Ivar Arlander döms för mord med ett jaktgevär


BROTTSLIGHET. Med ett jaktgevär dödade Ivar Alander, 20, en 46-årig man. Sedan lastade han kroppen i bakluckan på en BMW och åkte och handlade på Coop. Nu dömer tingsrätten honom för mord. Straffet: Fängelse i tolv och ett halvt år.

Det var i början av mars som en 46-årig man från Piteå anmäldes försvunnen när han inte dök upp på sitt jobb. Samma kväll hittade polisen honom – död i bakluckan på sin egen BMW.

En överföring om 200 000 kronor från den döde mannens konto fick polisen att rikta misstankarna mot pengarnas mottagare: 20-årige Ivar Alander.

På fredagen meddelade Luleå tingsrätt fällande dom.

Ivar Alander döms till tolv år och sex månaders fängelse för mord.

Enligt utredningen hade Alander legat i bakhåll med ett jaktgevär för att sedan öppna eld. Skottet träffade 46-åringen i huvudet.

Efteråt lastade skytten in den döda kroppen i mordoffrets egen bil och åkte bland annat och handlade.

Läs mer på Expressen…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


18 responses to “Ivar Arlander döms för mord med ett jaktgevär

 • Tony

  En Neger som heter Ivar?

  Gilla

 • age

  Olika människoraser?

  => Det finns inte enligt beslut efter WW2.
  => Dock finns: Rashat, rasförtryck, kränkning av ras m.m. ???

  Gilla

 • Lena

  Det fungerar bara inte att blanda olika folkgrupper. Någon grupp är alltid mer aggressiv, varning för obehagligt språkbruk och ingen god uppfostran, hon gör detta framför sin dotter, suck.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Att mista ett barn på Drottninggatan är tydligen värt 60 000 svenska kronor. Jag undrar hur mycket ett dygn fångvård av gärningsmannen kostar. Vår statsminister tjänar bergis det dubbla i månaden, rimligt? Vilken jävla dåre som helst kostar mellan 5-10 tusen om dygnet, och behöver inte nödvändigtvis vara bakom lås och bom. Rimligt? Det egna barnet, sönderslitet, trasigt, en köttmassa. Sextio tusen svenska kronor? Är det rimlig signalpolitik om man väljer att pissa på dagens lagstiftning, har inget ändrats under vägen? Fiender till Sverige, jag avskyr er alla!

  Gilla

 • Utvandrad

  Nu tar de till och med våra svenska etniska namn.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Frankt och öppenhjärtigt tillkännagives härmed åter undertecknad ungkarls fasta och välgrundade övertygelse att lagens strängaste påföljd i form av dödsstraff bör och skall återinföras – en allmänmänsklig och rationell tankegång, vilken på allvar kan börja diskuteras i anslutning till det ökande intresset för det sunda framtidsbegreppet SWEXIT och nationalstaternas återupprättelse.

  Att upprätthålla säkerheten och skydda allmänheten från de tyngst kriminellt belastade och icke återanpassningsbara förbrytarna, är en civilisatorisk och icke minst kristen plikt,vilken i förlängningen är omöjlig att bortse från – motståndarnas förvekligade argumentation till trots.

  Anders Gustaf Dahlman, 1848-1920, var Sveriges senaste riksskarprättare. Låt oss hoppas att han inte var den siste.
  Anno 1921 avskaffades dödsstraffet i fredstid och kvinnlig rösträtt introducerades. Mig synes som att det var ett olycksaligt år i Sveas historia.
  Andreas.

  Gilla

  • Mia

   Du bor i ett civiliserat land i en likaså civiliserad världsdel där dödsstraffet är helt borttaget och man har slutat avliva människor i statens namn.
   Hur kan du då sitta där och önska dödsstraffet tillbaka och samtidigt kalla dig kristen, och ändå värre påstå att det är en kristen plikt.

   Jag tror inte vår Herre håller med dig.

   Gilla

   • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Svarsreplik adresserad signaturen Mia:

    Den civilisation du hänvisar till kommer inom en inte alltför avlägsen framtid vara ett minne blott om inga radikala motåtgärder vidtages för att stoppa den råa och allestädes närvarande våldsbrottslighet som hotar det ordnade samhället och successivt ersätter allmänt tillämpade och iakttagna sociala koder och regelverk med anarkistisk rätts- och laglöshet.

    För den rationellt tänkande anhängaren av sund samhällsordning är det ett välkänt faktum att de mest förhärdade våldsbrottslingarna saknar allt vad vi förknippar med mänskliga egenskaper som empati och impulskontroll.
    Dessa psykopater motsvarar en gigantisk belastning inom systemet och utgör en fara för alla de kommer i kontakt med.

    Att skydda medborgarna och upprätthålla rikets säkerhet är rättsstatens högsta prioritet och vad som utmärker densamma – inte att riskera oskyldiga människoliv genom att låta bestialiska och icke återanpassningsbara rovdjur löpa amok bland befolkningen, eller att ödsla skattebetalarnas pengar genom de enorma kostnader den fängsliga förvaringen betingar.

    Abolitionisternas förvekligade argumentering mot dödsstraffet företräder en klen tröst för brottsoffrens anhöriga, då ingen upprättelse finns att få och ingen proportionerlig rättvisa skipas.
    Respektlösheten mot de arma själar som fallit i mördarnas spår är en annan detalj att erinra om.

    Att sedan statens ultimata vedergällning inte har någon egentlig prohibitiv funktion att fylla är av underordnad betydelse, då normalbefolkningens trygghet kommer i första rummet och där våra gator och torg rensats från de tyngst belastade kriminalgalningarna.

    Det är en snabb och säker exekutionsförrättning medelst hängning efter vederbörlig utredning och laga domslut undertecknad förordar.
    Medeltida tortyrkammarfantasier hör inte hemma i vår upplysta och förmodat humanitära tidsepok.
    Andreas.

    Gilla

   • Mia

    Att vara mot dödsstraff betyder inte att man ser lätt på brott, särskilt inte mord.
    Men jag kan inte tänka mig något värre än att man skulle börja bygga dödsceller i vårt land, det tillhör inte vår tid, något som vi för länge sedan lämnat bakom oss.

    Du talar om kostnader men tänker tydligen inte på hur dödsdömda i USA kan få sitta i decennier och vänta på sitt straff, samtidigt som den tiden blir dyrare än för ”vanliga” fångar med advokater och allt som behöver göras inom rättsväsendet.
    Trots det har det genom årens lopp visat sig att helt oskyldiga har avrättats. Av någon som de anhöriga inte kan kräva vedergällning mot, något som verkar vara viktigt för dödsstraffanhängare.

    Jag vet inte vad som låg bakom mordet förutom att bägge var homosexuella och hade haft ett förhållande.

    Ja, vi har olika åsikter om detta och jag fortsätter vara starkt emot och du för som det får lov att vara i en demokrati.

    Gilla

   • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Avseende den tidsödande och kostnadskrävande förvaringen av dödsdömda fångar kan tilläggas att den ineffektiva processen från domslut till straffets verkställande, är ett oskick som endast tyder på omfattande organisatoriska och administrativa brister inom det amerikanska systemet och som därför ur ekonomiskt hänseende framstår som kontraproduktivt.

    De komplicerade rutinerna avseende utdragna förhandlingar och överklaganden måste ses över och effektiviseras om man skall kunna expediera dessa domar utan onödiga dröjsmål – för såväl den dömde delinkventens som statens bästa.
    Andreas.

    Gilla

 • Snorre

  Att den mördade inte var någon trevlig typ förstår man om man läser tråden om detta på flashback. Pedofil med försmak för små pojkar som det verkar. Och mördaren hade stora spelskulder. https://www.flashback.org/t2922307

  Gilla

 • Mm

  Nej, kanske, kanske inte. Alla kan ta sig nya namn med den nya tillrättalagda ”namn ändringslagen” sedan något/några år.

  Gilla

 • ruben

  Det var en kallhamrad typ. Hur är det möjligt att han klarar sig undan med endast 12,5 års fängelse? Det verkar inte rimligt, att vapenstölden, mordet, åka och handla i den mördades bil med den mördades kropp i bakluckan och dessutom genomföra en penningstöld på offrets internet bank. Skall inte det ge livstid?

  Gilla

 • Janne

  Ännu en importerad mördare!

  Gilla

 • Lena

  Namnet stämmer inte med fotot, är han adopterad ?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: