Stäng

Socialdemokraterna pissar i Mississippi med sina vallöften

VALET 2018. Socialdemokraterna lanserar ett nytt program för att öka tryggheten samt skapa ordning och reda på bostadsmarknaden inom de kommande fyra åren. S vill lägga 3,2 miljarder kronor årligen för att rusta upp miljonprogrammen, meddelar statsministern Stefan Löfven på en presskonferens inför kvällens tal på Järvaveckan.

Programmet består av tre delar: bygga nytt och rusta upp miljonprogrammen, åtgärder för att skapa olika boendeformer samt att vidta åtgärder för att få bättre ordning och reda på bostadsmarknaden med syfte att komma åt svarta bostadskontrakt och motverka trångboddhet.

– Oavsett om du bor i Järva, Järvsö eller Göteborg ska ditt liv vara rikt på möjligheter, men också tryggt, säger Löfven.

Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson förklarade mer om åtgärderna, bland annat vill S kriminalisera köp av svarta hyreskontrakt samt höja straffen för försäljning av svarta hyreskontrakt.

Mer på Aftonbladet…

-Pettersson synar. 3,2 miljarder är 3200 miljoner. Lågt räknar kostar en lägenhet 1 miljon att renovera så i bästa fall räcker pengarna till 3200 lägenheter per år om de ska betalas helt med skattepengar.

Lågt räknat är 500.000 lägenheter i behov av renovering. Det kommer med socialdemokraternas satsning att ta 156 år och under tiden kommer det andra behov, som att vi ska bygga ifatt den stora bostadsbristen. Att påstå att S ska ordna problemen kommande mandatperiod borde vara åtalbart.

Dessutom kommer lägenheterna efter renovering att bli 30-50 % dyrare än den redan höga nivån.

Givetvis ska hyresvärdarna betala renoveringen med hyresgästernas pengar, men jag misstänker att pengarna avsedda för renoveringar har gått till annat.

Jag säger inte att ekvationen är lätt att lösa men man behöver inte ljuga medvetet som socialdemokraterna gör. 

  • Politik är att vilja sa Olof Palme (S)
  • Politik är att förvilla säger Stefan Löfven (S)
  • Politik är att välja säger Pettersson och litar ni på Stefan Löfven så röstar ni naturligtvis på honom den 9 september…

13 reaktioner på “Socialdemokraterna pissar i Mississippi med sina vallöften

  1. Alla VET att fortsätter invällandet på nuvarande nivåer, så kommer alla skattemedel, även om skatterna höjs ännu mer, att gå enbart till en enda sak, d v s bidrag åt invällare. Det är alltså ”riskfritt” för 7-klövern att lova guld och gröna skogar i ack så vällovliga och nödvändiga välfärdsåtgärder. Finns det inga pengar kan ändå inget utföras. Redan NU lånas det massor för att täcka statens utgifter och behöver Sverige låna ännu mer för att täcka ren konsumtion av migranter, så lär det bli höga räntor i framtiden och kreditvärdigheten sjunka som en attackerande ballistisk robot..

  2. Idioten har försatt Sverige i fullt kaos nu ska han införa trygghet samtiigt som han fyller landet med terrorister och våldsmän. Finns det någon som lyssnar på den där jäveln.

  3. Dom kan renovera hur många bostäder som helst, det blir inte fler lägenheter för det. Det är bostadsbyggandet som måste öka. Byggföretag avskedar människor för att det saknas bygg jobb, bl.a PEAB varslar 180 i Stockholm.

  4. SD: ”Miljonprogrammen ska rivas”

    ”Bortom löften om sänkta skatter och satsningar på välfärden har Sverigedemokraterna ett politiskt projekt som särskiljer dem från alla andra etablerade partier.

    Och SD-ledaren Jimmie Åkesson vill ha en ny folkomröstning om EU redan nästa mandatperiod”.

    Bakom betalvägg………..

    https://www.di.se/nyheter/sa-vill-sd-styra-om-sverige/

  5. Som vanligt vet han inte vad han pratar om. ”ska ditt liv vara rikt på möjligheter, men också tryggt,” Säg det till min Alzheimers sjuka hustru. Hon har inga möjligheter helt i händerna på en kommun som satsat hej vilt på inkommande intelligentia men gör det minimala för äldre sjuka svenskar.

    1. Det är nog så att kommuner har inget intresse av sina sjuka medborgare. Det finns ju inget krav från staten om tvingande mottagande för kommunerna För de som kommer utifrån finns det godhetspoäng som inte finns för dementa egna medborgare. Jag hoppas du har kart att kräva och överklaga brist på hjälp.
      Kram
      Enligt Annika Strandhäll är det väl de äldre som ”förstör” välfärden.
      Hoppas du orkar!

      1. Dör en gammal svensk frigörs indirekt resurser till den nyligen importerade adeln.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: