Löfven (S) kan inte vinna valet med argument


VALET 2018. I dagens partiledardebatt, den sista i riksdagen innan valet, var statsminister Stefan Löfvens (S) förhoppning om att valrörelsen ska handla om välfärden. Det kommer den att göra men det kommer inte att hjälpa Löfven. 

De rödgröna har helt enkelt inga hållbara argument.

 • Vårdköerna har fördubblats, trots stora skattehöjningar
 • Polistätheten har minskat trots skattehöjningar
 • Skolresultaten nu är sämre är 2014, trots skattehöjningar
 • Integrationen är sämre trots skattehöjningar

Allt handlar om migrationen, det är en debatt som Löfven inte kan vinna och att påstå att skatterna behöver höjas i ett land med kanske världens högsta skatter och som enligt regeringen går som tåget är inget bra argument.

Löfven kan helt enkelt inte vinna med argument. Han kan försöka med högerspöket och nazism men jag tror inte väljarna går på det.

– Sedan tycker Pettersson att samtliga partier borde vara lite försiktiga med sina vallöften, ingen vet hur en regeringen kommer att se ut efter valet, allra minst jag…

Videon från Roland X

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


18 responses to “Löfven (S) kan inte vinna valet med argument

 • Grune

  Nu har regeringen kommit på något nytt för att få fler invandrarröster.
  Invandrarna får betalt för att gå och rösta.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Löfven: När du är som svagast skall samhället va som starkast” Med mina erfarenheter säger jag bara TJENA!

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Den inbillade landsfadern borde ransonera sina malplacerade råd och själv företaga lite informationssökning.
  Vi har exempelvis uttryck som folkfientlighet, nationssvek och hybris, för att bara nämna ett fåtal svenska begrepp med direkt anknytning till regeringschefen och där ordet korruption kan sättas som rubrik över dessa föga smickrande och fan så skampräglade företeelser.

  Hur sorgligt är det icke då en gammal man vägrar inse att spelet är förlorat?!
  Andreas 🙂

  Gilla

 • Mässkalle

  Stefan får be statssekreteraren samtidigt googla ”folkomröstning” eftersom han i dagens debatt babblar om att riksdagsvalet är en folkomröstning om välfärd.

  I sak väljer han fel ord men det kan bero på att användning av ordet är ”rådgivande”. Alltså socialdemokraterna friskriver sig från sina vallöfte.
  Nåja, min röst får du inte eftersom jag röstar mot välfärdsimmigration. Gärna arbetskraftdinvandring av folk som kan och vill försörja sig själva.

  Gilla

 • Vargkvinnan

  Grune!!!! Ja ställer mig vid din sida!!!!

  Gilla

 • Mässkalle

  I videon visar Löfvin, Löfven och Wallström sina anletsdrag. Fy skam på dem. Kolla!
  När valet är över lär de gråta krokodiltårar.

  Gilla

 • Björn

  Undrar hur många gånger vi kommer att tvingas höra tugget om ”det går inte om man som Alliansen och SD vill genomföra stora skattesänkningar för de med de högsta inkomsterna”?
  Löfvén skall även inse att det inte är han och sossarna som avgör vad valrörelsen skall handla om.
  SVT gör ju vad de kan för att hjälpa honom iofs. Har inte sett en rad i SVT:s app om SIFO:s undersökning om invandring som presenterades i SVD igår. Den som visar att 55 % av de tillfrågade vill se en lägre nivå på invandring. Detta nämner SVT bara pliktskyldigast på text-TV.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå välfärd som kostar mer och mer, för den lågavlönade arbetarklassen………….

  ”Den genomsnittliga kommunalskattesatsen, exklusive begravningsavgift, uppgår år 2018 till 32,12 procent. Detta är mer än en fördubbling jämfört med 1960 då kommunalskatten i genomsnitt låg på 14,63 procent.

  Framförallt gjordes höjningarna under 1960- och 1970-talen, men tendensen med stigande skattesatser har hållit i sig även under senare år.

  I genomsnitt är kommunalskatten idag 1,74 procentenheter högre än den var år 2000.”

  https://www.ekonomifakta.se/Fakta/Skatter/Skatt-pa-arbete/Kommunalskatter/

  Gilla

 • KENT

  Löfvens nya mantra vi sänker inte skatterna utan investerar i välfärden. Ska han tjata det omigen och omigen ända fram till valet så kommer folk att springa så fort de ser honom för att slippa tjatat.

  Gilla

 • gamgubben

  Välfärd är det hemtjänst benämnd personlig hygien, men för att få duscha måste handläggare godkänna separat. Är det välfärd när Alzheimers sjuk måste ryckas upp från korttidsboende och fraktas hem för att omhändertas av ett stort antal dåligt utbildade eller ointresserad personal passerar revy? Är det välfärd då personal närmast patienten har minst att säga till om?
  Det blir ingen välfärd värd namnet, förrän all välfärd är lika bra över hela landet och syltryggarna i och runt Fjollträsks parlament har minst 15 års arbetslivserfarenhet varav minst 10 år i företag som tjänar sina egna pengar.
  Vet ni förresten vad värdegrund är enligt Socialtjänstlagens 4 paragraf?
  Jo, ”att äldre personer får leva ett värdigt liv och känna välbefinnande (värdegrund)”

  Gilla

 • hllviken

  Men han har faktiskt sagt det här vid ett tillfälle:

  Gilla

 • Olle

  Räkna med en ny regelvidrig odemokratisk DÖ.
  Moderater har ingen som helst skam i kroppen.

  Gilla

 • Olle

  Varför visar inte SVT att italienska hamnarna stängts för nyanlända, och de skall istället köras till Spanien trots att Libyen ligger mycket närmare.
  Varför visar inte SVT att Österrike stänger moskéer och slänger ut imamer.

  Gilla

 • Nils

  Och Lena Melin i Aftonslasken pläderar för oortodoxa lösningar för att bilda regering. Hon skriver om partier och partiledare som får ompröva tidigare ställningstaganden mm.
  Inte ett ord hon berör vad väljare kan tycka om det parti de röstar på om detta helt plötsligt skulle sitta i ”det andra” blockets regering.

  Det skulle vara helt ok om partier kunde deklarera att t ex en nymoderat konstellations ihop med socialdemokraternas är fullt möjlig. Det är ett centralt ingångsvärde för väljarna. Annars är det bara en fortsättning på väljarföraktet.

  Bäst att ta det säkra före det osäkra.

  Gilla

 • Nick

  Om nu SVT tycker att Åkesson ska Googla humanism, vad ska då Löfven Googla? Här kommer några exempel: eftergymnasial utbildning, bygga murar, obegränsat med skattepengar, ja kort sagt, det finns mycket som vår statsminister skulle behöva Google för att förstå.

  Gilla

 • Grune

  Varför talar ingen om för Löven att han är en sopa och den sämsta statsminister som Sverige har haft sedan Sverige blev Sverige.
  Fick jag amöban mellan fyra ögon så skulle jag göra det.
  DET STÅR JAG FÖR.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: