Stäng

Albansk busschaufför döms för grovt bedrägeri, skulle ha utvisats år 2001

BROTTSLIGHET. Ett års fängelse för grovt bedrägeri blev domen mot den busschaufför från Motala som under flera år manipulerade resekort och sålde dem vidare kontant till resenärer.

Enligt polisens utredning pågick brotten i minst två och ett halvt år. Pengarna som busschauffören tjänade på brotten finansierade bilar till familjen och ett hus utomlands.

Förutom huvudmannen döms ytterligare två personer till villkorlig dom och dagsböter. Tre åtalade frikänns av Linköpings tingsrätt. Det var när ett ombud till Östgötatrafiken slog larm som bedrägerierna uppdagades. Samtliga inblandade har nekat till brott.

-Pettersson noterar att Sveriges Radio inte vill nämna att bedragaren är en alban som lystrar till namnet Flurim Krasnici, han har visserligen lyckats bli svensk medborgare men behöver tolk på albanska trots att han varit i Sverige närmare 20 år och skulle ha utvisats år 2001.

Så här skrev Aftonbladet i en snyftartikel i februari 2001 ”I februari blev bosniern Flurim Krasnici glad. Trots att utlänningsnämnden fattat beslut om att utvisa honom och hans familj efter 2,5 år i Sverige kallades han till Migrationsverket i Norrköping för att få information om en praktikplats.

Men praktikplatsen var en bluff. Han var ditkallad för att gripas av polisen och utvisas ur landet. Sedan dess är han försvunnen. Kvar i Motala sitter hustrun och de två barnen.”

Flurim Krasnici behöver tolk trots 20 år i Sverige och skulle ha utvisats år 2001.

TIDIGARE 2018-03-25. Albansk busschaufför misstänks ha sålt falska busskort – för en halv miljon

BROTTSLIGHET. En busschaufför som arbetade på Östgötatrafiken misstänks ha sålt falska busskort till ett värde av en halv miljon kronor. Bedrägeriet ska ha pågått i flera års tid.

Genom att sälja falska, manipulerade busskort ska en busschaufför från Motala och hans familj ha finansierat bilar och hus för privata ändamål. Totalt ska de har sålt falska busskort till ett värde av en halv miljon kronor, och bedrägeriet ska ha pågått under flera års tid, rapporterar P4 Östergötland.

– De har köpt bilar och även sparat väldigt mycket pengar. Vi hittade 238.000 i kontanter hemma hos dem. De har ett stort sparkapital på banken och vi tror även att de äger ett nybyggt hus utomlands, säger kammaråklagare Eva Kokkonen till P4 Östergötland.

Vid den pågående rättegången vid Linköpings tingsrätt står mannen åtalad för grovt bedrägeri, hans hustru för grovt häleri och penningtvättbrott, och sonen för penningtvättsbrott. Samtliga nekar till brott.

-Pettersson noterar att Sveriges Radio påstår att busschauffören är från Motala, jag tvivlar på att det är sant och relevant. Herr Flurim Krasnici, är visserligen medborgare i Sverige men behöver tolk på albanska. Det är svårt att begripa att Krasnici fått medborgarskap och arbete som busschaufför utan att kunna svenska. Men det är mycket man inte fattar.

Totalt är fem åtalade, fyra har namn som hör hemma i öststaterna, en är medborgare i Eritrea.

Linköpings Tingsrätt mål nr B 1912-16

12 reaktioner på “Albansk busschaufför döms för grovt bedrägeri, skulle ha utvisats år 2001

 1. De är påhittiga, pensionsräddarna. Hahahaha.
  Ni som tycker att det bästa som finns är att bli blåsta av invällare, rösta på 7 klövern, de verkar ha bra koll på skräpet de har tagit in

 2. Vi har dem i vårt fosterland!
  Vi bjuder dem på vår välfärd!
  Vi tillåter dem att massproducera avkommor!
  De får bygga stridsledningscentraler i vårt land!
  De har direktiv och mål att ta över vårt land!
  De får gömma sig i sopsäckar!
  De behöver inte arbeta!
  De bekräftar sin hjärntvätt fem ggr/dag!
  De har kommando över sina kvinnor!

  Vill vi ha sekten i vårt fosterland?
  Jag är rädd!
  Känner du dig trygg?
  Kanske SD kan lösa problemet?

  1. Ja, men i ”Grannsamverkan mot brott” kan vi hjälpa dem att få en intensiv hemlängtan.

   Har de ”kämpat” sig ända till våat fosterland kan de säkert kämpa sig tillbaks hem och bygga upp sitt eget land.

   Men tänk på att Medborgargarden är förbjudet!
   => Det är förbjudet att försvara vårt fosterland!

 3. Ja de gjorde det, som Löfven sa, dvs lönsamt längre fram. Finansministern borde inte jubla för den kreativiteten, men jag vet inte. Det har länge pågått och pågår mängder av främmande saker i Sverige nu, som är svåra att fatta.

 4. Hahaha, vilket kräk, men med de politikerna vi har så, signalpolitiken regerar! Ansvarsfriheten är total, ingen ställs till svars. Allt blir lönsamt på lite sikt, men den stora HÖGVINSTEN kommer förhoppningsvis i höst, när äcklen röstas bort! Många är kuvade men S&M blir en svårflirtad njutning; njutning lite längre fram? Nej tack!

 5. Saknar ord för släpphäntheten som råder och har rått i Sverige under så otroligt lång tid. Landet är förgiftat av vänsterns sätt att hantera saker inklusive brottslingar.

 6. Man kan utan överdrift säga att dom är rätt kreativa , men han kunde väl ha snott bussen och sedan hyrt ut den till Östgötatrafik men det kanske var en över kurs . Bara en undran har dom kollat om stjärnan har busskort för det skulle inte förvåna mig att något sådant är han inte ägare till .

 7. 2001,17 år sedan, vad hände ?
  En ganska lång tid för den stackarn att gå och vänta på att bli utvisad från paradiset Sverige nu är det väl försent är han inte värd permanent uppehållstillstånd som plåster på såren ?
  Det verkar ju vara en riktig affärsman, något för idiotSverige att satsa på.

 8. Ytterligare ett bevis på att det inte är nån vidare ordning i Sverige.

  Svenska systemet byggde på heder och tillit. Det fungerar inte längre, för numera är det många som har en annan mentalitet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: