Håll tummarna för SD och för Sverige

INSÄNDARE. Äntligen!! Enligt SVT/Novus undersökning har SD blivit det näst största partiet och Socialdemokraterna tappat ytterligare 3 procent på bara några få veckor. I och för sig är det inte konstigt. Snarare kan man undra varför tar det så lång tid för väljarna att inse verkligheten.

Val handlar om förtroende. Politiker lovar guld och gröna skogar och fläskar på med nya löften allt eftersom valdagen närmar sig. Väljare röstar på partier som de finner förtroende för. För varje mätning tappar Socialdemokraterna röster och SD vinner nya. Det säger sig självt att allt färre har slutat att lita på Löfven & Co.  

Kan man äta upp kakan och ha den kvar? Egentligen inte. Bara Socialdemokraterna tror att de kan, eller åtminstone försöker. Att å ena sidan lova en åtstramning i flyktingpolitiken och å andra  låta 9000 afghaner utan asylskäl stanna kvar i landet trots en hård kritik från såväl KU som alla sunda jurister är ett exempel på detta. Vallöften som Socialdemokraterna hade för fyra år sedan har de inte heller införlivat. Löften var generösa men resultatet desto magrare.

Likadant har det gått för Moderaterna och de andra partierna. Vallöften och verkligheten har gått brett isär. Eftersom det finns knappast någon längre som har kunnat undgå detta låter jag bli att ta upp fler exempel.

Således dryga 20% av väljare litar inte längre på vare sig de rödgröna eller alliansen och med all rätt. Just nu finns det bara SD som har hittills inte gjort bort sig när det gäller trovärdighet. Allt fler väljare börjar inse detta och jag hoppas att betydligt fler kommer fram till samma slutsats. De har fortfarande 3 månader på sig.

Politiker skall framför allt måna om sitt eget land och dess invånare istället för att tycka synd om stackare från alla möjliga kontinenter och slösa bort skattepengar på dem. Detta insåg amerikaner när de valde Trump och svenskar allt eftersom börjar komma fram till samma insikt. Det hjälpte inte att medierna har svartmålat såväl Trump som SD och Åkesson och överöst läsarna med snyftartiklar. Väljare har tröttnat på vänstervridna journalisters propaganda och bedömer verkligheten som den är.

Hur kan fortfarande närmre 70 procent av väljare fortfarande tro att de rödgröna eller alliansen skulle leva upp till sina löften är för mig obegripligt. Men, men…. det är fortfarande 3 månader kvar till valet så låt oss hålla tummarna för att SD och Jimmie Åkesson skall få en chans att visa vad de står för-  Först då, förhoppningsvis, blir vi av med alla ”no go” områden, alla som har avvisats skall lämna landet, skattepengarna kommer att användas exempelvis för att höja pensioner istället för att slösas på afghaner utan asylskäl, personer utan att ha rätt att vara kvar skall utvisas, tiggare skall åka tillbaka till sina hemländer, eleverna skall kunna ha flaggor på skolavslutningen, muslimska förskoleflickor skall inte påtvingas hijab, vi skall slippa höra böneutropen från moskéerna och vi skall känna oss hemma igen.

Mårtensson

13 thoughts on “Håll tummarna för SD och för Sverige

 1. Korken är ur. Folk börjar prata allt mer öppet om att välja SD. Detta i sin tur genererar ett flöde efterföljare som inte tar ett steg utan att någon går före. Men heller inte stannar på ett sjunkande skepp (S) till siste man. De vill alltid vara ”in the safe zone”.Det är en ohyggligt stor väljarskara som alla partier vill ha pga mängden och orörligheten. De kommer nu att söka sig till den nya säkra zonen. Den som levererar vad folk verkligen vill ha blir vald.

 2. Sanningen är att Sjöström följt vad hans uppdragsgivare har begärt. Låga SD-siffror, höga av motståndarna. För att inte bli avslöjad med byxorna nere har Sjöström blivit tvungen att frångå vad han blev tillsagd att göra.

 3. Om man ser på detta problem mer realistiskt så är det på detta vis.
  De rödgröna består av flera partier som har olika lösningar på samma frågor och kommer inte överens om hur dom skall lösas och därför blir dom heller inte lösta. samma sak gäller för alliansen.
  SD är ett parti som har en lösning på problemet och behöver inte kompromissa med något annat parti och därför kommer dom att lösa problemen.
  Jag är övertygad om att SD kommer att vinna detta val med mellan 25 och 30% röster.

  • Jo en fråga är dårarna överens om, och det är att ingen
   av dem ska samarbeta eller ens tala med SD.

   Så jobbar folk och Väljarföraktare!

 4. Ännu mer tummar upp blir det för J.Å och SD om och när partiets hittills teoretiska vallöften blir verklighet för så blir det väl om SD som näst största eller största parti efter valet får politiskt inflytande ?
  Skulle tro att SD:s väljarkår nu förväntar sig riktig verkstad från SD:s sida.

 5. Låt oss vara realister……en röst på AfS i detta läge är en bortkastad röst.Dom kommer mest troligt inte i detta läge klara 4 % spärren.
  Låt oss nu i detta val stå enade och rösta på SD. På lite längre sikt…..kanske om t.ex 4 år kan en röst på AfS vara berättigad.

  • Inget parti kommer in i riksdagen utan röster, var hade SD befunnit sig idag om inte partiet fått några röster ?
   Varför se AFS som en konkurrent till SD, AFS är med sitt tuffa partiprogram ett bra komplement till SD i riksdagen detta parti behövs precis som SD för att skapa en nyordning i svensk politik, 7 klövern ska lära sig veta hut och inse att det nu är slut på förräderiet mot Folkhemmet.

 6. Det är bra att Sverige demokraterna blir större.
  Men ska vi återta Sverige till svenskarna måste Alternativ för Sverige komma in i riksdagen.
  AfS är det enda parti som kräver återvamdrimg och ett stopp för befolkningsutbytet.
  Allt annat kommer i andra hand om vi ska rädda Sverige från total kollaps.
  Rösta på AfS.

Kommentera