Stäng

Det är skillnad på 1,1 miljon och 60.000 kronor

Johan Gustafsson som satt fängslad hos terrorgruppen al-Qaida i Mali i nästan sex år får ett skadestånd på 1,1 miljoner kronor från Brottsoffermyndigheten. 

Johan Gustafsson kidnappades av islamister under en motorcykelresa i Mali.

– Han får det högsta beloppet som är möjligt att få för personskada, säger Anna Sundén Larsson, jurist vid Brottsskadeenheten.

– Pettersson missunnar inte Johan pengarna men funderar lite över regler.

Johan Gustafsson avvek från sin planerade rutt och trotsade UD:s avrådan om att resa till Mali och blev kidnappad av islamister – nu får han 1,1 skattemiljoner i ersättning för sin enfald och dumdristighet.

När en annan islamist mördade 11-åriga Ebba på Drottninggatan i Sverige blev skadeståndet 60.000 kronor.

Ebba Åkerlund, 11 år, mördades av en islamist på Drottninggatan, Stockholm. 

7 reaktioner på “Det är skillnad på 1,1 miljon och 60.000 kronor

 1. Texten under fotot på Ebba skulle jag vilja ändra på till
  Ebba Åkerlund, 11 år, mördades av en muslim på Drottninggatan, Stockholm.
  Antingen är man man muslim eller inte.
  PK har ju diverse hittepånamn för muslimer som handlar enligt koranen och islamist är ett av dem. Ett annat direkt skrattretande är våldsbejakande extremistisk. IS-anhängarna är helt enkelt goda muslimer när de begår sina grymheter för de använder metoder som de har stöd i koranen för.

 2. Tycker att alla infödda äkta svenskar ska ha ett rejält skadestånd för psykisk ohälsa på grund av en 40-årig hänsynslös oansvarig och totalt okontrollerad massinvandring !

  1. Ta det från 7-klöverns löner, dom ska bara ha det lägsta av vad a-kassa kan ge resten av livet. Det ska dom ha att leva på, inga bidrag för någonting. Inte förrän då fattar dom vad dom gjort

 3. Ja faktiskt en märklig ordning. Det ligger dolda hemligheter bakom det kan jag tro. Sedan förstår jag inte att myndigheterna inte har något ansvar för att utvisade verkligen är utvisade ur Sverige. Dödsoffrens anhöriga i terrorattentatet på Drottninggatan bör ha några miljoner var., för att myndigheterna inte klarat av sina åtaganden.

  1. Terroristen och mördaren Akilov hamnade på och myser nu på ett svensk hotell med service dygnet runt som heter duga !

 4. Kan inte för mitt liv förstå varför Sverige ska betala skadestånd till honom. Hade han varit utsänd av svenska staten eller svenska myndigheter hade det ju varit en helt annan sak. Nu har han ju på egen risk mot UDs inrådan begett sig till farligt område. Som sagt helt obegripligt varför han ska ha nåt skadestånd.

 5. ”Johan Gustafsson som satt fängslad hos terrorgruppen al-Qaida i Mali i nästan sex år får ett skadestånd på 1,1 miljoner kronor från Brottsoffermyndigheten.”

  Varför ska Sverige betala, jag förstår ingenting?
  Sverige skull ha sagt till Johan om han vill ha pengar för sveda och verk, ska han be al-Qaida om stålar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: