Sandor om nationaldagen


INSÄNDARE. Precis som på alla andra dagar så tog jag även på den svenska nationaldagen en promenad med hunden i kvarteret där jag bor i Malmö.

På många villatomter så hade folk dagen till ära hissat den svenska flaggan på sina flaggstänger för att fira den svenska nationaldagen. Dom svenska färgerna fladdrade i topp i den stilla vinden och när jag såg det så tänkte jag att egentligen så skulle flaggan bara ha hissats upp halvvägs, precis som när någon har dött och man vill hedra den avlidne.

För egentligen så finns det inte mycket att fira i Sverige på nationaldagen. I stället för att fira så borde det egentligen utlysas en nationell sorgedag. En sorgedag över ett land som en gång för inte så länge sedan var ett av dom bästa länder, kanske det bästa, som fanns på denna planet men som numera av makthavarna och av 87 % av väljarkåren förvandlats till ett mångkulturellt inferno där allehanda våldsyttringar med allt från mord, våldtäkter, skjutningar, rån, anlagda bränder, upplopp, sprängningar mm hör vardagen till.

Villakvarteret där jag bor i Malmö ligger numera granne med ett s k ”utsatt” bostadsområde därifrån man om man har tur, vilket jag hade en kväll för ca två år sedan, kan höra maskingevärssalvor och där polissirener ofta hörs och där polishelikopter är lika frekvent uppe i luften som måsfåglar.

Min egen gata slutar med en vändzon som med jämna mellanrum förvandlas till en sopstation av s.k. nysvenskar. Nu senast för en vecka sedan så låg där en säng och fyra dubbdäck på fälg kastade och för några dagar sedan så hade någon eldat upp sängen så att bara metallresterna återstod.

Detta är bara ett litet exempel i det stora förfallet som numera tydligen pågår i hela landet tack vare inflödet av folk från dom lägst stående kulturerna som finns på vår planet.

Så enligt min mening så finns det inget att fira på den s k svenska nationaldagen. Såvida man inte tillhör gruppen s.k. nyanlända, för då har man all anledning att fira.

En till som firade var riksdagskräket Roland Utbult, kristdemokrat, som i måndags i riksdagens talarstol sjöng lovsången ”Barn av saligheten” till ära för alla ”ensamkommande barn” och dom svenskar som hjälpt till så att ytterligare 9000 av denna lilla barnaskara nu skall få stanna och berika vårt land.

Riksdagskräket tillkännagav innan han började sjunga att han tänkte rösta emot sitt parti och lägga sin röst på att dessa förvuxna åldersbedragare skall kunna få stanna även i fortsättningen.

En bit längre bort satt bl a miljöpartisten Maria Ferm och njöt av sången samtidigt som hon filmade. Nu får man väl hoppas att både hon och den sjungande kristdemokraten åker ut ur riksdagen tillsammans med hela sitt parti efter valet.

Till det sjungande riksdagskräket Roland Utbult vill jag bara säga att din lovsång inte var något annat än ett hån emot alla dom som på något sätt på ett mycket våldsamt sätt stiftat bekantskap med någon eller några av dina skyddslingar.

Jag önskar av hela mitt hjärta att du eller någon av dina anhöriga får känna av det som så många fått känna av vid en påtvingad närkontakt med någon ur gruppen Barn av saligheten som du besjöng.

Då om inte förr så kanske du sätter sången i halsen och förhoppningsvis tystnar för gott med ditt sjungande!

Sandor Herold, invandrare av den tamare sorten boende i den en gång svenska staden Malmö

Barn av saligheten framförd av riksdagsledamot Roland Utbult (KD).


14 responses to “Sandor om nationaldagen

 • Tony

  Jo men vi 13% som inte röstat fram detta vanvett har ju anledning att fira att vi inte var lika korkade som dom 87% som lät sig luras förra
  valet, vi hade ju tyvärr redan haft 8 år med äggskallen så fler
  borde ha kunnat förutse.

  Gilla

 • Sleven

  Håller med.
  Det finns inget att fira, du har rätt.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Finns inget att fira. Om något ska firas är det svenska flaggan.
  Att bygga en nationaldag på att Gustav Vasa kröntes > nej tack! Han startade ett ärvdakungadöme. Kungahuset är en feodal kvarleva.
  Och eftersom vi inte bygger nationaldagen på genuina svenska traditioner så blir det återigen nej tack!
  Det blev en lugn dag med god middag på hemmafronten; krustader med skagenröra till förrätt, potatissallad med grillade ribs till varmrätt och tiramisu till efterrätt. Och skippat SVT nationaldagsfirande för att hålla humöret uppe. Så det blev en god dag.

  Gilla

  • Gus

   Nej som sagt Ruth, samma här. Lite god mat hemma med bakgrundsmusik från 60-70 talet. Och som du gjorde, undvika falskheten och ondskan från SVT . Många grannar med oss, ser fram mot september.

   Gilla

 • ruben

  Jag tackar hjärtligt Sandor Herold för den krönikan.

  Gilla

 • Riks

  Osvenskt att kalla våra riksdagsmän för ”kräk”.

  Gilla

  • Sleven

   Kanske hög tid att börja med det då.
   Nya influenser anses ju så väldans bra i andra sammanhang så varför inte här?

   Gilla

 • Lena

  Hej Sandor och tack för din krönika, där jag vanligtvis bor utanför Sverige så sopas och tvättas gator och trottoarer vid 6-tiden på morgonen, det doftar rent och inget skräp i sikte, annat är det här i min lilla stad i Skåne, skräp i rabatter och fullt med skräp på trottoarerna.

  Gilla

 • The proud swede

  Sandor Herold! Du är ett föredöme! Hade alla invandrare integrerats såsom du gjort, så hade Sverige forrfarande varit världens bästa land och vi hade kunnat fira vår nationaldag med stolthet!

  Gillad av 1 person

 • hllviken

  lll

  Gillad av 1 person

 • För Vårt Bästa?

  Heja på Sandor!!
  Själv så tappade jag humöret så här ser ni varför:
  P4 plus med musik från 50 – 70 tal. skickat till P4
  ”I kvällens program 19-20 som skall innehålla musik från 50/60/70 -tal HADE NI SMUGIT IN MARI ERMAN med

  mari+ernman+välkommen+hit+vem+du+än+är vilken tydligen är gjord under 2010-talet.

  Programmet t.o.m. AVSLUTADES med den ”sången” som är en djävla propanda för invandring.

  HADE DET VARIT NÅN STIL PÅ ER SÅ HADE NI AVSLUTAT MED SVENSKA NATIONALSÅNGEN.

  TVI F-n.

  Hur står det i er programförklaring?? fritt från politik???? HAHAHAHHAHAHAHA”

  Gilla

 • hllviken

  Det är dystert men finns även en strimma av ljus

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: