Den vänsterkriminelle Mathias Wåg tycker det är rätt att stjäla…

BROTTSLIGHET. Mathias Wåg tillhör den kriminella våldsbejakande vänstern, vilket han aldrig gjort någon hemlighet av. Tydligen är han också en tjuv som gillar andra tjuvar. 

Men det är typiskt extremvänster, de säger sig tillhöra arbetarklassen men hatar att arbeta och föredrar att leva på vad andra producerar, att stjäla och förstöra. Wåg verkar på fullt allvar mena att det är rätt att stjäla från hårt arbetande småföretagare.

Twitter

Mathias Wåg, född 1971, kallar sig själv för militant kommunist, är vältalig, beläst och har bland annat varit ansvarig utgivare för den anarkistiska tidningen Brand.

1993 var Mathias Wåg med och grundade nätverket Afa, Antifascistisk aktion, som under många år var den militanta utomparlamentariska vänsterns starkaste fäste. Även om Afa ville störta det kapitalistiska samhällssystemet och ersätta det med ”ett stats- och klasslöst samhälle” som det står på hemsidan, var de framför allt aktivister och gatukämpar.

Bara under 1994 listade Aftonbladet 117 attentat av Afa, många av dem riktade mot andra mål än nazister. EU-kontor, polisstationer och banker fick lokaler vandaliserade med klotter, smörsyra, fönsterkrossning eller brandbomber. Året därpå blev Mathias Wåg dömd för olaga intrång när han tillsammans med runt 25 aktivister trängde sig förbi vakten in till Dagens Nyheters redaktion i en protest mot tidningens rapportering av den militanta vänsterns aktioner.

Mathias Wåg säger att han inte ångrar någonting från sin tid i Afa. Wåg säger att han inte är konflikträdd men har levt med skyddad identitet i över 20 år.

Granskare som inte tål en granskning

Mathias är en man som bland annat Expressen använder till att registrera oliktänkande, utan en tanke på att om Mathias någon dag skulle få makt tror jag att Expressens redaktion var de första som fick nackskott.

Om Mathias Wåg på bloggen…

 

 

21 thoughts on “Den vänsterkriminelle Mathias Wåg tycker det är rätt att stjäla…

 1. Kräken på vänsterkanten skiljer ut sig från andra människor
  på många sätt, ett är att dom gillar att spendera andras pengar.

 2. Guldspaden -14 i kategorin ”Webb”, gick till
  Expressen och Researchgruppen.

  ”WEBB: ”Avpixlat avpixlade”

  Martin Fredriksson, Mathias Wåg, My Vingren, Carl Tullgren, Måns Nilsson och Loan Sundman, Christian Holmén och David Baas

  Motivering: För en banbrytande och innovativ research som innebar ett genombrott och gav ny kunskap om det anonyma näthatet.”
  https://www.dagensmedia.se/medier/dagspress/researchgruppen-och-expressen-far-guldspade-for-avpixlingen-av-avpixlat-6089521

  På G20 mötet i Hamburg – 17 med misshandel av U.S. journalisten Marcus DiPaola.
  Den som låg bakom och drivande var ingen mindre en självaste Mathias Wåg.

 3. Allt Mathias Wåg tycker är rätt.

  Är såklart fel, för en normal människa.

 4. Vänstern har sin tradition……lev väl på andras slit !
  Nomenklaturen hade aldrig några pengar allt var betalt av folket för att behaga politrukerna.

 5. När man tänker på hur deras kamrater i Kambodja bar sig åt.
  Röda Khmererna och Pol Pot.
  Stolta kommunister var det ja.

 6. Kallar sig själv för militant kommunist, är vältalig och beläst. Är det Bamse eller Kalle Anka han är beläst på, för dom andra serierna på 70-talet var väl lite för våldsamma för stackarn. Men fortfarande med hans så kallade tänkande var det väl som så att han ej kan ha läst något, han tittade bara på bilderna. Gör väl så fortfarande, för han verkar inte ha fattat begreppet det goda och det onda.

  • Clark Olofsson blev ju också prisad som ett riktigt snille och här ser vi ju tydligen än mer som binder samman dessa två ”högintelligenta” svenskar.
   Man har tydligen svårt att skilja på mitt och ditt.

 7. Den rabiata hardcore-kommunisten är helt enkelt inte klok ibland, även om han är intelligent och påläst, dock mest påläst gällande högst tveksam litteratur.

  Han attackerade mig för tre år sedan på Twitter och Facebook och kom med det ena horribla påståendet efter det andra.

  Helt sinnessjuk faktiskt och jag uppmanade Wågen att söka vård omedelbart, vilket han naturligtvis behöver!

 8. ”…kallar sig själv för militant kommunist…”
  ”…ville störta det kapitalistiska samhällssystemet och ersätta det med ’ett stats- och klasslöst samhälle’ som det står på hemsidan…”

  Detdär sista låter väl mer som anarkism än som kommunism?
  Anarkism är väl snarare den yttersta kanten av liberalism?

 9. Märkligt att flera ur våldsvänstern har skyddade identiteter samtidigt som de uppträder offentligt och i mindre smickrande sammanhang.

 10. Jag lyssnar hellre på detta klippet med GW, undrar vad en sådan som GW anser om en M Wåg?

 11. Att ett sånt här kriminellt kräk befinner sig på fri fot är ju ett exempel på detta lands misslyckande. Polisen ägnar sig åt att trakassera pensionärer som i oförstånd vädrar sina åsikter på Facebook.

  • ossie :
   Egentligen så är det inte oförstånd utan tvärtom men i Sverige så blir det i princip brottsligt, alltså är de beslutande myndigheterna i dessa frågor de verkliga brottslingarna.

Kommentera