Hanif Bali (M) öppnar för samarbete med SD

VALET 20118. Moderate riksdagsledamoten Hanif Bali öppnar för samarbete med Sverigedemokraterna. I en intervju med Expressen förklarar Bali att han kan tänka sig att göra upp med SD om migrationspolitiken.

– Jag är en sån person som inte tror att jag blir fascist av att prata med en sverigedemokrat. Jag blir inte bonde för att jag pratar med en centerpartist, säger Bali.

Uttalandet väcker intern kritik. Partisekreteraren Gunnar Strömmer skriver i ett sms till Expressen att det inte är aktuellt med några förhandlingar med SD: ”När det gäller just migrationen upprepade vi i Moderaterna senast i går att vi ville ha en blocköverskridande uppgörelse med Socialdemokraterna”, säger Strömmer.

Expressen

-Pettersson misstänker att Hanif Bali (M) är för frispråkig och ärlig för moderaterna och hans dagar i partiet snart är räknade…

Sedan tror jag inte på att Moderaternas invandringspolitik ligger nära SD:s, det gör den i ord men det är en sak…

10 thoughts on “Hanif Bali (M) öppnar för samarbete med SD

 1. Hanif Bali. Det finns andra partier som sätter värde på din uppriktighet.
  Låt inte moderaternas partipiska förstöra din framtid.

 2. Idag pratade Jimmie Åkesson om integration och föreslog vissa åtgärder i förskolan så att invandrare snabbare assimileras.

 3. Hanif har naturligtvis helt rätt. Något som får superpajasen Anders Lindberg att se rödare än rött.

 4. Observera Expressens devis; ”Berättande som berör”. Med andra ord inte ”Nyheter som berör” utan ”berättande”. Sagor är också ”berättande” och då med ens ökar förståelsen för Expressens ”journalistik”.

  Sedan kan man konstatera att politruken, politiska broilern Kristersson är raka motsatsen till affärsmannen, ”doern” Donald Trump.

  • Centerpartiet, en gång Bondeförbundet, numera Stureplanscentern, har väl inga jordbrukare kvar som väljare?

 5. Håller med Bali i sitt anförande: Jag blir inte svensk bara för att jag åker tunnelbana, tror nog mest att jag blir avskräckt att åka där mer

 6. Är Bali placerad på valbar plats på riksdagslistan eller kan han petas eller flyttas ned.

Kommentera