Statsminister Åkesson – ingen omöjlighet


VALET 2018. Varför granskas inte Sverigedemokraternas partiledare som den potentiella regeringsbildare han är?, skriver Torbjörn Nilsson på Expressen, med adress till de andra politiska partierna. 

”Låt Jimmie Åkesson bli statsminister! Släpp fram sverigedemokrater att själva bilda regering, få ihop en ministerlista, statssekreterare, propositioner, hantera kriser, lågkonjunktur och kommunala budgethål! Om man nu som politisk motståndare tror på teorin att det skulle hejda den sverigedemokratiska tillväxten. Det är ett tankeexperiment, som sagt, men det har relevans”.

Sverigedemokraterna kommer efter höstens val att vara ett av tre stora, kanske det största partiet och att då låtsas som allt är som vanligt och surra om de vanliga blocken är löjligt.

Kristersson eller Löfven? Svaret kan bli Åkesson?

-Pettersson undrar varför inte Expressen behandlar Jimmie Åkesson som en statsministerkandidat? Det är inte lätt att vara statsminister, speciellt i en minoritetsregering, men alternativen till Jimmie är inte bättre…

Minns ni?

En neutral och opartisk löpsedel publicerad valdagen den 19 september 2010 som Anna Dahlberg låg bakom.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

 


36 responses to “Statsminister Åkesson – ingen omöjlighet

 • Lagro

  Jimmy Åkesson skulle bli den mest respekterade statsminister sedan Tage Erlanders dagar.
  Sverige skulle bli respekterad utomlands på ett helt annat sätt än vad som nu är fallet.
  Sedan har SD med Jimmy Åkesson en politik som är i tiden och det kommer fler och fler att inse.
  Nu har SD med J. Åkesson momentum för ökade framgångar därför är det endast att ge järnet och slå tillbaka mycket hårt mot angriparna, med konkreta bevis att de blir helt ställda.
  Angriparna har ingen chans att vinna en debatt med J. Åkesson och hans anhängare, alla spöken som de kommit med tidigare kan ses som förbrukade.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Spännande blir det. Lyckas sen Trump skapa fred på Koreahalvön lär han få fredspriset. Vem trodde det i så fall? Vem trodde på Brexit? Ingen bland dom sju andra partierna lär tro på Åkesson heller, men allt kan hända i denna förunderliga tid. Själv landar jag troligen i soffan pga konflikter med främst S. Deras attityd idag är inte sympatisk. Har man gjort fel ska man stå för det. Åkesson verkar ärlig och det kommer man långt på Lycka Till!

  Gilla

  • Lagro

   Det är inte Trump som kan skapa fred på Korea halvön utan det är Kina.
   Kinas mål är att få bort USA från regionen som stör och irriterar Kina i högsta grad.
   Om Nord och Syd Korea kan enas och få en fredsuppgörelse med garantier från Kina har USA ingenting där att göra.
   Eftersom Korea halvön är landtunga kommer Kina aldrig släppa den att USA får kontroll på något sätt där.
   Vid Korea kriget blev till att börja med Nord mycket hårt trängda av USA och dess allierade trupper, men så gick Kina in i kriget och körde tillbaka USA med dess allierade och någon fredsuppgörelse blev det aldrig.
   Det visar att nord Korea är mycket viktigt för Kina, och det är Kina som stödjer nord Korea.
   i syd Korea är de helt säkert mycket positiva till en fredsuppgörelse med nord Korea, som skulle göra att familjer släktingar kunde enas och nord Korea får en höjd levnadsstandard.
   Trump kommer helt säkert att försöka ta åt sig äran för allt positivt som kommer fram med samtalen mellan nord och syd.

   Gillad av 2 personer

   • Sisu

    Snarare stödde. Helt klart är att Kina tvingat N-K till förhandlingsbordet. Att sedan USA måste vara en del i uppgörelsen är självklart sedan man stött S-K sedan kriget. Det är också S-K önskan att inte bli ställda ensamma mot Kina i förhandlingarna som kommer i framtiden.

    Att som du nedvärdera USA är inte bara klumpigt utan snarare också okunnigt.

    Gilla

 • Sea Gull

  Uppvaknande,ansvarstagande och ett friskhetstecken!

  Gilla

 • Jag

  Är vi så fermenterade att vi inte vågar tro och hoppas på något annat?!?! Nu har vi (jag är 60-talist) haft detta s k ”politiska” styret sedan mitt första val ~ 1985 och det fungerar inte! Tyvärr! Sjuklövern med dessa SverigeFrånVända partier (ja, jag vet att mp, kd har dykt upp – ”skrämt” lilla Sverige med ”klimathotet mm” på senare tid). Men sjuklövern har satt oss, Svenskar, i denna hemska, SverigeFrånVända, situation! Vi importerar, massimporterar ”elände”.
  Jag är ABSOLUT villig att ge SD, en chans/en möjlighet/ett hopp att bryta – enligt AGE -> en chans att rätta till åtminstone 40 år med vanstyre! Vi räddar INTE upp 40-50-års vanstyre på 4 år men ge SD en chans för de hycklar INTE. Tack!

  Gilla

  • Jag

   Min Pappa smugglade under WWII, i Polen, min FarFar – satt i koncentrationsläger som ung, krigsför ung katolsk Man och min Mamma, är med på fotot när KRIGSBARN från Finland, gick över bron, med kossor. Jag har gjort 4 missioner (L112, L116, BA02 och JK07 – ni som kan våra beteckningar vet (Thoralf? 😉).
   Tack!

   Gilla

   • Jag

    Min Pappa lever ännu.. Han – Stanislaw – flydde från Polen 1948! 20 år gammal/ung!

    Gilla

  • Gus

   Håller med dig till fullo Jag !

   Gilla

  • Sleven

   Naturligtvis kommer jag att lägga min röst på SD och skulle bli jätteglad ifall det du säger blev verklighet men jag är pessimistisk.
   Vidriga personer styr landet och de är framröstade av till stor del minst lika vidriga väljare.

   Gilla

 • Valter

  Man ska inte flå björnen innan den är skjuten, sa gamle Bondeförbundets ledare angående sossarna. Nu är det partiet en vänster social efterapning av VP och S. Men det ser onekligen bra ut för SD, och förhoppningsvis är det än fler som vaknar till valet och räddar vårt land från den undergång som pågår och accelererar år för år. Sverige har bestått i snart tusen år, miljoner människor har dött för det här landet i otaliga krig, inte ska vi ge bort landet till en samling dårar som tror sig ha den enda rätta ”värdegrunden”.

  Gillad av 1 person

 • Sleven

  Åkesson kommer aldrig att bli statsminister i Sveariket, det har gått för långt.
  Finns alltför många svenskar vars solidaritet inte ligger hos deras egna rötter utan någon helt annanstans.

  Dessutom är maskineriet igång för full gas.
  På nyheterna ikväll, ett reportage om hur trakasserade och hotade individer med en viss religion är och hur deras bönehus ideligen blir utsatta för attentat och hur man får hotbrev etc.
  Hur ”minoriteterna” blir förföljda och orättvist behandlade i humanitära stormakten Sverige.

  Smart strategi och gissa ifall Svensson faller för det.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Frågan som lär ställas av talmannen efter valet bör först gå till ledaren av det största partiet. Det kan mycket väl bli SD och Jimmie Åkesson. Men sen ska det röstas vidare och jag har svårt att se JÅ få stöd av dom andra. Därmed lär det handla om Löfven eller Åkesson. Vem av dessa stödjer SD?

  Gilla

  • Tony

   Fast i så fall kommer dom andra partierna att decimera
   sig ännu mer och troligtvis att försvinna, tror att allt
   för många är genomtrötta på det skitsnack som
   Sju klövern kört och fortfarande kör om solidaritet
   mot lycksökare! ?

   Gilla

 • Fjodor

  Det kommer ta lång tid att få ordning på styret i Sverige även med SD i regerings-position. Alla departement och statliga verk är fulla med vänsteraktivister som kommer obstruera varenda beslut som fattas av en sådan regering.
  rötan sitter djupt.

  Gillad av 1 person

 • Nicklas

  Åkesson måste bli nästa statsminister. https://www.youtube.com/watch?v=-VYn6tBCFVQ

  Gilla

 • Grune

  Nu när SD blir det största partiet efter valet så har dom ett arbete med att återställa Sverige till det normala och det kommer att ta många år.
  Sverige är nu så nerkört i dyngan så SD kommer att få arbeta hårt för att få ordning på landet igen.
  Men jag vet hur det kommer att låta från 7-klöver håll.efter ett halvår.
  ” där ser ni SD klarade inte jobbet”.

  Gilla

 • Peter Kostin

  Den där mailade jag dig om i går, då svarade du

  Inte hos mig…
  https://petterssonsblogg.se/?s=blivande+statsminister&submit=Sök

  Gilla

 • Nick

  Hur svårt kan det vara. Kan en outbildad svetsare, kan alla.

  Bilda regering, få ihop en ministerlista, statssekreterare, propositioner, hantera kriser, lågkonjunktur och kommunala budgethål! Om man nu som politisk motståndare tror på teorin att det skulle hejda den sverigedemokratiska tillväxten. Det är ett tankeexperiment, som sagt, men det har relevans.

  Bilda en regering är nog inga bekymmer nu när SD kommit över barnsjukdomarna som Ny demokrati aldrig gjorde.

  Hitta ministrar, statssekreterare och skriva propositioner är nog inga svårigheter heller.

  Hantera kriser. När 90% procent av kriserna beror på ohejdad flykinginvandring är SD partiet som har just den förmågan.

  Lågkonjunktur. Global lågkonjunktur rår väl inte ens Vår Herre på, men som sagt, skära hårt i flyktingkostnaderna hjälper en bit på vägen. Skicka tillbaka kriminella och ljugande flyktingar kanske löser det hela, med tanke på vilka gigantiska kostnader det har medfört.

  Kommunala budgethål, som ovan.

  Om det är något parti som kan lösa Sveriges framtid är det SD.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Oavsett hur det går i valet i September så kommer garanterat de partier som är kvar från 7 klövern att gå ihop och bilda något som ska liknas vid en regering för att hålla SD utanför !
  Att detta missgynnar Sveriges bryr man sig inte ett dyft om, 7 klöverns politiker känner inget ansvar för landet för dem är det sanningen, SD och nu även partiet AFS som är den den värsta fienden.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Ska bli intressant att se vad en ev blivande statsministern J.Å och SD till skillnad mot 7 klövern kommer att vilja, våga och konkret göra annorlunda ute i den riktiga verkligheten !
  Som statsminister ska det levereras verkstad inte bara snackas.

  Gilla

  • Tony

   Ja varför skulle inte det fungera, det gör det ju i Polen,
   Ungern, Österrike, så varför inte i Sverige, visst kommer
   den skenheliga vänstern och utropa domedagsprofetior,
   men sämre än idag kan det knappast gå?

   Gilla

   • Kenth Andersson

    Allting går bara den rätta viljan finns att genomföra det man säger och lovar vilket ju inte politiker direkt är kända för att göra men J.Å och SD kanske är annorlunda och verkligen rensar upp i dagens svenska kriminella anarkisamhälle och återställer tryggheten i Folkhemmet om partiet får chansen ?
    Skulle tro att väljarna förväntar sig mycket av sitt räddande SD efter valet.

    Gilla

 • Bo Fomalsi

  Under nästa mandatperiod kommer Sverige att krascha totalt, på grund av en ansvarslös politik av först Alliansen och nu denna regeringen. Dessutom sitter det några dårar på Riksbanken, som blåst upp alla tillgångsvärden, vilket kommer att göra kraschen ännu djupare. Nej det är inte läge för Jimmie att bli statsminister, för då kommer hela etablissemanget att ge honom skulden för den uppkomna situationen.

  Gilla

 • gamgubben

  Opportunistblaskan ändrar kurs, snart är hela patrasket på samma väg. Om alla kommer ungefär samtidigt blir det inte möjligt för någon att erkänna hur fel de haft under alla dessa år. Passar den nya svenska människotypen vilka lever i Fjollträsk utmärkt bra.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ”De flesta älskar någon Sverigedemokrat”

  En mycket läsvärd och bra skriven krönika, av Paulina Neuding , på Dagens Samhälle.

  https://www.dagenssamhalle.se/kronika/de-flesta-alskar-nagon-sverigedemokrat-22599

  Gilla

 • Argus

  De kommer väl att göra som italienarna försökte med, sätta in Erik Åsbrink som statsminister? Han har det rätta sinne, rätt profil och rätt kontakter, kort sagt en globalist.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå nuvarande statsminister…….

  Stefan Löfven prickas för sjunde gången av konstitutionsutskottet – värste statsministern någonsin.

  https://nyheteridag.se/stefan-lofven-prickas-for-sjunde-gangen-av-konstitutionsutskottet-varste-statsministern-nagonsin/

  Gilla

 • tikamax

  Ja den 14 september kommer jag att UTROPA:
  Äääääääääääääääntligen STATSMINISTER ÅKESSON, VÄLKOMMEN!!!!!!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Vad är troligt att en ev blivande statsminister J.Å kommer att kunna uträtta och genomdriva i verkligheten ?
   Att vara i opposition och från talarstolen i riksdagen kritisera och lova är inte svårt men att själv ta ansvar för landet är inte lika enkelt men naturligtvis kommer SD att leverera verkstad och rädda Sverige om partiet får makten och möjligheten, det förväntar sig förmodligen SD:s väljarkår efter alla år i opposition.

   Gilla

   • Kardanaxel

    Förutsättningen för SD att få igenom sin politik är egen majoritet i riksdagen. Vägen dit är förvisso lång men inte oändlig. Även om SD blir största parti i kommande val (men inte får över 50% av rösterna), så kommer övriga kvarvarande riksdagspartier att
    1) inte släppa fram JÅ som statsminister
    eller
    2) släppa fram JÅ som statsminister men inte släppa igenom något förslag från SD. I detta läge skulle jag råda JÅ att fortsätta i opposition och bida sin tid.
    Kort sagt; Palmes uttalande, när han förlorade makten till borgarna, att S skulle göra deras regeringstid till ett helvete består fortfarande – fast nu med hela 7-klövern mot SD.

    Gilla

   • Tony

    Men väljarna lägger märke till om dom andra partierna
    fortsätter att jävlas, då kommer dessa partier att utradera sig själva.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: