”Vi har redan gjort vår del, förstått?”, säger den italienska inrikesministern Matteo Salvini

INVANDRING. Omkring 450 migranter som räddats från en överfull båt på Medelhavet är strandade utanför Italien – eftersom både Italien och Malta vägrar ta emot dem, skriver Reuters. Båten upptäcktes på fredagen i samband med att den passerade maltesiskt vatten och därefter förflyttades migranterna till två fartyg tillhörande EU:s gränsövervakningsbyrå Frontex.

Enligt regeringskällor har Italiens inrikesminister Matteo Salvini talat med premiärminister Giuseppe Conte om att försöka få migranterna förflyttade till andra länder.

Frankrike och Malta har därefter lovat att ta emot 50 personer var.

Italiens premiärminister Giuseppe Conte säger att han under lördagen har varit i kontakt med samtliga 27 EU-länder och påmint dem om att de vid EU-toppmötet i slutet av juni kom överens om att dela på tillströmningen av migranter. I ett brev till EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker och EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk kräver Conte att även andra länder måste ta sitt ansvar för migranterna.

-Pettersson säger till Stefan Löfven: ”Vi har redan gjort vår del, förstått?”…

12 thoughts on “”Vi har redan gjort vår del, förstått?”, säger den italienska inrikesministern Matteo Salvini

 1. Varför skickas de inte tillbaka till utgångspunkten i N-Afrika ?
  Va f-n har EU-Frontex där nere att göra ? Låt de niggrar som söker simma över Medelhavet att ge dem en chans….

 2. Mutter Merkels kramgoa mångkulturella Tyskland och Malta har nu tydligen förbarmat sig över migranter som Italien nekat så med andra ord, migranter skickas norrut och från Tyskland till Sverige är ju inte steget så långt vi får säkert vår del av kakan !
  Ju fler länder som nekar migranter desto fler måste och kommer snäll och dumsverige av humanitära skäl att ta emot, vi kommer aldrig att säga nej till massinvandring inte förrän Sverige är totalt sänkt och ej längre existerar.

 3. Conte är en hycklare som vill att övriga länder i Europa måste ta dessa lyckosökande migranterna. Frontexbåtarna ska inte slussa vidare dessa upp till EU-området utan de ska tillbkas till stranden de kom ifrån…………………
  Europa måste nu börja tänka på att returnera x antal miljoner migranter

  • De tog in Frontexbåten till Sicilien meden följebåt från Italien. Itaien håller på att förhandla med Libyen och hjälpa dem på plats att stoppa båtarna. Att de får komma iland ger de inte uppehållstillstånd. De kommer undersökas, följebåten är där för det var myteri på en annan båt då de dragits upp ur spat. Italien hade problemet nu att det var en Frontexbåt som ingår i EUs gränsskydd, ingen NGO båt. Därför förhandlade de att något annat EU land fick ta emot dem.
   Det har kommit in ett par hundra under helgen till Spanien, Guardia Civil har tagit hand om dem.

 4. Öppenhjärtliga paradiset Sverige tar ju emot människor som är i nöd, bara att skicka dem norrut så blir allt bra !

 5. Det enda land som ska ta ansvar för dessa bidragsturister är det land det startade ifrån troligen Libyen.

Kommentera