6,7 miljoner för att städa efter zigenare i Stockholms parker


INVANDRING. Kostnaderna för sanering efter bosättningar i parker har ökat kraftigt i stora delar av Stockholms innerstad de senaste åren. 2016 ökade kostnaderna drastiskt med 6,7 miljoner extra kronor och nya siffror för 2017 visar att kostnaderna ligger kvar på samma höga nivåer.

– Det är oacceptabelt att saneringskostnaderna för tillfälliga bosättningar i parker fortsätter att belasta Stockholms skattebetalare, säger Erik Slottner, gruppledare för Kristdemokraterna i Stockholms stadshus.

Det finns idag ett flertal illegala bosättningar i Stockholms parker. Oftast rör det sig om EU-migranter som bosätter sig i dem, vilket har orsakat de höga extra kostnaderna för parkförvaltningen i de tre stadsdelarna för städning och sanering.

– Det är under all kritik att den styrande rödgrönrosa majoriteten inte tagit tag i det här problemet. Våra parker är inga boplatser, utan ämnade för nöje, avkoppling och fysiska aktiviteter för både stadens invånare och dess besökare. Grönområdena ska vara rena, trevliga och trygga att vistas i. Bortsett från den nedskräpning och de sanitära olägenheter de olagliga bosättningarna medför, så skapar de även otrygghet och belastar kommunens skattebetalare, säger Erik Slottner (KD).

Läs mer på Kristdemokraternas pressmeddelande…

-Pettersson menar att debatten är löjligt. Det finns redan lagar och regler som går att använda för att få slut på tiggeriet men journalister och politiker är för flata…

Ingen löser problemen med zigenarna genom att särbehandla dem positivt. Jag skulle föreslå att herr Löfven som statsminister ger order om att vi ska följa de lagar och regler som redan finns i landet.

Egenmäktigt förfarande är i svensk rätt ett tillgreppsbrott enligt 8 kap 8 § Brottsbalken.

Påföljden är böter eller fängelse i högst sex månader.

I Brottsbalkens 8 kapitel regleras stöld, rån och andra tillgreppsbrott. De tillgreppsbrott som inte särskilt reglerats i 8 kapitlet har samlats under beteckningen egenmäktigt förfarande.
Det finns tre situationer då ett brott utgör egenmäktigt förfarande.

 1. då gärningsmannen olovligen har tillgripit något men inte har någon avsikt att behålla det tillgripna.
 2. då annans besittning olovligen rubbas på så vis att den rättmätige ägaren hindras att använda föremålet som det är tänkt.
 3. då gärningsmannen med våld motsätter sig laga självtäkt. Utövningen av våld omfattar inte bara personvåld utan kan även vara oriktat våld där gärningsmannen sliter i en sak.
 • Om den allmänna ordningen störs och polisen uppmanar någon att lämna platsen kan det även bli åtal för ohörsamhet mot ordningsmakten. Om du håller fast dig i andra eller i föremål när polisen försöker få bort dig räknas det som våldsamt motstånd.
 • Att olagligt ta sig in på annans mark, hus, fabrik, båt osv. Olaga intrång ger böter och grovt olaga intrång ger fängelse i högst två år.
 • Man får inte bo utan avlopp och sophantering.

I de flesta kommuner finns det kommunala ordningsstadgar. Där det anges var och när man får campa, var man får dricka alkohol, spela musik etc. Dessutom behövs ofta tillstånd för att samla in pengar vid den lokala butiken. Nedan min hemkommun Oxelösunds regler som ingen verkar bry sig om.

Det är inte samhällets fel att zigenare lever som de lever…

 

 

 


4 responses to “6,7 miljoner för att städa efter zigenare i Stockholms parker

 • Stenbock


  På sin hemväg för semester från Absurdien,har dessa ”fattiga EU-medborgare” nu nått Brandenburg,och orten Gransee,
  Under veckoslutet bättrade de på sin semesterkassa med bronsstatyn på bilden. Denna som fått stå ifred i snart 100 år var alltför lockande,för detta pack
  .” Den sörjande kvinnan” revs bryskt loss från gravstenen,för att smältas ner åt Zigenarbaronerna.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Hörde jag ”ställa grupp mot grupp”? Det finns tusentals hemlösa svenskar, bara i Stockholmsområdet, de pengarna kan användas bättre, lita på det!

  Gilla

 • ossie

  För Zigge Z gäller inga lagar och regler.

  Gilla

 • Nicklas

  Notan borde Sjuklövern dela på ifrån deras partikassor.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: