Tystnaden bekräftar katastrofen med asylinvandringen


INVANDRING. Kostnaderna förenade med flyktinginvandringen är ingen het potatis inom vetenskapen. Tvärtom är det korrekt att påstå att det råder vetenskaplig konsensus om att flyktinginvandringen med rådande sysselsättningsgrad bland flyktingar är en kostnad för de offentliga finanserna, konstaterar Mats Hammarstedt, professor i nationalekonomi i Dagens Samhälle, till och med de flesta medier håller med. 

Ändå valde SVT att sprida desinformation. De talar aldrig om att Joakim Ruists rapport är utgiven för finansdepartementets expertgrupp, att den är vetenskapligt granskad, att den bygger på studier Ruist publicerat i internationella forskartidskrifter eller att det råder expertkonsensus om metoden.

SVT tog in Sandro Scocco som torped, en privatperson utan forskarutbildning som tidigare diskrediterat sig med oseriösa påståenden om invandring. SVT utmålar Scocco som en objektiv forskarexpert och döljer för tittarna att är verksam på en socialistisk tankesmedja finansierad av arbetarrörelsen.

SVT hävdar: ”Men rapporten har fått en hel del kritik idag ska vi också säga, bland annat från ekonomen Sandro Scocco”

Det är inte sant, den enda som kritiserat är just Scocco. Det korrekta är att inga forskare har kritiserat rapporten. Ruist påpekade att Scoccos irrelevanta sidospår inte utgör kritik mot hans kalkyler. Svaret accepterade dock inte av SVT, kanske då SVT inte förstår metodfrågorna deras journalister har så starka åsikter om. Här är Scoccos kalkonkackel: “Hur uppstår det här minuset? Alla tror jag har en föreställning i Sverige att det uppstår på kostnadssidan, det är en massa kostnader för SFI och så vidare och så vidare. Det gör det inte utan det här uppstår på – vad heter det- intäktssidan hos staten. Det är inkomsterna ifrån flyktingar som är låga. Och det beror helt enkelt på att de här flyktingarna är väldigt överrepresenterade i låglöneyrken”, skriver Tino Sanandaji.

Ruists rapport är den tionde forskarstudien som bekräftar en nettokostnad för asylinvandringen. Invandring var en vinst fram till slutet av 1970-talet, men inga forskningsstudier visar vinst sen dess:

Ekberg (1995) Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi
Ekberg (1999) Journal of Population Economics
Gustafsson och Österberg (2001) Population Economics
Storesletten (2003) The Scandinavian Journal of Economics
Ekberg (2009) Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi
Ekberg (2011) European Journal of Population
Ruist (2015) Population and Development Review
Flood och Ruist (2015) SOU 2015:95 Långtidsutredningen
Aldén och Hammarstedt (2016) Finanspolitiska Rådet
Ruist (2018) Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi

Sedan SD kom in i riksdagen år 2010 har SVT, SR med flera tävlat om att vilseleda allmänheten om forskningsläget genom att föra fram låtsasexperter med pseudovetenskapliga ”rapporter” som ej genomgått vetenskaplig granskning.

Forskningsläget passar inte journalistkårens värdegrund, därför har de utnyttjat sin kontroll över public service för att ljuga svenska folket i ansiktet. Det handlar om utstuderad propaganda, inte hederliga misstag. Både SR och SVT bad Ruist debattera mot pajas Sandro Scocco i stället för riktiga forskare. När Ruist sa att han i så fall inte skulle delta lurade både SR och SVT honom i ett bakhåll genom att i stället ta in Scocco som expert. Slump, frågar Tino Sanandaji.

En veckas tystnad med Ruist, skriver Smålandsposten. Det är ganska viktiga frågor att ha svar på i det som kommit att bli Europas mesta invandrarland. Speciellt som ämnet med största sannolikhet kommer vara i centrum för debatten i valrörelsen.

Tystnaden kring Joakim Ruists rapport är ett starkt tecken på att något inte stämmer, hade Ruist haft fel hade han blivit nedtryckt i skorna av varenda vänsterjournalist i landet och de är många, nu tyder tystnaden på att problemen är de motsatta. Kostnaderna är ännu högre.

Forskningsresultat som är för politiskt besvärliga negligeras, hur angelägna och centrala för samhällslivet de än är.

”Det är synd att 99 % odugliga journalisterna skall fördärva förtroendet för en hel yrkeskår” Okänd

Minns ni Sandvikenrapporten och har ni hört någon be om ursäkt?

Har ni sett facit?


23 responses to “Tystnaden bekräftar katastrofen med asylinvandringen

 • Dikt till Tomten och alla som hjälper honom – God Jul & Gott Nytt År | Vetenskapliga partiet

  […] på loftet, jag vet att ni finns, också i hjärtat på så många kvinns, också för barn som drömmer om prylar, men också hos dem som skojar och […]

  Gilla

 • Nicklas

  PK-Sverige är i dödsryckningar. Underbart att få bevittna hur deras fasader rämnar. Skulle bli förvånad om SD får mindre än 40% av rösterna.

  Gilla

 • Realist

  Skrämmande att lyssna på SVT´s ”reporter/UTFRÅGARE” att de gör sådana tydliga ”ställningstagande” frågor !!!
  Sedan denna totala bristande respekt för Ruist, som är en GODKÄND forskare av Sveriges Riksdag & Regering (expert på finansdep.) !!!

  Skulle vilja ställa frågan till SVT.

  ÅÅÅÅ vad tänkte Ni nu ???

  Ganska tydlig brist på OFFENTLIGHET, OPARTISKHET och vanligt hederligt SUNT FÖRNUFT !!!

  Gilla

 • Macke

  Nu skall det även betalas för 9.000 ”baarn som kommer att kosta pengar.
  Är vuxna men som skall ändock sättas i skolbänken med att gå i skolan med andra gymnasieungdomar.

  De som röstade för inom alliansen var:
  L 3 st.
  KD 3 st.

  Omröstning i sakfrågan

  Parti Ja Nej Avstående Frånvarande
  S 96 0 0 17
  M 0 70 1 3
  SD 0 38 0 4
  MP 24 0 0 1
  C 21 0 1 0
  V 19 0 0 2
  L 3 12 0 4
  KD 3 11 0 2
  – 0 3 0 5
  Totalt 166 134 1 48

  Hon gick bl.a. emot partiledningen.
  Ohlsson, Birgitta L Ja – sakfrågan – Stockholms kommun

  Klickar man nere på ”Visa ledamöternas röster” ser man hur var och en röstade.
  https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/arende/betankande/extra-andringsbudget-for-2018—ny-mojlighet-till_H501FiU49

  Gilla

  • Nisse i hökarängen

   Och dessa som nu får stanna kommer då givetvis bara ha studiebidrag som en sann svensk ungdom. Och när dom inte klarar av rätt antal poäng kommer stödet att frysa inne?
   Eller blir det som vanligt att 25 år gamla går på skolan som man bara får vara 19 år på, med skyhöga bidrag och inget krav att klara av studierna.

   Men det är lugnt, på med skyddsväst och hjälm när du skall till Barkaby handelsplats för att handla så staten får in alla dina pengar som sedan slussas ut till någon annan. Är det inte skönt att vara Svensk

   Gilla

  • Vadan och varthän?

   Glöm inte Örnebjär (L) som tårögd vädjar för att hennes 16 åriga flicka skall få fortsätta att pippa sin Hazar!

   Gilla

   • Macke

    Både Örnebjär, Christina från Örebro samt
    Lundström, Nina (L) Stockholms kommun röstade för.
    De båda med Birgitta Ohlsson blev nog en utekväll på Spy Bar.

    Gilla

 • ossie

  Vad taskiga SVT är mot Sossarna. Släppa fram Veronica Palm som representant för Sosseriet. Rena stödet till SD. Detta stolpskott vill ju att man ska köra samma politik rätt ned i botten.

  Gilla

  • Macke

   Sossarna har insett att det osar katt..
   Det så dags nu med att vakna.

   Så här Twittrade hon ut efter TV sändningen.

   ”Veronica Palm‏ @veronicapalm · 2 timför 2 timmar sedan ”

   ”Sa i morse typ:
   De är allvarligt, men går att vända.
   För det krävs att helt släppa den uppenbart misslyckade strategien. Och istället hålla fast vid den omriktning partiledningen nu gjort till att prata om det som rör människors vardag: trygga jobb och en välfärd att lita på.”

   Gilla

  • Bosse

   Så fort hon öppnar käften så får SD 5000 nya väljare direkt.

   Gilla

 • hllviken

  🙂 🙂 🙂

  Tino: ”Vad exakt är Scocco chef över? Arenas kaffekokare?”

  Gilla

 • Benny

  SVT desinformerar om allt, invandringen, klimatet, Ryssland, Ungern m.m. dvs precis som all media som styrs av politiker. Politikerna har även via presstöd skaffat sig inflytande över pressen och dödsstöten för fria media var väl när bankirmaffian köpte upp aktiemajoritetten i 90% av media i västvärlden. Efter det har vi matats med lögner och propaganda i massor. Som tur är börjar folk inse detta även om läget ser hopplöst ut för närvarande.

  Gilla

  • Nisse i hökarängen

   Man får nästan känslan av att reportern på SVT är den som slänger ut plasten i medelhavet för att få sina bilder.

   Men får vi inte skylla oss själva, för på 80 talet hade vi glasflaskor och stålburkar som försvann på några år i naturen. Så istället för att börja med en skatt för tops och sugrör, kanske vi skulle återgå till kretsloppet, Vi har valt att ha plastflaskor som bryts ner på 500 år, och gud vet hur länge aluminiumburken ligger i naturen. Men självklar är det plastkassen som är problemet idag för i den stoppar du ju inte ner plastflaskan med schampo, inplastade köttbiten, inplastade gurkan och min favorit, dubbelt inplastade grönsaker.

   Gilla

 • Lennart.

  Det ser ut som SD dubblar sina siffror igen.

  Gillad av 1 person

 • Jack

  Vår statsminister står TV och ljuger oss taktik ansiktet. Det är hög tid för honom att avgå.

  Gilla

 • Lagro

  Det som många inte vill förstå är att asyl och anhörighetsinvandringen varit och är en röstimport.
  Verkställande Utskottet såg en möjlighet att kunna behålla den politiska makten med att importera röster och kalla det för asyl och anhörighetsinvandring.
  Att svenska folket har drabbats ser de inga problem med många röstar hur som helst på socialdemokraterna och med asyl och anhörighetsinvandringen går de rösterna till socialdemokraterna.
  Det är endast att kolla statistiken i de asyltäta områden röstar de till 90% på socialdemokraterna V eller MP, som är för asylinvandringen.
  Gamla socialdemokratiska områden är det inte stort bortfall av röster från svenskar, därför de traditionsröstar, som också går i arv.

  Gilla

 • Hanna

  Även om det är allmänt accepterat att flyktinginvandringen hit kostar miljarder varje år och aldrig blir lönsam på sikt, driver extremvänster och ”nya svenskar” på för att den ska fortsätta som tidigare- Vi ska kämpa mot ”mörka krafter”(= våra egna barns framtid??), stå upp för humanismen, allas lika värde… osv. De struntar högaktningsfullt i att majoriteten svenskar säger att det räcker nu!

  Gilla

  • Lokalinvånare

   Och allt jävla snickesnack om att ”vi behöver dem” – Nej, Sveriges utveckling är – och skall inte vara -beroende av andra länders misär…

   Med den logiken så ska vi alltså vara glada att det finns fattigdom och krig!?

   Gilla

 • Mässkalle

  Nu är det slut på PK-ismens mörkläggning. Man kan inte längre vara vara god och snäll, när man förstår att kostnaden för 9000 unga afghaner som inte är barn och till 98 % är män räcker till skolutbildning och mat för hundratusentals flickor och pojkar i Afganistan.
  Nåja, såvida man inte röstade ja igår.
  Glöm inte dagen efter Nationaldagen när du röstar den 9e september.

  Gilla

 • Tony

  Vid ett eventuellt regimskifte måste dom göra något åt
  Desinformationscentralen SVT/SR? Det går inte att på
  ett Public serviceföretag ha medarbetare som kör egna
  agendor utifrån sina illröda åsikter. Vad deras åsikter
  består av har inte allmänheten med att göra,SVT/SR s
  uppgifter är att förmedla korrekt information till lyssnarna
  om inte dessa så kallade journalister begriper detta
  så ska dom sparkas, men man ska nog börja med att ta itu
  med ledargarnityret Hanna Stjerne/Jan Helin, dessa
  kör ett helt enkelt oförskämt åsikts monopol där bara
  vänsteråsikter kommer till tals.

  Ett utmärkt exempel fick vi när en aningslös reporter
  frågar i samband med att Sossarna minskar och SD
  ökar ”Vad ska man göra för att stoppa att SD ökar” ?

  Sen är det ytterligare en oförskämdhet att man kallar
  sig oberoende, opolitisk?Däremot är dom opålitliga.
  men det är ju en helt annan sak

  Snacka om Hjärnsläpp!

  Gilla

 • Lokalinvånare

  Ruist om flyktinginvandringen till SVT – ”Vi har den inte av ekonomiska skäl, vi har den av humanitära”

  Kan inte bli tydligare än så, ändå gick inte poletten ner hos SVT om varför vi behöver veta vad det kostar. Detvär en utgift och då måste vi göra en budget för vad vi klarar. Och varför det är så viktigt att hjälpa så många som möjligt på mestkostnadseffektiva sätt – dvs på plats i närområden – INTE på svindyra asylboenden i en annan världsdel som de svagaste och mest utsatta inte har en chans att ta sig till.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Just nu sitter sossen V. Palm i SVT:s Morgon studio och nästan tårögt slickar såren och beklagar S nuvarande opinionsläge !
  Beklämmande och patetiskt höra denna föredetting tala, varför är hon idag någon slags taleskvinna för S ?

  Gilla

  • Bosse

   Ja och hon är som andra sossar totalt verklighetsfrånvarande.Vi ska inte prata om det som är den största orsaken till att Sverige går på knäna.Även om som hon säger att dom ska istället prata om vården,skolan,tryggheten så är den kopplad till invandringen.Oavsett vilken fråga man tar upp som har problem så är den kopplad till invandringen.Alla Sveriges problem har koppling till invandringen.Man kan inte lämna den frågan olöst därför att då kan du inte lösa något annat.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: