Stäng

Sarnecki: Det finns ingen strukturell förklaring över gängvåldet

BROTTSLIGHET. Det sker upp till tio gånger fler skjutningar i Sverige än i Tyskland och betydligt fler än i alla jämförbara europeiska länder. 

Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi påstår dock att det inte finns några strukturella förklaringar till varför Sverige drabbas så hårt av gängvåld.

SVT Play

-Pettersson är inte professor i kriminologi men skulle nog fundera över storleken på invandringen från dysfunktionella länder under lång tid kombinerat med löjliga straff och ovilja att utvisa brottslingar.

Helt enkelt importerar man tillräckligt mycket av Mellanöstern så blir Sverige som Mellanöstern…

24 reaktioner på “Sarnecki: Det finns ingen strukturell förklaring över gängvåldet

 1. Finns det någon ”strukturell förklaring” till hur en så ansedd och utbildad människa kan uttrycka sig så som han gör?

  Är han kanske inne i den moderna världen, den artificiella verkligheten, så att han inte ser den sanna verkligheten?

 2. Såg att nu är MSM på nätet framme och drar fram nazistmord i riket och man säger att enligt BRÅ är dessa hatbrott i majoritet i Sverige.
  Unge Lundin är en av förövarna som tas upp.
  Naturligtvis är samtliga dessa händelser skit men att MSM skulle vara objektiva nu när det är valår och allt?
  Skulle inte tro det.

 3. Hur var det nu..? Jag är övertygad om att det alltid skjutits lika mycket i Sverige men förr anmälde man inte att ens anhöriga blev mördade, det sågs bara som lustiga pojkstreck. Att det uppmärksammas just nu beror enbart på att svenskarna och övriga debattörer blivit nazister.

  Fakta är att så fort den första svensken vandrade in över Öresund så var han skjutgalen och mördade hejvilt, något vår före detta statsminister så väl sammanfattade med att det enda svenskarna bidragit med var och är ren och skär barbarism. Att varken krut eller skjutvapen var uppfunna vid denna tidpunkt kan vi bortse från eftersom det enbart är högerextrema lögner.

  1. Innan Sverige blev heligt mångkulturellt och riktigt tryggt var det anarki i Sverige något som vi som existerade då aldrig märkte av och därför idag naivt tror och säger att det var bättre förr !
   Det är ju dagens experter ej ännu torra bakom öronen och som inte existerade i det icke mångkulturella Sverige som vet bäst hur det var då, alla andra är ju mindre vetande.

 4. Om man lyssnar på intervjun så säger Sarnecki klart och tydligt att det är invandrare och även andra generationens invandrare som står för dessa skjutningar.
  Jag förstår inte denna ständigt obefogade kritik mot honom som bara verkar bestå i att man ”ska” tycka illa om honom utan att någon riktigt vet varför.

  Om den nya rikspolischefen hör man däremot aldrig den minsta kritik eller ifrågasättande trots att skjutningarna verkar vara värre än någonsin.

  1. Mia :
   Det är inte politiskt korrekt i Sverige att skriva varför man tycker illa om honom eller någon annan, därför kan du inte läsa det.

   1. Det är väl ändå mindre politiskt korrekt att istället för motargument nöja sig med personliga påhopp som att kalla ho nom ett ebarmligt gammalt vrak och vad man nu kan komma på för okväden.

    Samma sak varje gång han förs på tal .

   2. Ett gammalt vrak nej det är lite elakt men en kronisk mytoman är ju vad han är.

  2. Mia :
   Sverige är hycklarnas paradis, ett värre hyckleri har jag aldrig upplevt i något annat land !

  3. Säger verkligen J.S det klart och tydligt ?
   Varför blir han då inte anmäld för både det ena och det andra från ett visst håll som hederliga arbetande medborgare som av etablissemanget kallas för s.k bara vanligt garanterat skulle bli i dagens vidriga angiverisamhälle ?
   Vem vet, kanske är det skillnad på folk och infödda i dagens trygga Sverige.

 5. Detta erbarmliga gamla vrak representerar bara ett av alla de besynnerliga kreatur som återfinns i Vår Herres svenska hage, där de politiskt prostituerade evertebraterna krumbuktar sig på beställning inom den värdegrundskorrekta inhägnadens trygghetssäkrade cirkusarena.

  Sarneckis rudimentära analyser hör självfallet icke hemma inom en seriös rättsstats hank och stör, där kravet på vetenskaplig bevisföring, kalla fakta och redogörelser över icke manipulerade statistiska resultat erfordras för att upprätthålla den auktoritära trovärdigheten, varför Sverige utgör den ideala tummelplatsen för galna forskare och korrupta karikatyrer med åsiktsstyrning på repertoaren.

  Ju förr den fabulerande föredettingen till fargalt retirerar från det offentliga rummet, desto bättre!
  Andreas.

 6. Sarnecki är en proffessional debunker som vill föra dig bakom ljuset. En systemets grindvakt som ljuger friskt utan problem. Lägg märke till hans stamtillhörighet

 7. Snälla snälla Sarnecki ta pension nu. Vi behöver inte dina ”expertutlåtanden” längre. Vi har egentligen aldrig behövt dem ärligt talat.

 8. Skicka tillbaka honom till Polen!

  Nej, just det. Polen ville inte ha honom. Hmmm… undrar varför? 😉

 9. Verkar som enda möjligheten för alla dessa Svenskar försedda med skygglappar, att de själva får smaka på verkligheten där ute iform av sparkar i ansiktet och rånade på allt de har i fickorna ….att rösta SD !

 10. Att SVT fortfarande använder sig av 71-årige, totalt diskrediterade Sarnecki bevisar vad alla tänkande människor vet: SVT bedriver lögnaktig propaganda och vänsteraktivism.

 11. Enligt dom som styr skeppet Sverige, så har vi fått hjärnkirurger och raketforskare invandrat dom senaste åren. Och dom använder en professor i kriminologi för att få lite medhåll.
  Då kan man ställa frågan. Hjärnkirurger, raketforskare och professor är det riktigt sant ?

 12. Jo det är ju konstigt varför inte Tyskland drabbas av dessa gäng där har man ju ännu fler blattar. Kanske den tyska polisen inte bjuder på kaffe eller varm korv. Eller är det så att de värsta kriminella har valt sverige för här finns inga krav och en myspolis.

  1. Och mutter Merkel fortsätter att prata om sin medmänsklighet när det gäller invandringspolitik medan Ungerns Orban bygger stängsel som 8000 beväpnade vakter just nu bevakar !
   Enigheten inom familjen EU är uppenbarligen inte helt total, verkar bara vara Löven, Merkel Macron och ev Spanien som är överrens vad beträffar EU:s flyktingpokitik.

 13. Vem är denna herre måntro anlitad och kraftigt sponsrad av för att i tid och otid säga det han alltid säger ?
  Tyvärr inför valet kanske alltför många trygga konflikträdda, öppenhjärtliga, naiva och Melloälskande svenskar lyssnar och tror på dessa uttalanden från J.S.

 14. Snicke snacki skulle skriva barn böcker istället med tanke på hans livliga fantasi ! (Stackars barn ) Man undrar vilken kravbild som krävs för att bli professor i kriminologi ???

 15. När Jerzy Sarnecki uttalar sig, använder han orden ”vi kan säga”.

  Han får prata för sig själv och istället använda vad ”jag kan säga”.

  För ”vi”, är många andra, som inte delar den uppfattningen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: