Sveriges Radio kan sprida smittosamma sjukdomar till Sverige

IDIOTMEDIA. Public Service-bolaget Sveriges Radio skriver på sin hemsida att de sätter trovärdigheten främst. I deras dagliga journalistiska arbete arbetar de på olika sätt för att leva upp till publikens förtroende. De är måna om att ge en bred, mångsidig och nyanserad bild. 

Nu rapporterar Sveriges Radio att Fotbolls-VM som inleds på torsdag kan utgöra en stor risk för svenska grisar. Den dödliga sjukdomen – afrikansk svinpest – finns i Ryssland där VM hålls.

Nu uppmanar Jordbruksverket att de som reser till VM är extra försiktiga så att de inte får med sig smittan hem.

Afrikansk svinpest finns i Sveriges närområde, till exempel hos vildsvin i Baltikum, Polen, Tjeckien, Ungern och Ryssland. Risken för att Sverige ska drabbas är relativt låg, enligt den riskvärdering som gjorts. Men för varje nytt område så drabbas så blir risken större.

-Pettersson menar att det är riktig usel journalistik. Exempelvis har Sveriges Radio utrikesreportrar i Afrika där också svinpesten finns, liksom ebola och andra smittosamma sjukdomar på andra håll.

Varför varnar aldrig Sveriges Radio för att deras egna reportrar kan sprida smittosamma sjukdomar för att inte tala om alla ”flyktingar” som kommer från Afrika…

”Det är synd att 99 % odugliga journalisterna skall fördärva förtroendet för en hel yrkeskår” Okänd

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

17 thoughts on “Sveriges Radio kan sprida smittosamma sjukdomar till Sverige

 1. Kan det vara Afrikansk svinpest de menar, vad det nu kan betyda i praktiken?
  http://www.sva.se/djurhalsa/epizootier/afrikansk-svinpest
  Då skall väl svenska journalister och supportrar ha otur att komma i närkontakt med otvättade svinaherdar kanske och dessutom ha kontakt med svin här i Sverige, som de råkar föra smittan vidare till? Som sagt var, Ebola och andra farliga sjukdomar tror jag också kan med större risk spridas via flyktingar, som dagligen kommer hit.

  • Ebola spreds inte ens hit under den stora epidemin i Afrika för några pår sedan, Den har över huvud taget aldrig funnits i Sverige.
   Så du kan käna dig lugn.

   • Att Ebola aldrig har funnits här är då verkligen en annan sak, men fortsätt du känna dig lugn i dessa dagar bara.

    Får du provision från partiet för dina inlägg förresten?

   • Jo, afrikansk svinpest fanns senast i Sverige 1944 och har sedan ansetts utrotad i Norden.

    Risken att få hit ebola via flyktingar är minimal. Dels orkar en dödssjuk ebolasjuk inte ta sig hit och innan sjukdomen ger symtom smittar den inte.
    Skulle vi ändå få in viruset skulle man snabbt isolera personen till skillnad mot vad man kan göra i Afrika med deras bristande resurser.Och bristande kunskaper hos de sjuka och deras anhöriga.

    Men det har hittills aldrig hänt och kommer förmodligen inte att göra det heller.Vi har heller inga fladdermöss som bär på viruset i Sverige. Däremot har vi en del som bär på rabies.

    Men vi äter ju inte heller fladdermöss här.

   • Så en till synes frisk person som bär på Ebolaviruset blir upptäckt innan personen ifråga hinner bli smittsam?
    Så man gör tester på varje individ som korsar gränsen menar du?

    Fladdermöss ja, det var ett litet hopp det.
    Nä tro fan att vi inte äter fladdermöss här men det kan ju hända att en katt eller en gnagare är framme och sticker nosen i en döende eller nyligen död fladdermus där viruset fortfarande är aktivt, och då vet vi vad som kommer att hända.
    Så räkna inte bort risken, du.

   • Det finns ju inget ebolavirus att upptäcka eftersom något sådant aldrig har förts in i landet. Så man tar inte dyra prover på en till synes frisk person i tron att den har en sjukdom som aldrig funnits här. Då skulle man behöva ta prov på alla turister från Afrika också, inklusive svenska sådana.

    Nu skrev jag ju att fladdermöss inte bär på ebolavirus i vårt land, däremot kan vissa bära på rabies,Och det händer ibland att en människa blir biten av en fladdermus.

   • Det finns ju inget Ebolavirus att upptäcka eftersom något sådant aldrig har förts in i landet så man tar alltså inte dyra prover på en till synes frisk person i tron att den har en sjukdom som aldrig funnits här?

    Du ser inget fel i ditt eget resonemang här?

    Jag begrep att det handlade i första hand om rabies när det gäller fladdermössen om det nu verkade oklart för dig.

   • Det var litet klantigt uttryckt.
    Men jag menar att ingen myndighet kommer lägga ned dyrbara resurser på något som inte kommer att ge resultat, där troligen hundra procent skulle visa sig vara negativa. Att man tidigare inte haft ett enda fall borde vä kunnna övertyga dig.

    Det finns många andra sjukdomar som svenskar har större skäl att känna sig oroliga för och som man istället borde satsa mer på.
    Men här ligger det stora och som det verkar enda intresset av sjukdomar som kan komma från utlandsfödda. TBC brukar vara en favorit, trots att det efter alla års invandring knappast har drabbat någon svensk. Med några få undantag.
    När det stått att sjukdomen ökat har ökningen skett genom att en invandrare fortsätter att ha sjukdomen när den passerat Sveriges gräns och statistiken höjs.

    Och nu sätter jag punkt.

   • Troligen 100% kommer att vara negativa, med alla dessa ”flyktingar” från Afrika.
    Det är att ta lätt på det, men huvudsaken är ju att ni får ert.

    När det gäller TBC så har jag läst den var så gott som utrotad i Sverige innan er nya mångfald började slå sig ner i landet.
    Jo sätt du punkt bara.
    Det är väl lättast för dig.

 2. När skall SVT ge oss rätt INFORMATION ???
  Till exempel om MRSA, TBC och EBOLA ???

  När ska SVT å SR rapportera om dessa sjukdomars spridning i SVERIGE ???

 3. Svinpesten smittar inte människor. Nu tycks emellertid SVT vara rädda för att deras reportrar ska få svinpest i Ryssland vid fotbolls-VM och sprida det till Sverige. Dom tycks alltså anse att deras reportrar är svin. Det finns nog många Sverigevänner som delar denna uppfattning.

Kommentera