Stäng

SD:s sjukaste motioner tyder på att SD är ovanligt friska

TOKVÄNSTERN. Vänstertidningen Dagens Arena, listade år 2014 ”SD:s sjukaste motioner”. Ni kan läsa dem nedan och fråga er om de var sjuka 2014 och om de är sjuka år 2018. 

-Pettersson menar att en ursäkt vore på sin plats, men jag tror inte vänstern fattar…

Speciella fängelser för utländska kriminella, slöjförbud för poliser och obligatorisk röntgen för att åldersbestämma ensamkommande flyktingbarn. Här är tio av de sjukaste motionerna Sverigedemokraterna lagt enligt vänstern. Ovanligt friskt tycker jag som inte är läkare.  

Riksdagens allmänna motionstid började i år den 29 september och avslutades den 10 november 2014. Sverigedemokraterna har under motionstiden skrivit 417 motioner i riksdagen. Många av motionerna har ett främlingsfientligt perspektiv i både motivering och förslag, eller bygger på fördomsfulla antaganden.

1. Spartanska fängelser Motion 2014/15:1110

Kent Ekeroth (SD) anser att de svenska fängelsernas lyx uppmuntrar till att utländska kriminella återkommer till Sverige på brottsturnéer.

Han vill att ”regeringen återkommer med ett förslag om att bygga en ny form av kriminalvårdsanstalt för utländska medborgare som ska utvisas, avvisas eller väntar på beslut om sådan åtgärd”.

Anstalten för utländska medborgare ska vara spartansk med endast tillgång till mat och husrum ges och ligga innan eller i närheten av gränspassager för att underlätta och effektivisera hanteringen av av- och utvisade, skriver Ekeroth i motionen.

2. Polisbemanning Motion 2014/15:1551

Josef Fransson (SD) vill ha högre polisbemanning på landsbygden eftersom ”utländska ligor åker runt på stöldturnéer och ibland till och med rånar och misshandlar människor i deras hem. I ett uppmärksammat fall för några år sedan blev ett äldre par brutalt ihjälslagna”.

3. Förbud mot böneutrop Motion 2014/15:2665

Kent Ekeroth, Björn Söder, mfl (SD), vill förbjuda religiösa böneutrop från moskéer. Förbudet mot böneutrop ska gälla samtliga religioner. Därför ska polistillstånd sökas om en religiös grupp vill framföra budskap på offentlig plats.

4. Åldersbestämning av immigranter Motion 2014/15:1127

Kent Ekeroth (SD) misstror att ensamkommande flyktingbarn är barn (under 18 år). Där för vill Ekeroth införa ”röntgen av tänder, handleder men eventuellt även andra nya metoder som har ännu större tillförlitlighet”. Åldersbestämningen ska omfatta alla som ”påstår sig vara under 18 år eller av andra påstås vara under 18 år, eller som av andra anledningar antas vara under 18 år”.  De som vägrar att genomföra undersökningen ska få sin utredning avslagen och ”personen i fråga ut- eller avvisas”.

5. Invandring enligt ett poängsystem Motion 2014/15:1270

Johnny Skalin (SD) vill ”införa ett poängsystem för invandrare utifrån en rad kriterier som alla bygger på invandrarens möjligheter att på ett effektivt och gott sätt komma in i samhället med liten eller ingen samhällskostnad. Det är alltså möjligt att Sverige, om makthavarna så önskar, genom att ställa högre krav på invandrarna, också minskar samhällets och människors pris för ett ineffektivt mottagande”

6. Kostnader för tolkservice Motion 2014/15:1112

Kent Ekeroth (SD) skriver i sin motion att Sverige är ”ett land med stora integrationsproblem som hotar allas vår generella välfärd. För att minska hotet mot välfärden måste vi anpassa vårt samhälle efter dagens realiteter. En sådan realitet är att det numera finns väldigt många i detta land som efter lång tid i landet fortfarande inte lärt sig tala bra svenska”.  Ekeroth motionerar för att regeringen ska avskaffa rätten till skattefinansierad tolk eller andra former av skriftliga språköversättningar i vardaglig kontakt med myndigheter.

7. Förbjudande av religiösa attribut inom polisen Motion 2014/15:1108

Kent Ekeroth och Björn Söder (SD) vill förbjuda religiösa attribut för poliser. De skriver i sin motion att ”en polis i slöja signalerar att polisen är mer än bara polis och att denne också hyser andra lojaliteter”. De skriver att eftersom detta är ett avsteg ifrån svensk kultur och polistradition och för att slöjan kan ”väcka fruktan och misstanke hos någon som t.ex. ursprungligen flytt ifrån ett annat land där statens våldsmonopol och religiösa förtryck går hand i hand”.

De frågar sig i motionen ”om en person som är så extrem i sina åsikter, att denne inte kan finna sig i att inte bära en religiös symbol, verkligen är passande som polis från första början.

8. Reformering av lag om behandling av personuppgifter Motion 2014/15:1106

Kent Ekeroth (SD) vill införa lagändringar när det gäller att registrera intagnas ursprungsnationalitet eller deras invandrarbakgrund. Statistiken ska ”registrera andra generationens invandrare och att Sveriges olika myndigheter ska ges direktiv att samla in sådan information”.

9. Kvotering till polis och brandkår Motion 2014/15:1109

Kent Ekeroth och Björn Söder (SD) vill höja de fysiska kraven vid intagningen till polis- och brandkårsutbildning samt ett prov i svenska och krav på högskoleprov. Kvotering ska förbjudas, både av kön eller invandrarbakgrund, och dessutom ska polisen förbjudas att ha kampanjer för att locka minoriteter eller ett visst kön i rekryteringssyfte.

10. Medborgarskapets betydelse Motion 2014/15:2911

David Lång och Mikael Jansson (SD) vill förbjuda dubbelt medborgarskap. ”Med en fortsatt massinvandring kommer så småningom hela kommuner få en befolkning som till övervägande del utgörs av invandrare, vilka till stor del kommer vara utländska medborgare. Detta kan i förlängningen leda till att utländska medborgare, utan känsla för svenskt samhällsliv, svensk kultur och svenska traditioner, utövar en betydande politisk makt i Sverige. Detta är inte rimligt och måste därför åtgärdas”.

Medborgarskapet ska också villkoras enligt David Lång och Mikael Jansson. ”En utländsk medborgare som önskar få ett svenskt medborgarskap bör avkrävas en ed om att han eller hon svär trohet och lojalitet till Sveriges Konung, svenska staten och den svenska nationen. Vidare bör den sökande genomgå en medborgarskapsutbildning och godkännas i språktest, kunskapsprov i det svenska språket, svensk kultur och historia, samt bedömas bli en tillgång för Sverige”.

-Pettersson ser att Kent Ekroth varit inblandad i sju av tio motioner och tycker att SD gjorde ett stort misstag när de sparkade Kent, liksom många andra. Sverigedemokraternas största fel är att de är för toppstyrda och slänger ut många duktiga människor.

Kent Ekeroth är fortfarande riksdagsledamot för SD, men har lämnat justitieutskottet och kommer inte att stå på SD:s lista vid höstens val.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

12 reaktioner på “SD:s sjukaste motioner tyder på att SD är ovanligt friska

 1. Det är en stor skam och förlust att SD toppen gör sig av med den helt fantastiske,skicklige,kunnige,tuffa Kent Ekeroth i riksdagen,han har ryggrad som få och ett äkta brinnande engagemang i sitt viktiga riksdagsarbete,ingen kan/vill som han avslöja/dra ner byxorna på sjuklöverligans riksdagsledamöter som inte har det minsta intresse för att Svea rikes lagar skall efterföljas och skärpas vid behov vad gäller den grova importerade brottsligheten och de har noll empati för alla svenska brottsoffer som brottsimporten förstör livet för/ mördar,för de är ju sjukklöverligan själva som vill ha hit all världens grövsta brottslingar då fängelser är som lyxhotell i Sverige och etablissemanget/makten skyddar och ger massor av förmåner till importbrottsingarna och samtidigt spottar,pissar och sparkar på alla svenska brottsoffer och deras förtvivlade anhöriga som behandlas som om de vore kriminella.Jag har varit på ett föredrag med Kent Ekeroth för några år sedan och jag blev imponerad av hans äkta brinnande engagemang,kunskap och idoga arbete i riksdagen för att bekämpa den grova brottsligheten ,hårdare straff och utvisning för utlänningar som begår brott i Sverige,inget daltande och ömkande för vettvillingar,våldsverkare och våldtäkts-gruppvåldtäktsmän .
  Kent Ekeroth ,jag och många andra svenskar hoppas och önskar att du skalll komma tillbaka till riksdagen för du behövs så mycket där och många fler som du behövs i riksdagen,Svenska folket och Sverige behöver dig desperat!
  Från Thoralf Alfssons blogg;
  Kent Ekeroths sista debatt i riksdagen för den här gången.

  http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/06/08/11539784-kent-ekeroth/

 2. Synd att inte Kent Ekroth är med längre.Han behövs.Det är han som la dom flesta motioner för flera år sen, som idag har anammats av fler partier.

  1. Många bra SD:are petas ur laget av någon anledning, synd för partiet och framtiden !
   Hoppas att SD på sikt inte blir ett åttonde klöver i riksdagen.

 3. Fullt normala krav. Fängelser är idag en rekreationstid där de bygger upp kropparna, kan hota och radikalisera andra. De får makt och skapar kontaktnät för framtiden. Det är inte ett straff eftersom de ändå inte vill leva i vårt samhälle. Så kala fängelser med isolering vid minsta hot. Slut på imamer som springer där och bort med halalmat. Islam är ingen sjukdom som kräver specialbehandling.

 4. Jag tycker att dessa motioner kan tas upp och genomföras så fort, som möjligt. Då kan folk komma närmare en välfärd, som motsvarar de skyhöga skatterna. En annan motion Sverige tycks behöva men aldrig lagts är att skattskriva alla världens miljarder arbetsföra invånare utanför Sverige. Om alla skall ha möjlighet att söka asyl i Sverige, måste alla vara med att bidra för den möjligheten. 50 kr per år skulle räcka bra. Om det inte går måste vi nog stänga gränsen genast och hålla den stängd tills allt trasigt har lagats och alla utländska brottslingar utvisats.

  1. Kent hade verkligen behövts, förstår inte hur SD kunde vara så korkade och slängde ut en sådan kraft. Går det inte att skriva till honom på valsedeln?

   1. Ofattbart, jag fattar ingenting av deras beteende mot Kent. Det är meningslöst att engagera sig i SD-politiken, inte ens på kommunal nivå. Vips råkar man i onåd och kastas ut.

    Jag läser mailen som kommer från SD, men aktar mig för att komma i närheten av dem eller föra en dialog med dem. De vill ha hjälp inför valet, skriver de. Aldrig i mitt liv att jag utsätter mig!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: