Stäng

Migrationsfrågan är mer än cynisk valtaktik

VALET 2018. Det politiska systemet har inte levererat i migrationspolitiken. Därför riskerar höstens val att bli en folkomröstning om invandringen, skrev Expressens Anna Dahlberg i en ledare i helgen. 

Sedan fortsätter Dahlberg med diverse förklaringar ”…Till att börja med förklarar det inte SD:s kraftiga tillväxt. Inför valen 2010 och 2014 fanns en bred enighet bland övriga partier om att inte problematisera invandringen. Ändå kom SD inte bara in i riksdagen, utan fördubblade sitt väljarstöd i valet därpå…”

Läs hela Anna Dahlbergs ledare här…

-Pettersson läser en hel del om att det politiska systemet inte levererar, att kopplingen mellan ord och handling inte fungerar. Kort sagt en massa kritik från media mot det politiska systemet.

Anna Dahlberg och hennes kollegor borde skämmas. Det politiska systemet och väljarna har levererat precis det som media inklusive Anna Dahlberg tidigare velat.

I varje fall jag glömmer inte och väntar på en ursäkt från Dahlberg…

”Det är synd att 99 % odugliga journalisterna skall fördärva förtroendet för en hel yrkeskår” Okänd

En neutral och opartisk löpsedel och ledare publicerad valdagen den 19 september 2010 som Anna Dahlberg låg bakom.

7 reaktioner på “Migrationsfrågan är mer än cynisk valtaktik

 1. Kostnaderna stiger brant för s k ”papperslösa”

  Citat

  109 SVT Text Måndag 28 maj 2018
  INRIKES PUBLICERAD 28 MAJ

  Allt dyrare vård för papperslösa

  För nästan fem år sedan klubbades
  lagen som ger personer som inte har
  rätt att vistas i landet, så kallade
  papperslösa, rätt till vård som ”inte
  kan anstå”. Därefter har kostnaderna
  för den gruppen stigit kraftigt.

  För de tre storstadsregionerna har
  utgifterna gått från 90,2 miljoner
  kronor 2014 till 196,9 miljoner 2017.

  Flera partier har aviserat hårdare tag
  mot personer som vistas i landet utan
  tillstånd. När det gäller just vården
  har M och SD sagt att de vill begränsa
  vården för dem som befinner sig i
  landet illegalt.

  Slut citat

  Kalifatet Malmö kommun slukar årligen c:a 5 miljarder kr i bidrag från skattebetalarna i övriga Sverige …

  https://4.bp.blogspot.com/-emcBAQ4CSx4/V-5VqZ6tvMI/AAAAAAAAFaE/4wf3pgjtkwAbHnpp7vF_S57yOlBXuJ4IQCLcB/s640/SLUKHOLET.jpg

  … och kommunalrådet Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), Malmö delar generöst ut bidrag till gömda och utvisade (papperslösa) som olagligt uppehåller sig i landet …

  https://3.bp.blogspot.com/-ZyK9LJf2oXc/WVkDDbveqaI/AAAAAAAAGLE/b_N4jVxA-ZEvFVJRVTvVlahhZF6WqjRpACLcBGAs/s640/SlosaLOW.jpg

  Bilder från Jeanders bildblogg

 2. Den som ännu inte förstått att flyktinginvandringen är den viktigaste frågan för Sverige måste ha det lite svårt kognitivt. Nästan alla kommuner måste göra neddragningar i olika verksamheter, sedan regeringen gjorde det olagliga och åsidosatt kommunernas självbestämmanderätt enligt kommunallagen.
  Jag tror på öppna gränser, men bara för människor som kan försörja sig själva. Kan du uppvisa en inkomst på minst 20 000kr/mån får du stanna. Men, att Sverige blir världens socialtjänst kan ju bara obildade människor som vår statsminister tro på. När Löfvens kompetensregn var som kraftigast sa han att 50% var läkare och ingenjörer av flyktingarna. Mycket märkligt att arbetslösheten i denna grupp fortfarande efter två år är 95%. Lögnare passar bäst ihop med lögnare.

 3. Thomas Gür har länkat till https://politologerna.wordpress.com/2018/05/22/8382/

  Det är ganska intressant att se hur väljarna förhåller sig till respektive partis uttalade politik: https://politologerna.files.wordpress.com/2018/05/figur-2.png?w=660

  Vi ser att V, MP och Fi har de mest invandrarvänliga väljarna. S, C och L är splittrade i frågan, det vill säga att partiledningen inte har något uttalat mandat för någondera linjen. M, KD och SD har mandat att stänga gränsen.

  Ser man på höger-vänsterskalan ligger V och Fi helt till vänster. S och MP har en kvalificerad vänstermajoritet. C, L, M och KD har en kvalificerad högermajoritet medan SD ligger centrerad i mitten med lika många väljare på båda håll. Detta styrker återigen att om du inte vill se den svenska nationen upplösas så spelar det ingen roll hur mycket eller lite stat du vill se, det finns i dagsläget bara ett riksdagsparti som har svaret.

  I oktober kommer det att gå tretton invandringsrestriktiva partier på dussinet fram till nästa val i alla fall. Klyftan i Sverige är inte inkomst- eller utbildningsnivåer, det är förmågan att se verkligheten som den är och inte någon avlägsen utopi.

 4. Anna Dahlberg är duktig på siffror och analys. Drar oftast rätt slutsatser men är för veck för att hävda de åtgärder som behövs.
  Fredrik Reinfeldt gjorde inga misstag han visste precis vad han gjorde. Han hade många miljoner skäl av privatekonomiska orsaker.
  Stefan Löfven har inte förstånd att fatta vidden av sitt handlande dessutom är han omgiven av korkade och flummiga rådgivare. Så vitt det inte ramlar in många miljoner skäl på hans bankkonto också den dagen han slutar. Vi får se efter valet. Han avgår förmodligen då.

  1. Anna Dahlberg förstår nog mer än hon skriver. Som anställd på Expressen går hon delikat balansgång mellan politiska slutsatser och chefen Thomas Mattsson.

 5. Givetvis så kommer SD att bli det största partiet i september, 2018.
  Det kommer att bli en befrielse att få sparka ut dessa oduglingar vilka styrt Sverige och bland dessa räknas även Reinfeldt & Co.
  Tyvärr, så har Vi inte Riksrätt, mot politiker och politiska tjänstemän, kvar i Sverige mot vanskötsel av Rikets affärer och angelägenheter!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: