The Truth


Fake news är på allas läppar, inte minst på etablerade mediers och de vänsteraktivister som dammsuger sociala- och alternativa medier efter falska nyheter.

Om falska nyheter finns, vad ligger bakom dessa och vad är det bästa botemedlet mot dem? Svaret är egentligen så enkelt att den mest svagbegåvade inser hur det ligger till.

 

Alla kan se att bilden ovan föreställer en röd penna, såvida du nu inte är färgblind eller inte vet hur en penna ser ut. Det är en röd penna, punkt slut och definitivt ingen spade eller tandborste.

Ponera att media istället för ordet penna använde ordet ”saken” i en artikel. Med en lätt förståelse skulle läsarna, tittarna och lyssnarna genast leta fram den nyfikenhet som alla människor besitter.

Det skulle givetvis spekuleras friskt i sociala- och alternativa medier. I kompisgängen skulle man tävla om att gissa rätt, nätdetektiverna skulle finna en utmaning i att försöka gräva fram sanningen bakom ordet ”saken” och många svar skulle sväva iväg i allt mer fantasifulla konstellationer.

Jag har svårt att se hur någon skulle gynnas av denna våg av spekulationer och gissningstävlingar. Det blir ofta så fel. Etablerad medias och myndigheternas försök att dölja sanningen bakom ordet ”saken” hade förmodligen fungerat för 30 år sedan. Idag är denna dolda agenda dömd att misslyckas, i synnerhet när det flesta vet att social- eller alternativ media ofta gräver fram sanningen bakom det dolda och publicerar denna. Som alla vet finns det alltid en sanning bakom varje händelse och bakom varje sanning finns det människor som inte tvekar att med blixtens hastighet sprida den med hjälp av datorer och mobiler.

Lösningen är egentligen betydligt enklare och värdigare än att anklaga andra för att sprida Fake news. Här har självklart media och olika myndigheter ett ansvar. Vill man undvika Fake news finns det bara en enkel lösning på problemet och det är…

”The truth and nothing ‘but the truth”


10 responses to “The Truth

 • Billy Boy

  Ofta pixlar MSM-media för att dölja ”saken”. Men hemlighållandet misslyckas man ändå med till nära 100%.

  Kan ni gissa vilka ”saker” som man försökt dölja i de här två fallen …

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Undviker man att ta del av det mainstream-mediala manipulationsutbudet, undviker man också falska nyheter, asylammande melodramer, faktoider och fördöljande av uppgifter som kan hota etablissemangets censorer och angivare och därmed hela den politiska agendajournalistiken.

  Den tredje statsmaktens objektiva undersökande och kritiskt granskande samhällsbevakning har som bekant ersatts av det globalistiska medlöperiets prostituerade posörer, varför den fjärde auktoriteten i detta moderna drama – de alternativa nyhetsplattformarna – har axlat det maktpåliggande ansvaret att upprätthålla den fria och politiskt oberoende informationsförmedlingens journalistik.
  Andreas 🙂

  Gilla

 • Nostradamus_i_norr

  En mycket pedagogisk utläggning om rapportering i massmedia.

  Gilla

 • Stefan SH

  Nu är det Deepfakes det senaste.
  Kommer det från deepstate, undrar?

  Gilla

 • eugenecork


  rår inge som helst tvivel om vilken kulör Stefan K.s
  Data, Padda el. Smartphone har för färg
  …tveklöst är färgen vackert Himmelskt Blå !

  Gilla

 • motvallsblogg

  Sanningen är en spade.

  Gilla

 • gamgubben

  Stefan! Det blev ett o för mycket i ”the truth and nothing but the truth” för vi gillar inte fake news…..

  Gilla

 • Tony

  På tal om Medier, börjar upplageminskningarna att Svida i kassan för Bonnierföretagen nu eftersom man vill sälja ett av sina propagandaorgan TV 4 till Telia ? Expressen går inte bra och Sydsvenskan /HD går inte bra o.s.v o.s.v ?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: