Stäng

”De kriminella styr över de laglydiga i Sverige”

Björn Ranelid är född 1949 i Malmö och en känd svensk författare, föredragshåller, TV-personlighet med mera. Idag har han publicerat en intressant krönika i Kvällsposten. 

Ranelid beskriver skillnaden mellan barndomen och tiden 40 år framåt och nutid.

Från min barndom och fyrtio år senare hörde jag inte en enda gång i Sverige att räddningspersonal och dess utryckningsfordon i form av ambulans, polis- och brandbilar blev stenade och hindrade av ungdomar att komma fram till bränder och olycksplatser.

Från det att jag var en liten pojke fram tills jag var fyrtio år hörde jag aldrig att en människa sköt en kvinna eller man med eller ett automatvapen på allmän plats under bar himmel i Malmö. Ynglingar var inte kurirer som förflyttade vapen och narkotika.

Jag läste i min ungdom aldrig i en tidning och hörde inte talas om att en åttio- eller nittioårig kvinna blev misshandel och rånad på pengar och andra ägodelar i sitt hem. Jag såg inte en enda rad i en tidning om brevbärare som blev bestulna på post medan de utförde sina sysslor och hade lämnat kvar väskor och cyklar vid husens entrédörrar.

Jag läste i min ungdom aldrig i en tidning och hörde inte talas om att en åttio- eller nittioårig kvinna blev misshandel och rånad på pengar och andra ägodelar i sitt hem. Jag såg inte en enda rad i en tidning om brevbärare som blev bestulna på post medan de utförde sina sysslor och hade lämnat kvar väskor och cyklar vid husens entrédörrar.

Gangstrar utger sig för att komma från hemtjänsten och de tar sig in i bostäderna för att stjäla pengar, smycken och andra ting från äldre människor som i god tro släppt in dessa skoningslösa skurkar.

På åtskilliga bensinmackar i Sverige avkrävs kunderna legitimationer innan de tankar sina fordon, om det sker under kvällstid. Tusentals liter bensin stjäls från olika mackar. Dagligen stjäls det bilar i Sverige.

Barn blir bestulna på sina mobiltelefoner, jackor, smycken under dagtid.

Ingen kan bestrida detta. Det kan hända när som helst och så gott som var som helst i Sverige. I närheten av vissa förskolor sker knarkhandel helt öppet.

Sergels Torg i Stockholm är en skamfläck för Sverige. Där har missbrukare och langare ockuperat platsen i många år.

Politiker, barn och tusentals andra individer utsätts för hat och hot året om via mejl, brev, telefonsamtal och direkta konfrontationer. Det kungliga hovets medlemmar i Sverige har vakter från säkerhetspolisen omkring sig varje gång de vistas på allmän plats. Detsamma gäller för ministrar i riket.

Deras frihet är starkt begränsade och det är de presumtiva attentaten och brotten som är avgörande i dessa sammanhang.

Läs gärna hela krönikan på Kvällsposten…

-Pettersson har alltid upplevt Björn Ranelid som en omstridd person, många gillar honom, andra inte, men jag har aldrig upplevt Björn som feg men det är han.

Trots att han räknar upp exempel på exempel och ger förslag på straff och nämner den enorma förändring som skett när det gäller den grova brottsligheten i Sverige de senaste 40 år så nämner herr Ranelid inte med ett ord eller ett andetag vad det beror på.

Det är fegt Björn, du borde nämnt vad brottsligheten beror på och vilka de allra flesta grova brottslingarna är. Hade du nämnt massinvandringen så hade du fått min respekt, nu blev det bara lek med ord.

Jag har heller inte glömt att du, Björn Ranelid, förespråkat den migrationspolitik du nu kritiserar. Minns du när du den 13 september 2014, dagen innan valet, läxade upp Jimmie Åkesson för att han försökte sätta stopp för det du nu kritiserar. Du är en roddare Björn.

Nåväl, jag har också upplevt en barndom, jag tror den var liknande din Björn, läs gärna om Stockholm i Petterssons barndom. Sedan dess har det runnit mycket vatten från Mälaren till Östersjön. Vi har fått mängder med organisationer som värnar barns rättigheter, vi har fått FN:s barnkonvention, vi har fått EU och en massa svamlade politiker men har barnen och vi fått det bättre?

14 reaktioner på “”De kriminella styr över de laglydiga i Sverige”

  1. Om det är ok att snabbspola framåt så tror jag att det som bör stå överst på agendan är en öppen och ärlig diskussion om orsakerna till det Svenska tillståndet och vad man kan och får göra någonting åt det. Det finns tokskallar och extremister i alla länder oavsett om dom är inflyttade eller infödingar. Se bara på de 18 eller de 349 även om dom inte använder AK4or

  2. Har Björn Ranelid begynt forstå ? Her er hans ord til Jimmie Åkesson i 2014 ”Ditt hår är svartare än natten och du kunde ha varit turk, kurd eller rom. ””Vad är du rädd för hos din medmänniska och hur långt når din kärlek bortom din hustru och ditt barn?”

  3. B.R är som många andra inom det välgödda verklighetsfrämmande etablissemanget bara en exhibitionist som vill synas och höras, inte bli bortglömd !

  4. Orden och andemeningen i artikeln lät väl bra och kan kanske få några att tänka till om allt är väl I samhället. Folk kan väl få ändra uppfattning, det bör väl närmast uppmuntras.

  5. Pettersson , jag förstår hur du menar , men kan det vara så att, hade Björn Ranelid nämnt vilka var ansvariga ,så hade inte artikeln passerat censuren och inte publicerats?

  6. Som sagt, han beskriver en jävla massa problem men inte ett ord om orsaken. Hela jävla etablissemanget är samma fega vänstertomtar med sina oerhörda 6 % i skatt…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: