I Afghanistan kämpar ungdomar medan afghanerna i Sverige…


MUSIK. I dag delas Polarpriset ut till det amerikanska bandet Metallica och Afghanistans nationella musikinstitut, Anin.

Anins grundare Ahmad Sarmast beskriver hur musiken i Kabul tystnade när talibanerna tog makten under 90-talet. – Det var ett kulturellt folkmord, säger Sarmast.

Sarmast flydde landet men återvände för tio år sedan och öppnade musikinstitutet.

Nyheten om Polarpriset spreds som om det hade varit det afghanska fotbollslandslaget som hade vunnit de asiatiska mästerskapen, berättar Ahmad Sarmast.

Polarpriset delas ut under en gala på Grand Hôtel i Stockholm på torsdagskvällen, sänds i TV4 och över hela Afghanistan.

-Pettersson läser om att över hela Afghanistan kämpar människor mot islamisterna, elever på barnhem och från gatan uppmanas att söka musikutbildningarna som är gratis. Alla genomgår samma intagningsprov men ambitionen är att så fort det är möjligt ge platserna till flickor. – De är bland de mest diskriminerade i det afghanska samhället, vi började med en flicka 2010. I dag är 35 procent av eleverna flickor och det är en stor, stor framgång för oss.

Detta sker medan tusentals unga män sitter i Sverige och gnäller, åk hem och bygg upp ert land…

Ur Polarprisjuryns motivering: ”…som ett erkännande för hur denna inspirerande organisation har använt musikens kraft till att förändra unga människors liv.”

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


4 responses to “I Afghanistan kämpar ungdomar medan afghanerna i Sverige…

 • Argus

  Minst hälften av afghanerna är. med våra vänsterpolitikers och vänstermedias nomenklatur, ”iranier”. Jag menar blir man svensk genom att åka tunnelbana i Stockholm så blir man iranier genom att åka tunnelbana i Teheran.

  Gilla

  • Macke

   Enl Åsa Romson är det när man åker i samma Tunnelbana som alla då är svenskar.
   JÅ kontrade med om han var japan när han åker T- banan i Tokyo.

   Gilla

 • Realist

  De ”så kallade” Afgahner som nu är här (ingående i detta ALLINCLUSIVE) de har INGET MED DETTA PRIS ATT GÖRA !!!

  Helt enkelt för de vill inte sitt eget lands bästa, och pristagarna de gör sitt bästa för sitt land (Afganistan) !!!

  Medans dessa ca 9.000 har övergivit sitt hemland och lever på ett annat lands väl fast de inte vill godkänna detta lands LAGAR !!!

  Godkänner man inte mottagarlandets lagar då åker man UT !!!

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: