Visselblåsare


Petterssons tog tidigare idag upp fallet med Bernt Herlitz, visselblåsaren som mejlade Migrationsverket om misstänkt åldersfusk.

Svenska folket visar att man ogillar etablissemangets sätt att hantera frågan och medias totala tystnad.

I skrivandets stund ligger den insamlade summan på fantastiska 630 000 och vi har nog inte sett toppnoteringen än. Bernt Herlitz försökte larma Migrationsverket om misstänkt fusk, precis som andra myndigheter uppskattar när vanliga medborgare kontaktar dem. Detta larm kostade Herlitz sitt jobb och förmodligen mycket mer än så.

Den 16:e juni 2016 utfärdade regeringen en ny lag som ska skydda löntagare som rapporterar om missförhållanden. Huruvida Herlitz larm om åldersfusk kan skyddas av den nya lagen vet säkert professionen bättre än jag, men bl.a. kan man läsa detta:

”Denna lag innehåller bestämmelser som ger ett särskilt skydd mot repressalier för arbetstagare som slår larm om allvarliga missförhållanden i arbetsgivarens verksamhet…//…En arbetsgivare får inte utsätta en arbetstagare för repressalier på grund av att arbetstagaren slår larm om allvarliga missförhållanden i arbetsgivarens verksamhet …//…En arbetstagare som slår larm genom att offentliggöra uppgifter eller lämna uppgifter för offentliggörande, eller genom att vända sig till en myndighet, har skydd enligt 4 §”

Sedan kommer en punkt som kan ligga Herlitz till last:

”Den arbetstagare som genom att slå larm gör sig skyldig till brott har inte skydd enligt lagen”

Enligt anmälaren, Maria Dalemar från region Gotland, grundar sig anmälningen på att Herlitz mejlade uppgifter till Migrationsverket bryter mot sekretesslagen. Den kan ni ta del av här, men i frågan om de åldersfuskande afghanerna handlar det inte om ett sjuktillstånd, utan om ett försök att fuska till sig fördelar på skattebetalarnas bekostnad.

Om Bernt Herlitz döms för brott mot sekretesslagen, borde media närmare granska de vänstergrupper som säljer uppgifter man fått fram genom att hacka sig in i sociala medier, mejlkonversationer etc. Fast vi förstår medias totala ointresse av detta, då de själva säljer lösnummer på att publicera uppgifter man köpt och då är det strunt samma att de uppgifterna tagits fram på ett högst otillbörligt sätt.

Vi har inte hört det sista i fallet Bernt Herlitz. Det han refererar till i sina mejl till Migrationsverket är de ord som Åsa Carlander-Hemingway, enhetschef på Migrationsverket, uttalade på ett seminarium i Almedalen 2016. Hennes anförande börjar 13:45 in i programmet. Lyssna gärna och ta del av hennes ord om svårigheten att bedöma människors ålder och i synnerhet personer som ser skäl i att ljuga.


10 responses to “Visselblåsare

 • Vadan och varthän?

  Denna insamling och Bernt Herlitz rättskänsla visar att den svenska folksjälen inte är knäckt.
  PKmaffian skall aldrig mer kunna krossa den ensamme sanningssägaren. Det är slut på det nu.
  Vi tar ingen mer skit för att dölja etablissemangets inkompetens och massimport av invasiva arter. Dessa kostar ohyggliga summor och vi är degraderade till att vara skatteträlar.
  Bernt Herlitz är Årets svensk!

  Gillad av 1 person

 • S Eriksson

  Jättebra insats Stefan . Som du ser av vissa kommentarer och även annat så sa någon att tystnadsplikten inte gällde mellan myndigheter. Sedan likheterna är slående till Anders Kompass-fallet. Har hört något om att enligt EUlag så skulle man inte kunna fällas för att man har berättat sanningen.
  Det här kan mycket väl vara en rättsskandal så gå gärna vidare ni som är kloka och kunniga.

  Gilla

 • Lena

  Ytterligare en svensk ”kärring” som har gjort ett helvete för en arbetande människa.

  Gilla

 • The proud swede

  Den där jävla Dalemar borde låsas in på livstid…tillsammans med hela jävla sjuklövern

  Gilla

 • Conny Lundberg

  Svenska folket har tydligt visat sin uppskattning för visselblåsaren Bernt Herlitz i skarp opposition till det dömande rättssystemet!!!
  Tack, Bernt Herlitz och alla ni som backade upp honom mot det omoraliska systemet!!! 🙂

  Gilla

 • Lena

  Det är många fel med många svenska kvinnor i Sverige, är hata det enda de kan ?
  Vilka är det de hatar…………?
  http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/07/07/11545612-f-hatet/
  Det är ett helvete att vara en vanlig sunt tänkande svensk kvinna i Sverige, att sätta sunt förnuft före alla galna ideologier.
  Sedan tyvärr så är många svenska män inte längre män längre och importen är barbarer.

  Gillad av 2 personer

 • compulsoryunion

  Årets riktiga svensk Bernt, ingen låtsastandläkare (jfr exempel: Dr Alban-ien)

  Gilla

 • Mike E

  Bernt Herlitz handlade mot framförallt Sveriges journalistkårs intressen och då går det som det går.

  Gilla

 • per22

  Tack Bernt Herlitz.
  Du är årets svensk. Du är rakryggad som få andra.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: