Stäng

Varför begås det fler brott i Sverige med 10 miljoner invånare än i Japan med 127 miljoner

BROTTSLIGHET. Det begås 594 889 fler brott i Sverige än i Japan. 

 • Fakta om Sverige: 10 miljoner invånare, 24% har utländsk bakgrund, 1 510 000 brott (2017), 195 poliser per 100 000 invånare.
 • Fakta om Japan: 127 miljoner invånare, 1,5% har utländsk bakgrund, 915 111 brott (2017), 205 poliser per 100 000 invånare.

Från Politikfakta 

Källor:
https://www.japantimes.co.jp/…/japans-crime-rate-hits-rec…/…
https://www.bra.se/…/2018-03-27-slutlig-brottsstatistik-201…
https://samnytt.se/var-fjarde-person-i-sverige-har-nu-utla…/
https://samnytt.se/polistatheten-i-sverige-den-lagsta-pa-e…/
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Japans_demografi
https://samnytt.se/poliskris-i-japan-brottsligheten-for-lag/

 

17 reaktioner på “Varför begås det fler brott i Sverige med 10 miljoner invånare än i Japan med 127 miljoner

 1. Detta beror att slapptasken har tagit över detta land och naiviteten är så väl förankrad,så vakna upp till DAGENSverkligheten och erkänn misstaget och gälla den där jävla tasken för evigt!

 2. Mia ! Det måste bero på att att alla pojkar i Japan har pappor och dom alla är bra fadersgestalter !!! Det kan omöjligt vara något annat eller ??? Men Snicke Snacki är ju expert så han kan ju kolla och utvärdera detta i Japan också !!!

  1. Det finns fler orsaker till att brott begås än frånvarande fäder.

   I Japan har invånarna ögonen på ungdomar och kontrollerar varandra på ett helt annat sätt än i Sverige. Det är skamligt att begå brott och familjen får skämmas.
   Skola och utbildning är mycket viktigt och i skolan får eleverna städa lokalerna.Så det är en hel del disciplin.

   Även de fångar som hamnar på fängelserna får studera och utbilda sig och det görs mycket för att de ska återanpassa sig.

   Man är också mycket noga med vapenkontroll, något som jag alltid trott på, men det gör man ju inte på denna sida….

   1. Mia:
    Vet inte vilken del av landet du har växt upp,själv är jag uppvuxen i Skåne. Hos oss var det på den tiden inte precis någon ära,för vare sig föräldrar eller barn,att betraktas som
    kriminella eller som vi uttryckte dem ”taskenspelare”…
    Nu vet jag att det kan skilja mellan olika landsdelar vilket inte bara vissa politiker från S.MP,och VPK ju visar upp !
    Och hur det är i trakten av Maramo framgår ju dagligen !

   2. Mia ! Så klart att det finns många faktorer till att man blir kriminell , men du ”experten ” hävdade att din idol Snicke Snacke experten och den här polisen hade rätt i teorin att i de flesta fall blir unga pojkar kriminella pga av uppväxt utan pappor eller frånvarande ” pappor” . Men pga av att du och många hjärntvättade i detta land som är totalt oförmögna att begripa att det handlar om helt andra saker som ni vägrar att acceptera !!!

   3. Jag tror varken kriminologer eller poliser hjärntvättas eller vad är skälet till att de har samma uppfattning som mig?.Jag hade min inställning innan jag läste om deras.

    Däremot har alla här samma åsikter i ALLT (annars blir det tummen ner) och det beror nog på en viss hjärntvätt att inget som skrivs får befinna sig utanför den tillåtna åsiktskorridoren.

    Och ändå står det på denna blogg ”Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet”.

    /Och förresten skrev jag inte att de blir kriminella i de flesta fall, jag skrev att de flesta inte blir det trots brist på fäder./
    Det finns fler faktorer som spelar in.

 3. Hm… varför varför har vi mer brott.. hm.. svårt det här. Nästan samma andel poliser per invånare, så det kan inte vara en anledning.. Hm.. Det brukar låta att det blir mer brottslighet när många är ute och vistas på samma plats så.. folkmängd och folktätet.. oj oj.. Nä Japan vinner med hästlängder där så det kan verkligen inte vara en orsak.. hm.. vad mer finns det.. Någon variabel som skiljer länderna åt. Sverige har ju högre skatter så det kan inte vara relaterat till mer eller mindre brottslighet.. Vad finns det mer för data som skiljer länderna åt montro…? 🤔😒

 4. Japan är i stort sett muslimfritt. Är ett hederligt homegent folk. Så som också Sverige var ända till 60/70 tal när eländet började för att sedan bara accelerera.

  1. Löfven behöver inte fundera längre.Om två månader är han förpassad till Internationella domstolen i Haag får vi hoppas.Tillsammans med Reinfeldt

Kommentera

%d bloggare gillar detta: