Stäng

Mohamad vill tillbaka till Syrien

INVANDRING. Mohamad Sahid Alali flydde till Sverige från krigets Syrien 2015 med sina två döttrar. Han bedömer nu situationen som säker i hemstaden Homs och vill återvända. Men han får ingen hjälp från myndigheterna.

– Jag vill lämna tillbaka det här! Jag vill åka tillbaka till Syrien, säger Mohamad Sahid Alali och sträcker fram sitt permanenta uppehållstillstånd. Ett dokument som skulle vara mycket åtråvärt för många, men Mohamad är alltså beredd att avstå det.

Men problemet är att han har inga pengar, inget jobb och inte får han någon hjälp att återvända av svenska myndigheter heller.

Mohamads berättelse om flykten är otumlande.

Hans fru var gravid, så döttrarna Jana och Defaf var de enda som kunde följa med när flykten inleddes 2012. Först fick de stanna i ett läger i Turkiet i två år och under den tiden fick Mohamad beskedet att hans fru var död.

Nu har han fått besked om att frun lever och att han har en son som är sex år i Syrien.

Mohamad gör bedömningen att det återigen blivit säkert att bo i Homs. Kriget är över där, säger han. Han vill därför återförena familjen i Syrien men har inga pengar, det kostar 15.000 kronor bara att skaffa tre syriska pass. Och flygbiljetterna kommer kosta ännu mer, dessutom är han redan skyldig pengar i Sverige.

Läs vidare på SVT…

-Pettersson undrar vad som är fel, lämna en gravid fru och bidragen som räcker till andra räcker inte till Mohamad, 5.000 per pass!!!, Här ligger än gravad hund…hjälp honom hem, det måste ses som en investering…

Och är det fred för Mohamad så måste det vara fred för många fler syrier.

10 reaktioner på “Mohamad vill tillbaka till Syrien

 1. Det är ju bara för honom att sköta sig och hitta ett jobb med lite för lite lön så blir han ju utvisad på ett bräde .
  Resan betald .

 2. Mohamad,
  har väl erhållit underhållsbidrag för sina 2 döttrar, bostadsbidrag, etableringsbidrag och äldreförsörjnings stöd av alla SVENSKA skattebetalare !!!

  Räcker det inte till ”alla” hans utgifter så vill jag påstå att han inte är kapabel att handha sin ekonomi !!!!

  1. Men jag hoppas att staten kan ta tillbaka det UPPEHÅLLSTILLSTÅND de tilldelat honom och hans döttrar !!

   I utbyte mot en flygresa tillbaka till Syrien (OBS ENKEL RESA) !!!

 3. Regering och nomenklaturan är naturligtvis ej benägna att sända hem någon eftersom de enligt vissa utredningar, förvisso hemliga, kommer att bli en lönande affär om si så där 4-5 generationer.

 4. Har han inte fått tillräckligt med hjälp, Sveriges skattebetalare har och ska inte ha någon skyldighet att betala återresor !

 5. Det är säkert en hel kennel begravd i den historien eller att den har många bottnar.
  För Sverige borde det vara en stor förtjänst att ta en engångskostnad på pass och biljetter hem i stället för livstids försörjning.

  1. Han har väl pengar ändå, de brukar ju åka på semester till sina hemländer. Så det är bara att åka och stanna kvar och bryta kontakten med Sverige. Vilken sjuk historia detta är!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: