Stäng

Rädda Barnen ägnar sig åt vuxna ljugande män…

INVANDRING. Rädda barnen riktar skarpt kritik mot regeringens nya lagförslag om ny chans till uppehållstillstånd för ensamkommande flyktingbarn, rapporterar Dagens Nyheter.  


3 000 ensamkommande barn kommer inte att innefattas av regeringens nya lagförslag som ger ensamkommande en chans till uppehållstillstånd för att gå klart gymnasiet. Regeringen har valt att göra en avgränsning från den 24 november 2015. De ensamkommande som kom efter det datumet har alltså inte chansen att få uppehållstillstånd.

– Vi tycker att förslaget är lite för komplicerat. Vi skulle önska att den här lagen skulle omfatta alla barn och ungdomar som kom under 2015, säger Ola Mattsson på Rädda Barnen.

-Pettersson undrar varför ett annat datum, i det här fallet 1 januari 2016 vore bättre? Skulle inte Rädda Barnen gnälla över det datumet då och säga att det är sund om dem som kom 2016.

För övrigt tycker jag Rädda Barnen ska bekymra sig om barn och inte om ljugande afghanska män. Det hade varit betydligt bättre om regeringen och Rädda Barnen följde de lagar som redan finns…

Lagförslaget från regeringen…

 

8 reaktioner på “Rädda Barnen ägnar sig åt vuxna ljugande män…

 1. I sjuka Sverige…..
  är det helt ok att barn är gifta med vuxna män.
  När det ges ut en folder som förklara vad du ska tänka på när du är gift med ett barn.

  Detta tillhör det sjukaste i Sverige….och Rädda Barnen…vad gör de !?
  Nä, det hålls nog tyst och låter övergreppen och våldtäkterna fortgå med dessa barn, allt för att fortsätta få bidrag ifrån de som accepterar detta sinnessjuka som sker.

  VAL 2018 … för stop av pedofiler och FÖRSTÅND !

 2. Jag anser att Röda Korset är en statlig myndighet, så länge politikerna utser Generaldirektören.
  Och skall naturligtvis få kostnaderna från budgeten.
  Annat blir det när medlemmarna får rösta.

 3. Fråga Rädda Barnen nissarna som står utanför butiker och trackar folk vad RB gör för svältande flykting barn i Yemen, jag gjorde det och hon sa att hon inte visste. Inte visste vad? Att det pågår ett krig i Yemen att flyktingarna där har det många gånger värre än människor i Syrien. Att barn svälter och saknar rent vatten. Men för RB RK och allt vad de nu heter så är det bara afghaner, syrier och somalier som gäller. Resten av alla svältande barn i världen kan fortsätta med det, för vi måste tänka på de vuxna (kanske över 20 år) barn som kommit till Sverige. Jag blir rent ut sagt förbannad och det fick dom som stod där vid RB bordet höra.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: