupfull drog fram picken till allmän beskådan och sedan låg med nämnda organ blottat på marken och lallade.
  För att inte tala om dessa journalister som föll lite på eget grepp i #metoo, herrar som inte kunde ta ett nej.
  Bland dessa en viss Cantwell som högljutt redovisade sin tjusning för anala samlag.

 2. Denna s.k. tidning har det svårt att överleva säger dom. Detta var den absoluta dödsstöten för en sådan propagandatidning för mördandet.
  Det finns ingen plats för en tidning som så mycket älskar mördare så att dom går ut med sådant här.
  Det finns bara en sak att göra lägg ner både blaskan och Sossarna som stå bakom sådant här. Fängsla Löven för hets mot folkgrupp och framförallt
  RÖSTA PÅ SD.

 3. Det verkar vara samma håndrev, som mot Trump-väljarna. Jag tror inte skolorna alltid lyckas bilda sina elever särskilt bra egentligen? Det blir politisk propaganda från lärare, som allt för ofta är aktivister. Jag tror Po Tidholms muntliga pruttande är till större skada än metangas.

 4. Kan inte SD ses som en folkgrupp? 25%.
  Iså fall är saken klar! Hets mot…..
  Eftersom all kritik mot muslimer ses som hets mot folkgr……
  Vad jag vet är inte islam en folkgrupp utan en ideologisom har som mål att ta over Europa, så borde alla angrepp mot svenskar mötas med samma hot om åtal.
  Sen har vi hets mot samer, som inte enligt sig själva ser sig som svenskar, O romer O sverigefinnar o tornedalingar, mm.

  Det börjar bli mycket nu..Som S Sauk sa en gång.
  Rösta bort S,V, MP, C, M.fl. Så kan vi få lite ordning på torpet.

  Sopa rent hemma I ankdammen innan vi kan fixa världsproblemen…

  O appropå ankdamm så måste vi lägga ner Sida, Landstinget o runt 250 andra statliga myndigheter.
  Allt för många okunniga kostar oss för mycket pengar som strös ut helt utan kontroll.

  1. Jag är Sverigedemokrat ut i fingerspetsarna och har inget emot FLYKTINGAR. Däremot vill jag inte ha hit INVANDRARE.
   7-klövern och dess anhängare har så lite förstånd så dom fattar inte att detta handlar inte om MÄNNISKOR utan om PENGAR.
   Invandringen handlar bevisligen om så mycket pengar så det finns inga pengar till något annat i Sverige men det fattar inte 87-klubben.
   Denna klubb är hellre utan sjukvård, äldrevård, skola. infrastruktur, polis och välfärd i Sverige bara analfabeterna från Afrika har det bra.

 5. Något som också blivit vardag i såväl Absurdien som bl.a. Tyskland,är den dagliga dosen av propaganda i olika former.Dessa kan ske som hos oss i form av PK-pressens Fake-nyheter,eller som i Deutschland långvarigt trimma in i sin befolkning,hur onda ryssarna är och hur goda USA agerar.
  Misstänkliggöranden sker från folkvalda ombud som ställes i TV-rutan och tittarna utgår från att vad dessa ”nollor” framför,är sanningen och inget annat än sanningen !!
  Ikväll hade därför tyska utsända skribenter och förståsigpåare fullt sjå,att söka förklara hur Putte och Trump kunnat enats. Detta var ju tvärt emot vad dessa propagandister i årtal förklarat för de sina som en omöjlighet.
  Exempel från deras nyheter senaste åren har ju varit,att ”Krims annektering” är ett brott mot FN:s lagar medan USA/NATO`s bombningar i Kosovo,och därpå följande ockupation av området,var förenat med FN-lagen !
  Så tokigt kan de nu bli,sedan de två ledarna skakat hand.

  1. För er som har möjlighet att titta på nyheterna kring dagens toppmöte i CNN,FOX,BBC,DW o.s.v. Gör detta omgående…
   En sådan uppståndelse har sällan skådats bland dessa s,k. experter,skribenter och bevakare från nyhetsmedia som ikväll,kan jag inte påminna mig tidigare har skett.
   Hela världen är chockad heter det…. Detta p.g.a. deras årslånga lögner och fake-news.I kväll står de nu som åsnor runt hötappen !
   Även om jag personligen inte tillhör Trumps främsta beundrare,
   måste jag medge,att han är en formidabel ledare som hela tiden när nya framgångar. Tvärtemot ”experternas” dagliga smutskastning.

 6. Det är en mycket obehaglig bild på Jimmie Åkesson.

  Jag känner samma obehag över de bilder som jämt och ständigt visas här på Löfven och även Reinfeldt på den tiden.
  Somliga ska väl vara roliga och är det också någon gång.

  Men de flesta är rena nidbilder, djupt kränkande och elaka.

  1. Där är en viss skillnad, Jimmie Åkesson har inte varit med och kört Sverige i Botten, men det har dom två andra Jönsarna, när det gäller Löfven är det väl mest hans svamlande som är hans problem.

  2. Varför vill sossarna och Östersunds länstidning mörda halva Sveriges befolkning???????

 7. Alla vi Svenskar som genom de sista åren blivit mördade,blivit våldtagna, blivit rånade, blivit misshandlade och utsatta för inbrott, stölder. Vi kommer att kräva upprättelse och ersättning av nuvarande regering. Alla journalister som undangömt sanningen och försvarat ondskan ska också en gång få stå till svars !

  1. Det är många SVENSKAR som vill se 7-klöverns ledare få höga fängelsestraff åtföljt av utvisning på livstid och det beror på tror jag att de få Svenskar som finns kvar i Sverige inte vill vara en diktatur utan vill förbli en demokrati.
   Sverige har omvandlats till en diktatur under ledning av diktator Stefan Löven och det ogillas an Svenskarna. Det är därför som över 50% kommer att rösta på SD i kommande val.

 8. ”När censurtänkandet sprider sig, vare sig det är kyrkklockor som ringer eller oliktänkande som utestängs, bör många syna den makt som utesluter oliktänkande i stället för att förläget och med karriären eller nästa mandat för ögonen applådera den.”

  Så avslutar Anosh Ghasri sitt senast inlägg, på tidningen Dagens Samhälle.

  Ett välskrivet inlägg som sätter fokus på vem som ska få äga de ”rätta” åsikterna, orden och mandaten.

  Att Sverige mer och mer krymper in på yttrande och åsiktsfriheten, för den vanliga medborgaren i den samhällspolitiska debatten, har vi sett under en längre tid nu. Vi har DÖ som det mest horribla exemplet, direkt kommet från våra politiker.

  Fast vi har ju även en allt för stor media, som styrs av agendajournalistik, i en oroväckande farlig färdriktning. Som medborgare är det då dags att stå upp för en sann och levande demokrati, samt ifrågasätta det som sker i Sverige.

  Här är en länk till er som vill läsa Anosh Ghasris hela inlägg och inte bara hans ”klockrena” slutord.

  https://www.dagenssamhalle.se/kronika/syna-den-makt-som-utesluter-oliktankande-23122

 9. Idiotin blir värre och värre.
  Med åsikter som Tidholm hyser så visar propagandan sitt rätta ansikte.

  Jag vill vända på steken och beskylla Tidholm och andra nyttiga idioter för de våldtäkter, mord, åsiktsförtryck, bidragsfusk, köer till det allmänna, brist på i stort sett allt som skattebetalare stått/står för. Om dessa människor kunde ta bort den godhetsslöja som hänger över deras ögon så kanske deras argumentation skulle förändras, eller så skulle bristen på argument bli uppenbar.

  Jag har röstat i val i över 40 år och aldrig kommit på tanken att hänga ut mina motståndare som idioter utan rätt att leva. Skulle jag vilja spela på samma planhalva så vill jag utrota: alla partier utom eftersom de alla har ett dunkelt förflutet och är ansvariga för den brottslighet som drabbar Sverige. Samma straff bör utdömas för grova brottslingar, även deras älskade invandrare.

  Antar att gnället kommer att bli värre efter valet precis som mot Trump.

 10. Det är bra att de röjer sig, alldeles förträffligt faktiskt.
  Folk som Tidholm är att jämföra med de värsta religiösa fanatiker man kan tänka sig, folk som väljer att agera lydiga tjänare åt dem som nu kräver allt större inflytande och makt i vårt samhälle och nation.
  De är knähundar helt enkelt.

 11. Är det ett främlingsfientligt parti? Definitionen av det?
  För mig är det dessutom en gåta hur Lars Wilks och Dan Parks kan få så otroligt annorlunda behandling .
  Allmänt tack för fina inlägg.

 12. Och som kackerlackor förökar vi oss alla, vi som hejar och röstar på SD!!! :))) Skrattet har nog snart fastnat i halsen på de som ligger bakom denna skändliga bild!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: