Ben & Jerrys

Det amerikanska glassbolaget Ben & Jerrys svenska filial har gett sig in i migrationsdebatten.

Detta uppmärksammades under veckan efter att man på sin hemsida författat en text till stöd för de 9 000 afghanska män som fått ett utvisningsbeslut.

Valda delar ur texten lyder:

”Nu firar vi med ett kärlekståg genom Sverige…//…Nu firar vi tillsammans att kärleken segrat och att vi alla tagit ett viktigt steg mot en mer medmänsklig flyktingpolitik”

Vem som författat artikeln står inte, men på en av bilderna som illustrerar den syns en välbekant figur.

Fatemeh Khavari, afghanskan som kom till Sverige från Iran med hela sina familj. Khavari som blivit medias lilla sockerärta är också talesperson för Ung i Sverige, en organisation vars syfte är att skapa en framtid i Sverige för alla afghaner som vill och har möjligheten att ta sig hit. Därför är det kanske inte så konstigt att just hon pryder en bild till denna artikel, om det inte vore för att…

…Fatemeh Khavari är sambo med en av Ben & Jerrys chefer.

Katerina Janouch avslöjar detta på sin blogg och ställer frågan om politikerna mutats av glassbolaget? Frågan kanske är mer intressant än så, för vad ligger egentligen bakom att ett statsbärande parti som S väljer att gå emot sin egen politik och sina egna löften om att nej ska vara ett nej och att människor som fått ett utvisningsbeslut ska lämna landet?

Katerina Janouch blogg

51 thoughts on “Ben & Jerrys

 1. 1) Tack och lov har jag aldrig gillat den glassen. 2) Nu vet vi var afghanistanskan får sitt levebröd ifrån. Hur ser hennes självdeklaration ut?

 2. TV 4 Nyheterna igår.

  ”Jättebråk i sociala medier när glassjätte tog ställning”

  Glassjätten tog ställning i debatten om de ensamkommande flyktingar –
  då blev det storm i sociala medier.
  Nu kommenterar Ben & Jerry´s utspelet”

  Soledad Pinero talar bl.a. om att de är ett aktivist inspirerat glassföretag.
  Med andra ord – vänstern.

  Inslaget är på 08.00 min.
  https://www.tv4.se/nyheterna/klipp/j%C3%A4ttebr%C3%A5k-i-sociala-medier-n%C3%A4r-glassj%C3%A4tte-tog-st%C3%A4llning-10001516

 3. Lite andra intressanta detaljer om Pinêro Misa.
  Hon har varit ordförande i Röda Korsets flyktingcenter, ledare för Ungdom mot rasism m.m.
  https://soledadpinero.com/
  Vi pratar alltså om en aktivist som utnyttjar sin arbetsgivare för sina egna intressen.

 4. intressant är att Soledad Piñero Misa är en KVINNA och det finns teser om att Fatemeh Khavari i själva verket är en man (sin bror) som kommit in via Norge och inte alls som hon själv påstår. Hur många begravda laxar ligger det här… `?

  Lägg därtill att mängder av kvinnor köpt sex av dessa unga afghanhingstar…

 5. Sjöstedt poserar på bild ätandes Ben and Jerrys. Konstigt det där att Unilever d.v.s. ett sanslöst stort multinationellt företag som äger B & J helt plötsligt är rumsrent hos vänstern. Hur lät det när Kamprad hade gått bort?

 6. Utan PK- personers bekräftelse och rövslickeri för denna Fatemeh Khavari hade hon inte utvecklat sin hybris och tro på fullt allvar att hon kan bli en framtida statsminister och ett oförskämt skamlöst bemöttande av en etnisk svensk man med orden ”Du tillhör ingenstans”.

 7. Och PLÖTSLIGT NU FÖRSTÅR VI vad statsministern menade när han talar om hur ”utländska makter försöker påverka svenska valet”.

  Det var INTE Ryssland. Och de gynnade parterna var inte SD och M. I den uppochnervända världen är det amerikanska jätteföretag som förser vänsterextremister med pengar och kampanjar ÖPPET för att påverka det svenska valet.

 8. #använd inte mina inbetalda skattepengar#.
  Jag föreslår att Ben och Jerry står för kostnaderna för flyktingarna, så får vi se hur kärleksfulla dom är.
  Tänk vad det är lätt att vara hjälpsam med andras pengar.

  • Den glassen smakar odefienerat kemiskt. Den kan inte vara hälsosam att förtära, ej heller bör den hällas ut i vasken. Den bör deponeras bland annat farligt avfall i närmaste miljöstation.

 9. Inget att gynna det företaget här i landet när vi har flertalet av våra egna svenska företag.
  Samt även de lokalt producerade.

  Fatemeh har skrivet en bok som kommer ut i sommar.
  Boken på 125 sidor ligger på 155:- kr.
  Skulle inte förvåna om hon även kommer att medverka på Bokmässan.

  ”Fatemeh Khavari var bara 17 år gammal när hon blev känd som ledare för organisationen Ung i Sverige. Dag efter dag tillbringade hon på Mynttorget i Stockholm för att stoppa utvisningarna till Afghanistan. Nu ges hennes egen berättelse ut i bokform.

  Boken ”Jag stannar till slutet” är skriven i samarbete med journalisten Annie Hellquist och kommer i bokhandeln i juni. Den skildrar Fatemehs eget liv och de händelser som har format henne, men skildrar också hur man bygger upp en folkrörelse av utsatta människor.

  18-åriga Fatemeh Khavari har bland annat belönats med Martin Luther King-priset och fått pris av Raoul Wallenberg Academy för sina insatser.”
  https://www.svd.se/fatemeh-khavaris-liv-blir-bok-d80j

  Hur kan Fatemeh skriva en bok om hennes liv med hennes goda minne.
  När hon inte ens själv vet och kommer ihåg sin egen födelsedag.

  Den klassiska med Fatemeh:s goda minne.

  ”– När är du född enligt Irans kalender?
  – Ok?
  – Enligt Irans kalender, när är du född?
  – Irans kalender?
  – Ja, när är du född?
  – Jag är född 2000.
  – Jag förstår, men vilket datum, vilken månad och vilket år, enligt Irans kalender?
  – Jag tror det är 1379, tror jag?
  – 1379?
  – Ja, jag glömde bort det faktiskt. Jag glömde bort. Jag började att tänka på 2000, med europeiska kalendern.
  – Hur kan man glömma bort sin födelsedag?
  – Det har jag gjort, det har jag gjort. Jag kan glömma bort vad jag vill!”

  Ridå

   • Manligt utseende, det håller jag med om. Rösten låter feminin.

   • hllviken :
    Det hela är mycket märkligt och jag tycker att det är kusligt.

   • Lena:

    Precis som du har jag varit i tvivelsmål länge vilket kön personen har. Så jag bestämde mig för att försöka finna svaret på den här websidan …

    https://www.birthday.se/

    … där uppgiften borde finnas:

    Jag har sedan länge varit registrerad som medlem på Birthday.se. Medlemskapet ökar möjligheten att finna de uppgifter man söker. Medlemskapet är kostnadsfritt.

    De här uppgifterna fann jag om personen:

    Namn: Fatima Khawari

    Förnamn: Fatima
    Tilltalsnamn: Okänt tilltalsnamn
    Efternamn: Khawari

    Kön: Kvinna

    Ålder: 18 år

    Fyller 19 år om 234 dagar, född den 26 januari 2000

    Fatima Khawari uppges bo på samma adress, i samma lägenhet på Södermalm i Stockholm som den 40-åriga chefen (också en kvinna) vilken Katerina Janouch i sin blogg omnämnts vara en av cheferna på glassföretaget Ben & Jerry.

    Så långt uppgifterna jag fann i ett offentligt personregister. Jag utgår ifrån att Birthday.se hämtar sina uppgifter från det svenska folkbokföringsregistret, vilket sköts av Skatteverket.

    Hur det förhåller sig i verkligheten om Fatima Khavari är en ”äkta kvinna” eller en ”fake kvinna” samt hur övriga registrerade uppgifter stämmer med faktiska förhållanden … Ja, det är en helt annan fråga som man nog bör ta med en nypa salt med tanke på alla falska uppgifter som många av de s k ”nyanlända flyktingarna” från Afghanistan / Iran lämnat till de svenska myndigheterna vid ankomsten till Sverige.

    Man kan t ex fråga sig varför personens namn stavas olika i offentliga register jämfört med stavningarna i många andra sammanhang, t ex i svensk media.

 10. O.T. Ryssland är INTE något hot, – USA är däremot ett GIGANTISKT HOT, de äger YAHOO, FB, GOOGLE osv och har en agenda, de skiter i om Sverige går under! USA och deras spion organisationer kan läsa varje mail och har 100% koll vad vi gör på nätet….Ryssland ligger sannolikt långt efter! BOJKOTTA BEN OCH JERRY!!! USA ligger för övrigt bakom allt elände genom krig överallt, de har startat upp krig i Irak, Libyen, Afghanistan osv. SYRIEN och är därmed orsaken till stora flyktingströmmar….Europa borde minska sitt beroende av denna supergigant!

  • När du ändå är i gång så kolla vilka grundarna av fb och google är, det samma som b&j ett folk med märkliga efternamn som är mycket angelägna om att sverige ska fyllas med muslimer.

 11. Intressant läsning om Unilever, de förnekar sig aldrig och att en av gubbcheferna har tagit hand om det stackars barnet han/hon afghanen som gapar högst och heller inte skall vara i Sverige, och inte de anhöriga som tagit in han/hon på troligen falska grunder. Som sagt det har varit fritt fram för parasiter att leva på oss som jobbar/jobbat ihop det som politrukerna sossar/kommunister/tokpartiet MP och alliansen så generöst erbjudit.

 12. Läser om Unilever, (det globala företaget bakom glassmärket) att de bl.a. avverkar regnskog i Sumatra och förra året hade en uppmärksammad rasistisk annonskampanj som gick ut på att negrer som tvättar sig med produkter från deras varumärke ”Dove” blir vita! https://www.theguardian.com/world/2017/oct/08/dove-apologises-for-ad-showing-black-woman-turning-into-white-one De sysslar även med barnarbete, GMO och har varit inblandad i en förgiftningsskandal i Indien http://www.eatnoshit.org/unilever.html
  Allt detta borde vara skäl nog till att bojkotta deras glassar även för den mest vänsterextreme!

  • Negern blir så ren och fin, titta på hans glada min.
   Citat från läseboken Nu ska vi läsa från 50-talet.

 13. De som är lite engagerade i frågan och äter deras glass, kanske kan skriva till företaget o undra vilket intresse de har att utarma Sveriges förmögenhet genom att de 9000 parasiterna skall fortsatta att parasitera på mina skattepengar. De har redan kostat massor av pengar bl.a i vår demokratiska rättsprocess och de har inte i Sverige att göra vad än rättshaveristen Anne Lööf anser med sin mediokra juristutbildning om hon nu har en sådan, hennes CV kanske är fake den åxå. Vi får väl hoppas hon skjutit sig och sitt världsfrånvända centerparti i foten. ”ta emot 50miljoner flyktingar till Sverige” som inte ens kan föda 6 miljoner på sina marker.

 14. Ben & Jerrys som är grundat av två SJW är känt för att vara kontroversiella även i hemlandet. Men det är märkligt att ett så extremt vinstinriktat konglomerat som Unilever riskerar att väcka förargelse hos kundkretsen genom att ta ställning i kontroversiella frågor.

 15. Har aldrig köpt eller ätit denna glass. Kommer aldrig att äta denna glass inte ens om jag blir bjuden.

 16. Hoppas att 9000 Svenskar slutar att köpa den dyra och inte
  speciellt goda Ben oJerry glassen? Jag har slutat.

 17. Har politiker mutats? Ben & Jerry-chef är sambo med afghanledaren Fatemeh Khavari

  5 JUNE, 2018 22:31

  Få har väl undgått notera att den sötsliskiga amerikanska glassen av märket Ben & Jerry hamnat i blåsväder då de offentligt valt att stötta den kontroversiella afghanamnestin, om vilken riksdagen ska rösta torsdagen den 7 juni. 56% av svenska folket är emot att de afghanska männen, av vilka 78% ljugit om sin ålder för att framställa sig själva som minderåriga och därför åtnjuta den behandling som barn får, ska få stanna kvar i Sverige. Vad färre vet är att Ben & Jerry chefen Soledad Piñero Misa bor ihop med aghanaktivisten Fatemeh Khavari på trendiga Södermalm i Stockholm. Självklart uppstår frågorna hur mycket Unilever, företaget bakom Ben & Jerry, plöjer ner i afghanaktivismen och påverkansoperationerna som nu splittrar Sverige? Kan politikerna rentav ha mutats med Unileverpengar? Vänsterns partiledare Jonas Sjöstedt verkar iallafall gilla produktplacering.

  I dag uttalade sig Soledad Piñero Misa, chef för socialt engagemang på Ben and Jerry’s i Norden, om hur det kommer sig att Ben & Jerry skapat den uppmärksammade afghankampanjen.

  – Vi är inget vanligt glassföretag. Ben and Jerry’s grundades av två aktivister, och vi har alltid tagit ställning i olika frågor, säger Soledad Piñero Misa till Aftonbladet.

  – I det här fallet tycker vi att det är viktigt att stå upp för en mer human flyktingpolitik, eftersom vi anser att det är en av de avgörande frågorna för vår tid.

  Frågan är dock hur mycket kärlekståget påverkats av Piñero Misas egna privata omständigheter. För spännande nog delar Soledad Piñero Misa, 40, adress med afghanaktivisten Fatemeh Khavari, 18. De bor tillsammans i Sofo i Stockholm, den trendigaste adressen på Södermalm, där man antas förtära en och annan transfettstinn Ben & Jerry sandwich.

  Man funderar så klart på hur samtalet har gått där hemma i sofo-soffan mellan glasstuggorna.

  – Du, Soledad. Är det inte dags att Ben & Jerry gör något för oss? Kanske ett kärlekståg genom Sverige? “Alla” älskar ju oss, så varför inte låta ett multinationellt företag sponsra?

  – Åh vilken bra idé, kära du! Såklart vi kör på detta. Får det vara lite mer glass hjärtat?

  En av de avgörande frågorna för vår tid, alltså.

  Att bondfånga Sverige.

  Kärlekståget med 9000 afghanska män utan asylskäl fortsätter sin glassiga åktur genom Sverige.

  Katerina Janouch
  info@katerinamagasin.se

 18. Som alla andra stenrika personer är chefen för svenska BJ mångmiljonär och grundarna vadar i pengar. Då har man råd att vara generös – med andras pengar. Speciellt när man lurar kunderna att köpa ens glassar som har en vinstmarginal om 2000%. Alltså, när du köper en burk BJ för 50 kronor så går 10 kronor till Maggan och invandringspolitiken, 20 kronor går till den stenrike ICA-ägaren och 18 kronor går till Ben&Jerrys bankkonton i nåt skatteparadis. För de 2 kronor som blir kvar ska mjölkbönderna och fabriksarbetarna leva. Som sagt, dessa bönder och arbetare som ska finansiera ”en generös flyktingpolitik”.

 19. Jag som är glasstokig slutade med detta märke efter deras inhopp i den pk-s k-”politiken”!
  Varför skall man bidra till detta företag?!?
  Tack och hejdå!

Kommentera