Numera tillhör en parkeringsplats välfärden


VÅRD. Gravida Mikaela Askebäck, 38, nekades plats på förlossningen i Södertälje och hänvisades till Södersjukhuset. Det slutade med att hon tvingades föda sin dotter Saga i bilen på en parkering. 

Den 26 juni klockan 11.43 föddes Mikaela Askebäcks dotter Saga – på parkeringen utanför Bauhaus i Botkyrka. Tanken var att hon skulle föda på Södertälje sjukhus men när Mikaela ringde in till förlossningen efter att ha haft värkar i två timmar fick hon veta att det var fullt.

Trots att det stod i hennes journal att hon var rädd för att föda hemma eller i bilen eftersom hennes tidigare förlossningar gått snabbt blev hon hänvisad till Södersjukhuset, drygt 30 minuter bort.

– När jag hörde att det var fullt blev jag orolig. Jag har två barn sedan tidigare och det sista barnet tog bara en halvtimme från första värken tills hon var ute. Men jag är alldeles för snäll, om någon säger att jag ska åka någon annanstans så gör jag det.

Hon och sambon fick skjuts av en kompis, men halvvägs till Södersjukhuset insåg Mikaela Askebäck att de inte skulle hinna.

– När vi var vid avfarten till Bauhaus kände jag att det här kommer inte att funka, benen började skaka och jag kände att vi måste svänga av motorvägen.

Läs mera på SVT…

-Pettersson säger att Mikaela kanske hade otur men det är många som har otur i välfärden nu för tiden. Har du någon förklaring Stefan?


17 responses to “Numera tillhör en parkeringsplats välfärden

 • S Eriksson

  Lugn nu Pettersson, Stefan kommer att förklara. Det kanske bara är en liten utmaning.

  Gilla

 • Tomas

  På födelseattesten så får staten lägga in ett textfält med rubriken ”Parkering” i stället för vilket sjukhus barnet föddes på.

  Gilla

 • Björn

  Ja vad säger Sjöstedt (som skryter om hur många reformer V lyckats få igenom i budgetförhandlingarna) och Löfvén om detta? Är det värdigt Sverige att ha det så här?

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Sossarna har höjt varenda skatt som tänkas kan.

  Vart har de skattepengarna tagit vägen när man
  läser om berättelser som denna förlossning?

  Gilla

 • Gammaldags Svensk

  Varför är de bara Svenska kvinnor som måste föda sina barn i bilen? 7 klövern har skrämt upp alla statligt anställda till den milda grad att de hellre diskriminerar den Svenska befolkningen än att de blir uthängda som rasister. Tro faan att SD växer när politikerna för en Svensk fientlig politik. SD 2018.

  Gilla

 • Mia

  Tråkigt att behöva föda i baksätet på en bil, men hon hade också litet egen skuld i det hela.
  Hon säger att ett tidigare barn hade fötts inom en halvtimme efter första värken.
  Ändå väntar hon denna gång i 2 timmar med att ringa sjukhuset, så att det sedan bara återstår mindre än en halvtimme innan barnet är fött.

  Men det gick ju bra till slut.

  Gilla

  • Ourgon

   Och dessutom finns chansen att hon röstade in nuvarande ”regering”, för att prata om ”egen skuld”…

   Gilla

 • Gus

  Blir en vanlig företeelse i framtiden då vi blåögda alltid får gå i andra hand …

  Gilla

 • tikamax

  Södertälje BB fullt av invandrande kvinnor som föder barn, eller?

  Gilla

 • Punto

  Hon den stöddiga Sjukvårdsministern Annika Strandhäll som är ansvarig för världens bästa sjukvård talar också om jämlikhet och att inte ställa grupp mot grupp. Således, kan de föda i bilen i Sollefteå så ska de göra det i Botkyrka också. Och Bauhaus har ju en stor gratis parkeringsplats.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: