Afghan häktad misstänkt för våldtäkt i Luleå


BROTTSLIGHET. För några dagar sedan skrev vi om en kvinna som hittats medvetslös och våldtagen i Luleå. Nu har den misstänkte, som greps på platsen, häktats misstänkt för våldtäkten vid piren på Östermalm i centrala Luleå. 

Varken sjukvård eller polis har gått ut med några uppgifter om hur kvinnan som ska ha utsatts för våldtäkten mår.

Som vanligt anser SVT att allmänheten ska hållas ovetande om den misstänktes identitet men den häktade heter Farid Soltani, är född 1996 och medborgare i Afghanistan.

Så långt är det mesta som vanligt, men i måndags publicerade Linda Kask på Norrländska Socialdemokraten ett reportage om hur synd det var om herr Soltani. Talibanernas misshandel skadade honom för livet och hot och trakasserier tvingade Farid Soltani att lämna Afghanistan. Men nu ska han utvisas, trots att han är ateist och riskerar att bli dödad för sin tro.

-Pettersson ser att Farid Soltani fortfarande hoppas fortfarande på uppehållstillstånd och ett liv i Sverige. Undrar om han tror det underlättar med att våldta svenska kvinnor.

NSD:s reporter Linda Kask är långt ifrån lämplig att skriva opartiska reportage om afghanerna, detta är inte en engångsföreteelse, och det verkar som hon tror på allt männen av obestämbar ålder och bakgrund lurar i henne.

Helt utanför ämnet så blev Pettersson avbruten när jag skrev detta inlägg av den oäkta hustru som serverades ugnskokt gös från sjön jag ser genom fönstret, med parmesan, tomater och basilika samt hennes egenodlade Amadine-potatis och ett vin som inte är direkt närproducerat…det smakade utmärkt.


7 responses to “Afghan häktad misstänkt för våldtäkt i Luleå

 • heraldikern

  Skulle gärna byta med dig, med tanke på maten då förståss!

  Gilla

 • ruben

  Man får hoppas rättvisan segrar och är han skyldig, skall han naturligtvis exponeras med bild och utvisas på livstid. Han har förverkat sina rättigheter i Sverige.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  I liberala och mångkulturella blaskan Expressen går idag att läsa, trots att den s.k gymnasielagen som nyss trätt i kraft är verkningslös så kan på grund av nya prövningar minst 4000 av 9000 framtida s.k ensamkommande pensionsräddare ändå få stanna i paradiset Sverige och de tillstånd som då beviljas kan inte helt oväntat överklagas !
  VILKEN TUR FÖR DET NU FÖRMODLIGEN BÅDE SÖMNLÖSA OCH GRÅTFÄRDIGA MÅNGKULTURÄLSKANDE ETABLISSEMANGET.
  Det finns alltid kryphål i dårhuset Sverige när det gäller livsviktig massinvandring, migration och integration och garanterat så kommer alla 9000 gymnasiestuderande pensionsräddare till slut att få stanna för att berika Folkhemmet framöver.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Jösses……….

  Gillad av 1 person

 • Lena

  Det låter spännande och jag för önska ”smaklig måltid”.
  Har själv aldrig smakat på Gös, berätta gärna.

  Gilla

  • Lena

   Tack för den fina bilden, det ser underbart läckert ut och vilka fina amadin-potatisar, det är lyx riktig lyx, närodlat och närfiskat.
   Vinet till ser också ut att smaka härligt, en Riesling.
   Själv köper jag Alsaceviner och gärna Pinot Gris.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: