Stäng

Syrier döms till fängelse och utvisning för våldtäkt m.m.

BROTTSLIGHET. Syriern Rojer Badra sökte asyl 2015 och beviljades tillfälligt uppehållstillstånd, TUT. Badra uppgav sig ha förlorat delar av sin familj i Syrien, men har bror och kusiner i Sverige och en farbror i Frankrike. Han har åtta års grundskola, missbruksproblematik och psykisk ohälsa och har under sin tid i Sverige hunnit dömas två gånger; den första gällde rattfylleri. Nu är det våldtäkt, olaga hot och narkotikabrott.

Våldtäkten skedde i december 2017. Badra och kvinnan hade känt varandra en tid. Den aktuella kvällen ringde han och ville följa med ut. De var ett sällskap på tre personer som gick till en pub och sedan ville gå vidare till ett dansställe, men där var Badra portad. De tre delade på en taxi och kvinnan försökte få Badra att gå, men han dröjde sig kvar i hennes bostad. Till slut gick han emot henne och krävde att hon skulle ge honom ett ”fucking blowjob”. Hon var så rädd att hon kissade på sig och sprang ut på toaletten för att kräkas. Badra krävde att hon skulle ha sex med honom, annars skulle hans bröder som han påstod satt i en bil utanför döda henne och hennes familj. Han utförde en våldtäkt i soffan. Upprepade dödshot och ska även ha hotat hennes djur. Hon lyckades senare stänga honom ute ur lägenheten och larmade polis.

I januari 2018 blev han på nytt anmäld för våldtäkt. Brottsoffret den här gången var en kvinna från Rumänien som arbetade som prostituerad och sade sig ha blivit både kniv- och pistolhotad. Våldtäkten skulle ha skett i hans brors lägenhet. Enligt kvinnan hade Badra även anlitat henne vid ett tidigare tillfälle utan att betala för sig. De två har eventuellt haft knarkaffärer tillsammans. Bevisningen räckte inte och åtalet ogillades.

Så är det hotet mot kommunpersonal; Badra var missnöjd för att han inte fått bidrag han sökt och begav sig den 12 april 2017 till kommunhuset i Upplands-Bro. Tre kvinnor jobbade i receptionen och en av dem talade arabiska. Han hävdade senare att hon inte förstod hans dialekt, något som hon i förhör bestämt förnekat. När han inte fick tala med handläggarens chef sade han att han skulle hämta en dunk bensin och komma tillbaka och elda på personalen.

Några dagar senare kontaktade han TV4 och påstod att han skulle sätta eld på sig själv utanför kommunhuset i Sollentuna. Polis kallades till platsen, det utlovade dådet uteblev dock.

I rätten hävdade Badra att han enbart sagt att han skulle tända eld på sig själv och att receptionisten missförstått, och åtalet ansågs inte styrkt i denna del.

Badras förklaring i förhör; Varje dag gick jag fram och tillbaka till kommunen, sov på gator, i snö och is och var hungrig. Jag har lidit mycket och fick inte mycket hjälp. Då sa jag till de på kontoret enkelt: ”Är det inte bättre att ni tar en flaska bensin och häller på mig och dödar mig istället för att göra det långsamt varje dag”.

Badra får enligt fupen 6 000 kr/mån av Migrationsverket. I ett yttrande från Frivården står att han läser på SFI och får ersättning via Försäkringskassan.

Påföljden blev fängelse 2 år 9 mån och utvisning med förbud att återvända före 2028-05-09. Badra ska också betala 120.000 kronor i skadestånd till den våldtagna kvinnan. Domen är överklagad. 

Enligt Migrationsverket har Badra inte gjort sannolikt att han riskerar flyktinggrundande förföljelse. Rojer Badra är inte flykting och han har inte heller beviljats uppehållstillstånd med sådant skydd. Trots detta är det inte säkert att han kommer att utvisas. Detta beror på hur Migrationsverket bedömer läget i Syrien efter avtjänat straff.

Arvodeskostnad i tingsrätten, betalas av staten: 481.560 kr.

Mitti.se

Attunda Tingsrätt dom B 647-18

-Pettersson undrar varför inte herr Badra skickades hem direkt, han är inte flyktig och saknar skyddsbehov. Jag är övertygad om att han med sin kompetens passa bättre i Syrien…

Låt proffsen ta hand om sina egna…

4 reaktioner på “Syrier döms till fängelse och utvisning för våldtäkt m.m.

  1. Varför är utvisningen tidsbestämd, har fanskapet inte åstadkommit så mycken skada att han aldrig skulle släppas in igen?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: