Stäng

Två års fängelse för att ha mördat Helin Burkay med motorcykel

BROTTSLIGHET. Ali Kanbar är 20 år, när han sätter sig på en stulen motorcykel, han har inget körkort, är grovt påverkat, kör vårdslöst på en gång och cykelväg, kör på en promenerande kvinna och smiter från platsen. Kvinnan avlider. 

Efter krocken ringer inte Ali Kanbar efter ambulans utan tar sig ifrån platsen. Den påkörda kvinnan lämnar han kvar, liggande livlös fastklämd i motorcykeln.

Innan har ger sig av säger Ali till sin passagerare att ringa en kompis som ska hämta upp honom på en plats längre bort. Hans vänner plockar upp honom och skjutsar honom till sjukhus. Där han grips nästa dag.

Den mördade kvinnan var Helin Burkay som arbetade som läkare på olika äldreboenden i Järvaområdet och var på väg hem efter jobbet måndagen den 3 april förra året. Hon hade jobbat i Tensta och valde att gå hem till Kista via Järvafältet. Helin Burkay hade två barn.

Helin Burkay. Foto Privat

Solna Tingsrätt mål nr B 2686-17:

DOMSLUT: Brott som den tilltalade döms för

 1. Vållande till annans död, grovt brott, 3 kap 7 § 2 st brottsbalken
  2017-04-03
 2. Grov vårdslöshet i trafik, 1 § 2 st trafikbrottslagen (1951:649)
  2017-04-03
 3. Olovlig körning, 3 § 1 st 1 men trafikbrottslagen (1951:649)
  2017-04-03
 4. Grovt rattfylleri, 4 § 2 st och 4 a § trafikbrottslagen (1951:649)
  2017-04-03
 5. Smitning från trafikolycksplats, grovt brott, 5 § 1 st och 2 st trafikbrottslagen
  (1951:649) 2017-04-03
 6. Ringa narkotikabrott, 1 § 1 st 6 p och 2 § narkotikastrafflagen (1968:64) 2017-04-03

Påföljd Fängelse 2 år

-Pettersson undrar om ni tycker straffet är rimligt, det jag ser som ett mord, ser tingsrätten som vållande till annans död, alltså en olycka.

Ali Kanbar efter att ha blivit ompysslad på Karolinska…

 

TIDIGARE 2017-04-08. Kvinna mördad med motorcykel

INVANDRARVÅLD. Den här ”olyckan” borde kanske också betraktas som ett terrorbrott eller i varje fall överlagt mord. En kvinna i 50-årsåldern som i måndags var ute och promenerade på en grusväg vid Eggeby Gård, Tensta när hon blev påkörd av en motorcykel. Hon skadades svårt och fördes med helikopter till sjukhus. På fredagsförmiddagen avled hon av skadorna.

De två personerna som befann sig på motorcykeln greps samma dag som påkörningen. Föraren är anhållen misstänkt för bland annat grovt vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik och smitning. Passageraren är inte längre misstänkt för brott.

Thomas Sandin, kommissarie på Järvapolisen och ärendets förundersökningsledare, säger att händelsen inte är att betrakta som en olycka.

– Det är ett otroligt allvarligt brott. Här är det någon som är ute och promenerar och helt plötsligt inte finns längre.

Enligt Thomas Sandin ligger olycksplatsen i ett uttalat problemområde och polisen tar nu krafttag mot den vårdslösa körningen.

Polisen uppger att de flesta mopeder och motorcyklar som buskörs i området är stulna. De används ofta som transportmedel vid personrån, butiksrån och narkotikabrottslighet i Järvaområdet.

Christoffer Bohman, biträdande områdeschef i Järva, säger i ett pressmeddelande att polisen ser det intensifierade arbetet mot den aggressiva körningen som ett medborgarlöfte.

8 reaktioner på “Två års fängelse för att ha mördat Helin Burkay med motorcykel

 1. fanskapet ser nöjd o belåten ut efter att ha blivit ompysslad, och
  utvisningen för denne pensionsräddare är väl inte att tänka på
  i världens ynkligaste (O) rättssystem??

 2. Man undrar hur många dessa kriminella invällare dödat och förstört livet för under dom 30 åren som har gått?Det kan man tacka Göran Persson ,Ruinfeldt och Löfven för. 🙁 🙁 🙁 Hoppas på SD i Höst så man kan få bort en del av dessa blattar.

 3. Som så många av oss tidigare erinrat om – vilka signaler skickar dessa gravt disproportionerliga och brottsbefrämjande påföljder till importerade rabulister av Kanbars kaliber?

  Inga andra än att manegen är krattad för de vardagsterrorister som sökt sig till det kriminalparadis vår en gång så välfungerande nation förvandlats till och där migrant- och asylstatusen garanterar straffrihet, fritt vivre och en kravlös tillvaro inom det välfärdsindustriella komplexets spa-anläggningar, med regimens implicita välsignelse att begå krigshandlingar mot civilbefolkningen.
  Andreas.

 4. Jag skriver ingenting om någon framtida investering för Sverige, eller ”allas lika värde” eller någon annan floskel för ni vet lika väl som jag att sådana ord bara stockar sig i halsen av förakt och vrede mot det samhälle som låter ett sådant här stolpskott(alldeles för lindrigt sagt men jag måste tänka på censuren) komma undan alldeles för billigt. Behövs han i det här landet, borde han inte vara en bättre resurs någon annanstans?

  1. But you must write, it’s your duty as a citizen, as a fellow human being. And others too – write, speak out, shout ! People are not powerless, they are nauseated, gutless, shit-scared.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: