Riksdagsledamot från Sverige arresterad i Turkiet

UTRIKESPOLITIK. Riksdagsledamoten Jabar Amin (MP) har blivit fråntagen sitt pass och hålls kvar på Atatürk-flygplatsen i Istanbul, dit han anlänt för att bevaka söndagens val, enligt SVT. 

– Jag sitter framför ett spegelfönster och jag gissar att de sitter bakom och tittar på mig, säger han till TT.
Amin säger att han inte fått någon information om varför han gripits men att säkerhetspoliserna som grep honom sagt att de ”fått order från högre ort”.

-Pettersson är inte förvånad. Jabar Amin är riksdagsledamot i Sveriges riksdag. Det faktumet går inte att förneka. Däremot är herr Amin inte svensk, utan svensk medborgare. Jabar Karim Amin är född 1959 i södra Kurdistan i Irak.

Jabar Amir var tidigare socialdemokrat men lämnade för Miljöpartiet 1998, han har varit ledamot i Migrationsverkets styrelse, verksamhetschef vid Antidiskrimineringsbyrån i Umeå, haft styrelseuppdrag i Centrum mot rasism, deltagit i Ship to Gaza, åkte en massa taxi för svenska skattebetalares pengar och mycket mer.

Om Jabar Amin på bloggen…

Yasri Khan, miljöpartisten som fick dra tillbaka sin kandidatur till partistyrelsen i MP efter att han vägrat ta en kvinnlig reporter i hand påstod för några år sedan att Jabar Amir hade kopplingar till PKK, det kurdiska arbetarpartiet. PKK är terrorklassat i Turkiet så om dessa uppgifter stämmer förstår jag att Jabar Amir sitter inlåst i Istanbul.

En kurd, eventuellt med terrorsympatier, som visserligen har svenskt pass men likväl är en kurd ses nog inte med blida ögon i Turkiet när det är både president och parlamentsval den 24 juni.

40.000 turkar boende i Sverige har rätt att rösta i Turkiets val, det är lite märkligt. Alla andra tider på året är de svenskar och inte turkar. Det är inte lätt att hänga med…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

24 thoughts on “Riksdagsledamot från Sverige arresterad i Turkiet

 1. Han kan stanna nere i Turkiet,. Sen borde det finnas massvis av valobservatörer vid valet här i September, jag litar inte på 7 klövern, nu jobbas det med alla medel för att försöka stänga ute Sverigedemokraterna.

 2. Förmodligen vet de i Turkiet mer om den mannen än vad någonsin svenska myndigheter får reda på, därför agerar de.
  Att ha svenskt medborgarskap innebär inte att en har dispens för allt, vilket många tycks tro.

 3. Tack Turkiet! Nu kan vi pausa en del av miljöpartiets alla taxiresor. och körsbären turkarna producerar är goda.

 4. Varför flög han!?!?han kunde ridit på en åsna istället.ja för miljöns skull alltså!

 5. Låter som en vanlig MP dvs åker taxi som galningar, de har ju ingen bil eller har de som Romson en gammal diesel som går att köra på skattefri billig fartygsdiesel. Olagligt men regler gäller ju inte för tokpartiet MP.
  Han är väl turkisk medborgare tillika svensk medborgare så det är väl ok att Turkiet behåller sin medborgare. Ha de så bra i Turkiet det är väl därför han åkt till sitt hemland inget att sörja över.

 6. Om mannen har turkiskt medborgarskap så är det vansinnigt att han är svensk riksdagsledamot. Var ligger hans lojalitet? Men Sverige är vansinnigt så det är väl OK.

 7. Konstigt!

  Det är ju det som socialdemokraterna har skrivit kontrakt med Muslimska Brödraskapet om att muslimer ska få platser i riksdagen!

  Kontraktet som skrevs 1999 säger ju att Sverige ska islamiseras med socialdemokraternas hjälp!

  Läs själv om kontraktet på t.ex. ”socialdemokraterna kontrakt 1999”.

  Landsförräderi?

 8. Så snart som en ”sådan” i den kulören tilltalar mig, jag lyssnar aldrig ser alltid efter en flyktväg.

 9. PKK är terrorist-klassat inom hela EU….I Köln bodde deras ledare som nu sitter i säkert förvar sedan många år ute på en turkisk Ö.

 10. Turkarna kanske hatar miljöpartister lika mycket som jag, så livslång förvaring på nå´t dårhus i Turkiet vore bäst för alla…

 11. Vad är det för skitstövlar som sitter i Sveriges riksdag ?
  Jag vill att etniska svenskar skall om någon sitta där.

 12. Bevisar att hjärtat finns i hemlandet. Så är det bara! Samt hos div befrielseorganisationer. Sånt här händer ofta.

 13. Ja vad ska han dit och göra, visa upp sig som en duktig MP:are ?
  Nu blir det fullt pådrag på svenska UD och inom 7 klövern för att bevaka detta och snabbt få hem politikern till trygga paradiset Sverige.

Kommentera