Flip-flop politik


MEDIA. USA:s president Donald Trump får enormt mycket kritik för att han ändrar sig så ofta. Speciellt från SVT men även från majoriteten av andra svenska medier. Möjligen har de delvis rätt, även om jag är övertygad om att den svenska journalistkåren vinklar och ljuger så det står härliga till, även när Trump genomför sina vallöften. 

Men, men, vi har en flip-flop politiker på hemmaplan som är betydligt värre än Trump:

Innan valet 2014 lovade Stefan Löfven att inte höja drivmedelsskatten – nu har regeringen höjt drivmedelsskatten fyra gånger och automatiserat höjningarna med indexreglering.

Inför valet gav Stefan Löfven också ett tydligt löfte om att inga ”vanliga löntagare” skulle få höjd skatt. Nu har skatterna höjts med över 40 miljarder och de flesta som drabbas är ”vanliga löntagare”

I december 2014 utlyste statsminister Löfven ett extra val. Några veckor senare ångrade han sig.

I september 2015 lovade statsminister Löfven ”mitt Europa bygger inga murar”

I november 2015  stängde Löfven gränsen.

Under 2017 beviljades 135.459 uppehållstillstånd trots stängd gräns.

Det måste vara ordning och reda i migrationspolitiken, de som fått avslag ska lämna landet var ännu ett av statsministerns löften.

Sedan beviljades 9.000 ljugande unga män som fått avslag och saknar asylskäl uppehållstillstånd av Löfvens regeringen…

…och det är det lilla. Donald Trump är som en stadig urbergsgrund i jämförelse.

-Pettersson menar att statsminister Löfvens politik påminner om en bilresa i spöregn, där torkarna far fram och tillbaka, flip-flop, flip-flop, flip-flop…

…men tycker ni dagens politik är bra så röstar ni naturligtvis på  och Löfven i höst!


9 responses to “Flip-flop politik

 • Argus

  Tre saker Pettersson, vi kan inte bedöma Trump med samma mall som politiker då han är affärsman. Vi ska också hålla oss lugna med hans utspel då det många gånger rör sig om förhandlingsutspel. Sedan är han prestigelös i det avseendet att om det visar sig att han hade fel ändrar han sig. Vilken politiker gör det? Att han sedan har problem med kongressen berör på att alla republikaner inte är republikaner utan nyliberaler vilket är något helt annat.

  Gilla

 • Björn

  Jag lyssnade på lokalradion här tidigare och i sann SR/SVT-anda gjorde man sig som vanligt lustig över Donald Trump. Kim Jong Un skojades det inget om. Inte ett negativt ord om denne diktator. Undrar vem som har det bäst – folket i USA under ledning av Trump eller folket i Nordkorea under ledning av Kim Jong Un? Och ja – jag vet att många i USA precis som i många andra länder har det minst sagt kämpigt men inte som i den totalitära staten Nordkorea. Kan man inte skicka Trumphataren Carina Bergfeldt som korrespondent till Nordkorea på livstid?

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå velande och käbblande statsmän……….

  Glöm inte att den socialdemokratiske statsministern även utlyste extraval, till den 22 mars 2015. Som han sedan avblåste.

  Gilla

 • hllviken

  II

  Gilla

 • hllviken

  Sverige har EU-rekord i utdelade medborgarskap

  Gilla

 • Mike E

  Donald Trump får enormt mycket kritik från MSM oavsett vad han gör.
  Som de säger i USA:
  Om Trump kommit på en kur som botade all cancer så hade de kritiserat honom för att han inte gjorde det tidigare eller att det tog så lång tid.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: