“Multikultur skapar multikriminalitet”


BROTTSLIGHET. Jale Poljarevius, chef för lokalpolisområdet Uppsala/Knivsta: ”Multikulturens baksida är att i kriminaliteten möts dess alla avarter och värsta sidor och korsbefruktar varandra. Multikulturen skapar en multikriminalitet…”

Katerina Janouch har intervjuat polischefen Jale Poljarevius om gängkriminalitet och invandring. Jale anser att frånvarande fäder har stor det i att sönerna slår in på en asocial bana. Vidare utvecklar han tankarna på att multikultur skapar en multikriminalitet.

Man går in och plockar bort några personer som är aktiva, resten låter man vara. Samma metod gäller med gängen: Signalvärdet är att vi kliver in och tar två. Det viktigaste verktyget är inte mina insatsgubbar, mina förstärkningsvapen, mina hundar, utan det är kommunikationen. Att vara kommunikativ, differentierande och underlättande är A och O. Då utlöser vi den fjärde faktorn som heter “self policing”, där de själva vidtar åtgärder. De renodlade gäng är lättast att hantera. De värsta är blandgängen. En svensk, en tysk, två från Syrien, nån från Afghanistan. De brukar vara de absolut svåraste att hantera.

– 1985-1986 jobbade jag som vanlig ABAB-vakt i Rinkebys t-bana. Jag och en kollega hade i uppdrag att hålla rent, perronger, tåg, biljetthallar. Jag hade sammandrabbningar med jugoslaviskt gäng, med chilenskt gäng, med romer, somalier… alla de här gick att hantera. Men det som var riktigt svårt var multigänget där det fanns representanter från många olika grupperingar. De ställde till den absolut värsta skadan…

Jale går och hämtar papper med statistik. – Från vecka 35 2016 till vecka 8 2017 har vi 99 gripna och 82 anhållna, 31 blev häktade och inlåsta. Då sitter man tills det blir rättegång. Sen har vi tagit 72 för drograttfylleri. Vidare beslagtogs 11 pistoler, 2 gevär, 3 automatvapen, 1 handgranat, 245 liter alkohol, 1,5 kilo cannabis, 5 cannabisodlingar utslagna, 543.000 cash. Vi har fem ammunitionsbeslag, 34 beslag av narkotika. 150 g kokain och 240 tabletter. Sen grep vi även fem individer som begick en grov våldtäkt mot en ung kille. De utvisas i minst 10 år…

Läs mer på Katerina magasin…

-Pettersson noterar att SVT har bekymmer med en ärlig polischef som gör sitt jobb

Twitter 

 


13 responses to ““Multikultur skapar multikriminalitet”

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: